Η ΘΕΟΔΩΡΑ

Writer: ΝΤΗΛ ΚΑΡΟΛΟΣ

Published by: ΗΡΙΔΑΝΟΣ

Be the first to review this product

Subtitle - Η ΑΥΤΟΚΡΑΤΕΙΡΑ ΤΟΥ ΒΥΖΑΝΤΙΟΥ
Summary - Υπάρχουν δύο Θεοδώρες, η μια της Μυστικής Ιστορίας, και η άλλη της Ιστορίας χωρίς επίθετο. Η πρώτη είναι η γνωστότερη και η περιπέτειά της, αν καλοεξετάσουμε τα πράγματα είναι κοινή, φτάνει να της αφαιρεθεί αυτό το μεγαλείο της επικής σχεδόν ακολασίας που της προσδίνει ο Προκόπιος: ιστορία χορεύτριας που αφού έζησε πολύ, αποζήτησε μια σταθερή αποκατάστα......

Retail Price: €15.36

Web Price: 13.82 (Discount amount: €1.54)

In stock. Shipping within 1-3 working days.

Δωρεάν μεταφορικά

Για αγορές άνω των 25 €

Δωρεάν αντικαταβολή

Για αγορές άνω των 25 €

Άμεση παράδοση

Σε όλη την Ελλάδα

ΝΤΗΛ ΚΑΡΟΛΟΣ

writer
ΝΤΗΛ ΚΑΡΟΛΟΣ
Ο Κάρολος Ντηλ (Charles Diehl) (1859-1944), διαπρεπής Γάλλος βυζαντινολόγος, γεννήθηκε στο Στρασβούργο της Αλσατίας. Σπούδασε στο Παρίσι στην École Normale Supérieure και στη συνέχεια έμεινε για δύο χρόνια στη Ρώμη, όπου ασχολήθηκε με τη ρωμαϊκή και βυζαντινή αρχαιολογία. Έγινε καθηγητής Ιστορίας στο Πανεπιστήμιο του Νανσί και στη συνέχεια καθηγητής Βυζαντινής Ιστορίας στο Πανεπιστήμιο του Παρισιού και αργότερα εξελέγη μέλος της Γαλλικής Ακαδημίας. Επισκέφτηκε πολλές χώρες στην Ευρώπη, την Ασία, την Αφρική και την Αμερική, και δίδαξε δύο εξάμηνα στο Harvard. Ο Ντηλ καλλιέργησε όλους τους κλάδους της Βυζαντινολογίας και με τα βιβλία και τη διδασκαλία του άνοιξε νέους δρόμους στη μελέτη του βυζαντινού πολιτισμού. Τα κείμενά του ξεχωρίζουν κυρίως για την ακρίβεια και τη σαφήνειά τους, καθώς και για το ύφος τους. Τα πιο γνωστά έργα του είναι η Θεοδώρα, αυτοκράτειρα του Βυζαντίου, Η Ιστορία της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας και Η Βυζαντινή κοινωνία στην εποχή των Κομνηνών. Από τις εκδόσεις "Ωκεανίδα" έχουν κυκλοφορήσει τα έργα Πορτραίτα Βυζαντινών και Πριγκίπισσες της Δύσης και βυζαντινή πορφύρα.

Summary

Υπάρχουν δύο Θεοδώρες, η μια της Μυστικής Ιστορίας, και η άλλη της Ιστορίας χωρίς επίθετο. Η πρώτη είναι η γνωστότερη και η περιπέτειά της, αν καλοεξετάσουμε τα πράγματα είναι κοινή, φτάνει να της αφαιρεθεί αυτό το μεγαλείο της επικής σχεδόν ακολασίας που της προσδίνει ο Προκόπιος: ιστορία χορεύτριας που αφού έζησε πολύ, αποζήτησε μια σταθερή αποκατάσταση και βρίσκοντας έναν άνδρα σοβαρό αφοσιώθηκε στο γάμο και τη θρησκεία. Υπάρχει και μια άλλη, λιγότερο γνωστή, και μ’ άλλο τρόπο παράξενη και ενδιαφέρουσα· μια μεγάλη αυτοκράτειρα, που κράτησε στο πλευρό του Ιουστινιανού μια σπουδαιότατη θέση και έπαιξε συχνά ρόλο αποφασιστικό στη διακυβέρνηση, μια γυναίκα με πνεύμα ανώτερο, σπάνια αντίληψη, θέληση ενεργητική, ένα πλάσμα δεσποτικό κι αλαζονικό, βίαιο και φλογερό, περίπλοκο και συχνά ανεξήγητο, όμως πάντα ατέλειωτα γοητευτικό.

Product Details

 • SKU:
  0047812
 • Language:
  Greek
 • Publisher:
  ΗΡΙΔΑΝΟΣ
 • Writer:
  ΝΤΗΛ ΚΑΡΟΛΟΣ
 • Translator:
  ΜΟΣΧΟΒΑΚΗΣ ΑΝΤΩΝΗΣ
 • Release Year:
  1980
 • Pages:
  224
 • Dimensions:
  14x21
 • Weight:
  0.6150 kg
 • Country:
  ΕΛΛΑΔΑ

Reviews