x
NEW IANOS E-SHOP
return to new ianos.gr
 

Η ΠΟΙΗΤΙΚΗ ΤΟΥ ΑΝΔΡΙΣΜΟΥ

Writer: ΧΕΡΤΖΦΕΛΝΤ ΜΑΙΚΛ

Published by: ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ

Be the first to review this product

Subtitle - ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΣΕ ΕΝΑ ΟΡΕΙΝΟ ΧΩΡΙΟ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ
Summary - Η πρωτοποριακή, και κλασική πλέον, μελέτη του Μάικλ Χέρτσφελντ για τα ήθη, τις πρακτικές και την καθημερινή ζωή μιας παραδοσιακής ορεινής κοινότητας της Κρήτης, που σήμερα, τρεις δεκαετίες αργότερα, βρίσκεται στο προσκήνιο μιας αμφιλεγόμενης δημοσιότητας. Καιρός είναι να μπορέσουν οι «Γλεντιώτες» να διαβάσουν τα όσα έγραψα για το χωριό τους, τη ζωή τους και ......

Retail Price: €29.68

Web Price: 22.20 (Discount amount: €7.48)

In stock. Shipping within 1-3 working days.

Δωρεάν μεταφορικά

Για αγορές άνω των 25 €

Δωρεάν αντικαταβολή

Για αγορές άνω των 25 €

Άμεση παράδοση

Σε όλη την Ελλάδα

ΧΕΡΤΖΦΕΛΝΤ ΜΑΙΚΛ

writer
ΧΕΡΤΖΦΕΛΝΤ ΜΑΙΚΛ
Ο Μάικλ Χέρτζφελντ γεννήθηκε στο Λονδίνο και σπούδασε Αρχαιολογία και Ανθρωπολογία στο Πανεπιστήμιο του Κέμπριτζ, Λαογραφία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, ενώ έκανε τις μεταπτυχιακές του σπουδές στο Πανεπιστήμιο του Μπέρμιγχαμ στον τομέα των Νεοελληνικών Σπουδών. Έλαβε τον διδακτορικό του τίτλο από το τμήμα Κοινωνικής Ανθρωπολογίας στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης. Από το 1991 είναι καθηγητής Ανθρωπολογίας στο Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ. Επίσης, έχει διδάξει μεταξύ άλλων στα Πανεπιστήμια της Ιντιάνα, του Μάντσεστερ, του Παρισιού, της Ρώμης, της Μελβούρνης, του Σίδνεϊ, του Εδιμβούργου, του Κορνέλ, της Μπανγκόκ και του Όσλο. Έχει διατελέσει πρόεδρος της Αμερικάνικης Εταιρείας Σύγχρονων Ελληνικών Σπουδών και της Αμερικάνικης Εταιρείας για την Ανθρωπολογία της Ευρώπης. Από το 1997 είναι εκλεγμένος εταίρος στην Αμερικανική Ακαδημία Τεχνών και Επιστημών. Έχει λάβει πλήθος βραβείων και τιμητικών διακρίσεων. Το ερευνητικό ενδιαφέρον του επικεντρώθηκε στην έρευνα πεδίου σε Ελλάδα, Ιταλία και Ταϊλάνδη.

Summary

Η πρωτοποριακή, και κλασική πλέον, μελέτη του Μάικλ Χέρτσφελντ για τα ήθη, τις πρακτικές και την καθημερινή ζωή μιας παραδοσιακής ορεινής κοινότητας της Κρήτης, που σήμερα, τρεις δεκαετίες αργότερα, βρίσκεται στο προσκήνιο μιας αμφιλεγόμενης δημοσιότητας. Καιρός είναι να μπορέσουν οι «Γλεντιώτες» να διαβάσουν τα όσα έγραψα για το χωριό τους, τη ζωή τους και τις αξίες που διέπουν την καθημερινότητά τους στη δική τους γλώσσα (άν όχι –για προφανείς λόγους– στην πλούσια διάλεκτο που εξακολουθεί να είναι σημαντικός φορέας των αντιλήψεών τους). Εξίσου σημαντικό είναι ότι οι Έλληνες που δεν γνωρίζουν τους ορεσίβιους Κρητικούς, παρά μόνο μέσα από τις διαστρεβλώσεις και τις προκαταλήψεις που έχουν δυστυχώς χρωματίσει τον τρόπο με τον οποίο παρουσιάζονται στα μαζικά μέσα, θα μπορέσουν τώρα να αντλήσουν μια εντελώς διαφορετική εντύπωση . . . Το χωριό που περιγράφω σ’ αυτές τις σελίδες βρίσκεται εδώ και μερικά χρόνια στο επίκεντρο μιας θύελλας κατηγοριών και παρεξηγήσεων, σε σημείο μάλιστα να έχει γίνει πλέον έμβλημα και μεταφορά της εγκληματικότητας και της βίας . . . Όποιος γνωρίζει, έστω και επιφανειακά, τη συγκεκριμένη περίπτωση θα μπορούσε εύκολα να καταλήξει σε μάλλον σωστό συμπέρασμα για την ταυτότητα του χωριού. Αλλά ο σκοπός ενός επιστημονικού βιβλίου περί εθνογραφίας δεν είναι να ξεσκεπάσει σκάνδαλα και εγκλήματα για λόγους δυσφήμισης ή απλής διασκέδασης. Αντίθετα, θέλει να επισημάνει τις αρχές και τις συνθήκες που ρυθμίζουν την καθημερινότητα ανθρώπων των οποίων η αντίληψη για το δίκαιο και το σωστό είναι μια ιστορικά ριζωμένη προσαρμογή στο χώρο τους και στις πολιτικές και πολιτισμικές του ιδιαιτερότητες.

Product Details

 • Foreign Title:
  THE POETICS OF MANHOOD. CONTEST AND IDENTITY IN A CRETAN MOUNTAIN VILLAGE
 • SKU:
  0281105
 • ISBN:
  978-960-221-557-9
 • ISBN2:
  9789602215579
 • Language:
  Greek
 • Publisher:
  ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ
 • Writer:
  ΧΕΡΤΖΦΕΛΝΤ ΜΑΙΚΛ
 • Translator:
  ΚΑΣΤΑΝΑΡΑ ΜΑΡΙΑ
 • Curator:
  ΚΙΟΣΕΟΓΛΟΥ ΝΕΡΙΝΑ
 • Release Year:
  2012
 • Pages:
  341
 • Dimensions:
  17x24
 • Weight:
  0.6800 kg
 • Country:
  ΑΓΓΛΙΑ

Reviews

: Miles Davis & Gil Evans - Miles Ahead (Overdubbed Solo)