Η ΒΙΑ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ Ο ΑΥΤΑΡΧΙΚΟΣ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΣ

Writer: ΣΤΡΑΤΑΚΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Published by: ΣΥΓΧΡΟΝΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ

Be the first to review this product

Summary - Η συγκέντρωση πλούτου και εξουσίας στη σημερινή πραγματικότητα υποδηλώνει και μια νομιμοποιημένη έκφραση κρατικής βίας που έμμεσα επιβεβαιώνει την αναγνώριση της φυσικής βίας, η οποία υποβόσκει στις κοινωνικές και οικονομικές σχέσεις του παγκοσμιοποιημένου καπιταλισμού. Η έλλειψη κάθε στοιχείου κοινωνικής συνοχής, η υπόθαλψη του ρατσισμού, η επιστροφή των εθνικισμών,......

Retail Price: €16.65

IANOS Price: 7.50 (Discount amount: €9.15)

In stock. Shipping within 1-3 working days.

Δωρεάν μεταφορικά

Για αγορές άνω των 25 €

Δωρεάν αντικαταβολή

Για αγορές άνω των 25 €

Άμεση παράδοση

Σε όλη την Ελλάδα

ΣΤΡΑΤΑΚΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

writer
ΣΤΡΑΤΑΚΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
Ο Γεώργιος Στρατάκης του Δημητρίου γεννήθηκε στον Φιλώτα Φλώρινας το 1946. έχει δύο γιους, τον Δημήτρη και τον Αλέξανδρο. Τελείωσε το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας (Α.Β.Σ.Θ.) τμήμα διοίκησης επιχειρήσεων. Έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο του Μονάχου επί τέσσερα έτη, σε θέματα προγραμματισμού,Marketing και οργάνωσης επιχειρήσεων. Το θέμα της διδακτορικής του διατριβής ήταν :”Συγκέντρωση και αποκέντρωσηστην οργάνωση των επιχειρήσεων και άριστη κατανομή των διευθυντικών καθηκόντων”. Στη συνέχεια εργάστηκε ως διευθυντικό στέλεχος σε πέντε μεγάλες εταιρείες. Το 1993 δημιούργησε τη δική του επιχείρηση , Cibus Α.Ε που το 2004 συγχωνεύτηκε με την ΚΑΤΣΕΛΗΣ Α.Ε και πουλήθηκε το 2007 μέσω του χρηματιστηρίου. Το 2008 δημιούργησε την βιομηχανία Unismack ΑΒΕΕ, την οποία ανέλαβαν οι εκπρόσωποι της επόμενης γενιάς, οι γιοι του Δημήτρης και Αλέξανδρος Στρατάκης. Απασχολείται μέχρι σήμερα ως Πρόεδρος της εταιρείας. Συμμετείχε και συμμετέχει σε διοικητικά συμβούλια διαφόρων ιδιωτικών φορέων και think-tanks.

Summary

Η συγκέντρωση πλούτου και εξουσίας στη σημερινή πραγματικότητα υποδηλώνει και μια νομιμοποιημένη έκφραση κρατικής βίας που έμμεσα επιβεβαιώνει την αναγνώριση της φυσικής βίας, η οποία υποβόσκει στις κοινωνικές και οικονομικές σχέσεις του παγκοσμιοποιημένου καπιταλισμού. Η έλλειψη κάθε στοιχείου κοινωνικής συνοχής, η υπόθαλψη του ρατσισμού, η επιστροφή των εθνικισμών, είναι ορισμένα από τα εύφλεκτα υλικά, με τα οποία οι ηγεσίες της Ευρώπης έχουν παγιδεύσει την ήπειρο σε μια εκρηκτική κατάσταση που δεν είναι πόλεμος, αλλά απέχει πού από την ειρήνη, την οποία είχαν υποσχεθεί όσοι εμπνεύστηκαν πριν από δεκαετίες την ενοποίηση της ηπείρου. Κατά τα άλλα, η καλή οικονομία υπάρχει για τους ανθρώπους και όχι οι άνθρωποι για την οικονομία. Επομένως δεν μπορεί να υπάρχουν υγιείς πολιτικές, που να είναι “υγιείς” για την οικονομία, αλλά καταστροφικές για τον άνθρωπο. Αν δεν υφίσταται η δίκαιη κοινωνία στην πραγματικότητα που ζούμε, πρέπει ωστόσο να διαθέτει καθένας μας το λιγότερο ένα ελάχιστο προσωπικό πεδίο, αποκλεισμένο στην οικονομική εξουσία, τις παντοδαπές ομάδες πίεσης, τον καθημερινό φασισμό των άλλων. Ας εξασφαλίσουμε αυτό το πεδίο τουλάχιστον στις συνθήκες του επιθετικού και απάνθρωπου καπιταλισμού της αυταρχικότητας, που επιβάλλουν οι οικονομικές ελίτ και τα διάφορα παγκόσμια και εθνικά κέντρα εξουσίας.

Product Details

 • SKU:
  0301072
 • ISBN:
  978-960-398-427-6
 • ISBN2:
  9789603984276
 • Publisher:
  ΣΥΓΧΡΟΝΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ
 • Writer:
  ΣΤΡΑΤΑΚΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
 • Curator:
  ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ ΘΑΝΑΣΗΣ
 • Release Year:
  2014
 • Pages:
  422
 • Dimensions:
  14x21
 • Weight:
  0.5500 kg
 • Country:
  ΕΛΛΑΔΑ

Reviews