Η ΚΩΜΩΔΙΑ ΤΟΥ ΕΡΩΤΑ

Writer: ΙΨΕΝ ΕΡΡΙΚΟΣ

Published by: ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ

Be the first to review this product

Summary - [...] Θα περίμενε κανείς ότι σ' ένα έργο με τίτλο "Η κωμωδία του έρωτα", θα παρακολουθούσε μια ερωτική ιστορία σαν κι αυτές που κατακλύζουν το αστικό θέατρο στα τέλη του 19ου αιώνα. Από τον χώρο του βωντεβίλ μέχρι τη νατουραλιστική σκηνή, οι έρωτες, οι μοιχείες, οι ζήλιες και οι αντιζηλίες, οι ταξικοί φραγμοί, οι υποκριτικές συμπεριφορές και τα ερ......

Retail Price: €8.52

IANOS Price: 7.67 (Discount amount: €0.85)

Upon availability in the publisher. Shipping within 2-5 working days.

Δωρεάν μεταφορικά

Για αγορές άνω των 25 €

Δωρεάν αντικαταβολή

Για αγορές άνω των 25 €

Άμεση παράδοση

Σε όλη την Ελλάδα

ΙΨΕΝ ΕΡΡΙΚΟΣ

writer
ΙΨΕΝ ΕΡΡΙΚΟΣ
Ερρίκος Ίψεν (1828 - 1906). Νορβηγός δραματουργός και ποιητής, γεννημένος στην πόλη Σιν της Νορβηγίας. Σε ηλικία 22 ετών δημοσίευσε το πρώτο του θεατρικό έργο, με τίτλο "Κατιλίνας". Κατόπιν προσλήφθηκε στο θέατρο της πόλης Μπέργκεν ως δραματουργός, όπου δουλεύοντας, έγραψε τα έργα: "Η νύχτα του Άη Γιάννη", "Η γιορτή του Σουλχάουγκ", "Η κυρία Ίνγκερ", κ.ά. Το 1857 εγκαταστάθηκε στην πρωτεύουσα Κρίστιανσεν, όπου έγραψε την περίφημη "Κωμωδία του έρωτα", τους "Μνηστήρες του θρόνου", τον "Περ Γκυντ" και τον "Μπραντ". Στη συνέχεια ταξίδεψε στο εξωτερικό, γράφοντας τα έργα: "Εχθρός του λαού", "Κουκλόσπιτο", "Τα στηρίγματα της κοινωνίας", "Αγριόπαπια", "Έντα Γκάμπλερ" και τους ασύγκριτους σε τέχνη και πλοκή "Βρικόλακες", που θεωρούνται και ως το αριστούργημά του. Το τελευταίο έργο του είχε τον τίτλο "Όταν εμείς οι πεθαμένοι σηκωθούμε" και δημοσιεύθηκε το 1900. Πέθανε στο Κρίστιανσεν της Νορβηγίας, σε ηλικία 78 ετών, μετά από πενταετή πλήρη πνευματική και σωματική ατονία.

Summary

[...] Θα περίμενε κανείς ότι σ' ένα έργο με τίτλο "Η κωμωδία του έρωτα", θα παρακολουθούσε μια ερωτική ιστορία σαν κι αυτές που κατακλύζουν το αστικό θέατρο στα τέλη του 19ου αιώνα. Από τον χώρο του βωντεβίλ μέχρι τη νατουραλιστική σκηνή, οι έρωτες, οι μοιχείες, οι ζήλιες και οι αντιζηλίες, οι ταξικοί φραγμοί, οι υποκριτικές συμπεριφορές και τα ερωτικά τεχνάσματα, συνθέτουν κωμωδίες ή δράματα, ανάλογα με την οπτική ή την ιδιοσυγκρασία του κάθε συγγραφέα. Σ' αυτό, όμως, το έργο του Ibsen, είναι ευδιάκριτα δύο τουλάχιστον στοιχεία που το διαφοροποιούν ριζικά από την ερωτική θεματική του παραδοσιακού θεάτρου. Το ένα είναι μια τάση διερεύνησης του θέματος και ανταλλαγής απόψεων μεταξύ των δραματικών προσώπων σ' ένα επίπεδο συχνά θεωρητικό. Με άλλα λόγια, το ζητούμενο δεν είναι, εν προκειμένω, να εξελιχθεί ή να επιδοκιμασθεί ο δεσμός ανάμεσα σ' έναν άνδρα και μια γυναίκα του έργου, αλλά να βγει στο φως η αλήθεια για τον έρωτα και τον γάμο και, συνακόλουθα, για την ατομική ανεξαρτησία και το οικογενειακό και κοινωνικό καθήκον. Ελευθερία και δέσμευση είναι, λοιπόν, στην ουσία, οι δύο αντίπαλες πρωταγωνίστριες του έργου, και πολύ μικρότερο ρόλο "παίζουν" τα πρόσωπα. [...] (Από την έκδοση)

Product Details

 • Series:
  ΘΕΑΤΡΟ
 • SKU:
  0285528
 • ISBN:
  978-960-322-452-5
 • ISBN2:
  9789603224525
 • Publisher:
  ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ
 • Writer:
  ΙΨΕΝ ΕΡΡΙΚΟΣ
 • Translator:
  ΜΙΧΑΛΑΤΟΥ ΜΑΙΡΗ - ΛΙΒΑΝΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
 • Curator:
  ΠΑΠΑΔΑ ΚΑΛΛΙΟΠΗ
 • Release Year:
  2013
 • Pages:
  127
 • Dimensions:
  15x21
 • Weight:
  0.2600 kg
 • Country:
  ΝΟΡΒΗΓΙΑ

Reviews