Η ΠΑΛΛΑΚΙΔΑ ΠΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕ ΤΗ ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΚΙΝΑ

Writer: ΓΙΟΥΝΓΚ ΤΣΑΝΓΚ

Published by: ΠΑΤΑΚΗΣ

Be the first to review this product

Subtitle - ΤΣΙΣΙ Η ΚΛΗΡΟΝΟΜΟΣ ΑΥΤΟΚΡΑΤΕΙΡΑ
Summary - Μια συναρπαστική αφήγηση µε έντονα δραµατικά στοιχεία που καθηλώνουν τον αναγνώστη, µια πανοραµική απεικόνιση της γέννησης της σύγχρονης Κίνας, όσο και ένα διεισδυτικό και λεπτοµερές πορτρέτο µιας γυναίκας: της παλλακίδας ενός µονάρχη που έγινε η αυτοκράτειρα που κρατούσε στα χέρια της τις τύχες του ενός τρίτου του παγκόσµιου πληθυσµού... Η Τσισί (1835-1908) εί......

Retail Price: €22.90

IANOS Price: 8.90 (Discount amount: €14.00)

In stock. Shipping within 1-3 working days.

Δωρεάν μεταφορικά

Για αγορές άνω των 25 €

Δωρεάν αντικαταβολή

Για αγορές άνω των 25 €

Άμεση παράδοση

Σε όλη την Ελλάδα

ΓΙΟΥΝΓΚ ΤΣΑΝΓΚ

writer
ΓΙΟΥΝΓΚ ΤΣΑΝΓΚ
Η Γιουνγκ Τσανγκ γεννήθηκε το 1952 στο Ίμπιν της επαρχίας Σετσουάν της Κίνας. Στα δεκατέσσερά της έγινε για σύντομο διάστημα ερυθροφρουρός και κατόπιν δούλεψε στο πλαίσιο της Πολιτιστικής Επανάστασης ως αγρότισσα, "ξυπόλυτη γιατρός", εργάτρια χαλυβουργίας και ηλεκτρολόγος, πριν γίνει φοιτήτρια αγγλικής φιλολογίας και βοηθός στο Πανεπιστήμιο του Σετσουάν. Το 1978 έφτασε στην Αγγλία με μια από τις πρώτες υποτροφίες σπουδών της Λ.Δ. Κίνας. Λίγο αργότερα το Πανεπιστήμιο του Γιορκ της χορήγησε υποτροφία και το 1982 ανακηρύχθηκε από το ίδιο Πανεπιτήμιο διδάκτωρ γλωσσολογίας -η πρώτη φοιτήτρια από τη Λ.Δ. της Κίνας που απέκτησε διδακτορικό δίπλωμα στην Αγγλία. Ξεφεύγοντας σιγά σιγά από την αυστηρή επιτήρηση των πολιτικών "καθοδηγητών" της, γνωρίστηκε με τον καθηγητή ιστορίας στο King's College του Πανεπιστημίου του Λονδίνου, και μετέπειτα σύζυγό της, Τζον Χαλιντέι, ο οποίος της συμπαραστάθηκε στα συγγραφικά της βήματα. Το πρώτο της βιβλίο, "Αγριόκυκνοι: τρεις κόρες της Κίνας", εμφανίστηκε στις αρχές της δεκαετίας του '90, δύο χρόνια μετά τα αιματηρά γεγονότα στην πλατεία Τιενανμέν, μεταφράστηκε σε τριάντα γλώσσες, πούλησε δέκα εκατομμύρια αντίτυπα σε όλο τον κόσμο και διαβάστηκε σχεδόν από όλους (ελλ. εκδ. Εστία, 1997, 19η εκδ. 2006). Το δεύτερο βιβλίο της, η ιστορική βιογραφία "Μάο: η άγνωστη ιστορία", που συνέγραψε μαζί με τον Τζον Χαλιντέι, μετά από έρευνα ετών, κυκλοφόρησε στην Αγγλία το 2006 (ελλ. εκδ. Εστία, 2007). Σήμερα ζει στο Λονδίνο, ταξιδεύοντας δυο-τρεις φορές το χρόνο στην πατρίδα της (εμπειρία την οποία η ίδια χαρακτηρίζει "δύσκολη"). Οι "Αγριόκυκνοι" παραμένουν απαγορευμένο βιβλίο στην Κίνα, και οποιοδήποτε σχόλιο γι' αυτούς στο διαδίκτυο αφαιρείται (μια κινεζική μετάφραση του βιβλίου, ωστόσο, έχει εκδοθεί στο Χονγκ Κονγκ).

Summary

Μια συναρπαστική αφήγηση µε έντονα δραµατικά στοιχεία που καθηλώνουν τον αναγνώστη, µια πανοραµική απεικόνιση της γέννησης της σύγχρονης Κίνας, όσο και ένα διεισδυτικό και λεπτοµερές πορτρέτο µιας γυναίκας: της παλλακίδας ενός µονάρχη που έγινε η αυτοκράτειρα που κρατούσε στα χέρια της τις τύχες του ενός τρίτου του παγκόσµιου πληθυσµού...
Η Τσισί (1835-1908) είναι η πιο σηµαντική γυναίκα στην κινεζική ιστορία. Κυβέρνησε την Κίνα επί δεκαετίες και οδήγησε µια µεσαιωνική αυτοκρατορία στη νεότερη εποχή. Η Κληρονόµος Αυτοκράτειρα κυβέρνησε σε ιδιαίτερα απαιτητικές εποχές και βρέθηκε αντιµέτωπη µε ένα πλήθος από µείζονες εθνικές κρίσεις: τις επαναστάσεις των Ταϊπίνγκ και των Μπόξερ, τους πολέµους µε τη Γαλλία και µε την Ιαπωνία, αλλά και την εισβολή οκτώ συµµαχικών δυνάµεων, στις οποίες συµπεριλαµβάνονταν η Βρετανία, η Γερµανία, η Ρωσία και οι Ηνωµένες Πολιτείες. Η Γιουνγκ Τσανγκ δεν καταγράφει απλώς τον αγώνα της Τσισί στον στίβο της εσωτερικής και της εξωτερικής πολιτικής, αλλά επίσης ξεναγεί τον αναγνώστη στα άδυτα των µεγαλόπρεπων Θερινών Ανακτόρων της και του χαρεµιού της Απαγορευµένης Πόλης, όπου η Τσισί έζησε περιτριγυρισµένη από ευνούχους – έναν από τους οποίους ερωτεύτηκε, µε τραγικές συνέπειες. Ο κόσµος τον οποίο περιγράφει εδώ η Γιουνγκ Τσανγκ µε συναρπαστικές λεπτοµέρειες µοιάζει σχεδόν απίστευτος, καθώς αποτελεί ένα εξαιρετικά ασυνήθιστο κράµα πολύ παλιών και πολύ ρηξικέλευθων στοιχείων.
Το βιβλίο βασίζεται σε αρχεία και στοιχεία που δεν ήταν διαθέσιµα ως σήµερα, κυρίως κινεζικά, ιστορικά έγγραφα, όπως αυλικά αρχεία, επίσηµη και ιδιωτική αλληλογραφία, ηµερολόγια και µαρτυρίες, και δεν µπορεί παρά να φέρει επανάσταση στον τρόπο θεώρησης µιας κρίσιµης περιόδου της κινεζικής –και της παγκόσµιας– ιστορίας.

Product Details

 • Foreign Title:
  EMPRESS DOWAGER CIXI THE CONCUBINE WHO LAUNCHED MODERN CHINA
 • Series:
  ΠΡΟΣΩΠΟΓΡΑΦΙΕΣ
 • SKU:
  0360654
 • ISBN:
  978-960-16-5845-2
 • ISBN2:
  9789601658452
 • Publisher:
  ΠΑΤΑΚΗΣ
 • Writer:
  ΓΙΟΥΝΓΚ ΤΣΑΝΓΚ
 • Translator:
  ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΠΕΤΡΟΣ
 • Release Year:
  2015
 • Pages:
  576
 • Dimensions:
  17x24
 • Weight:
  1.0500 kg
 • Country:
  ΚΙΝΑ

Reviews

: Benny Goodman - Lady Be Good