Η ΖΩΓΡΑΦΙΚΗ ΤΟΥ GIORGIO DE CHIRICO

Writer: ΔΑΣΚΑΛΟΘΑΝΑΣΗΣ ΝΙΚΟΣ

Published by: OPERA

Be the first to review this product

Subtitle - Η ΣΥΝΤΑΞΗ ΤΟΥ ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΟΥ ΧΩΡΟΥ
Summary - Ο Νίκος Δασκαλοθανάσης προτείνει μια νέα ερμηνεία των "μεταπτώσεων" της καλλιτεχνικής πορείας του De Chirico, συνδέοντας το έργο του με τον ιστορικό ορίζοντα του μεσοπολέμου αλλά και με την τέχνη ζωγράφων του μεταμοντερνισμού που σήμερα τον θεωρούν πρόδρομό τους. ......

Retail Price: €11.13

Web Price: 10.02 (Discount amount: €1.11)

Upon availability in the publisher. Shipping within 2-5 working days.

Δωρεάν μεταφορικά

Για αγορές άνω των 25 €

Δωρεάν αντικαταβολή

Για αγορές άνω των 25 €

Άμεση παράδοση

Σε όλη την Ελλάδα

ΔΑΣΚΑΛΟΘΑΝΑΣΗΣ ΝΙΚΟΣ

writer, translator, curator
ΔΑΣΚΑΛΟΘΑΝΑΣΗΣ ΝΙΚΟΣ
Ο Νίκος Δασκαλοθανάσης σπούδασε αρχαιολογία στην Αθήνα (Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο) και Ιστορία της τέχνης στις Βρυξέλλες (Université Libre de Bruxelles), στο Παρίσι (Université de Paris I) και στη Νέα Υόρκη (The City University of New York). Είναι διδάκτωρ Ιστορίας της Τέχνης του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και τακτικός καθηγητής Ιστορίας της μοντέρνας και σύγχρονης τέχνης στο Τμήμα Θεωρίας και Ιστορίας της Τέχνης της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών. Έχει δημοσιεύσει μια μονογραφία για τον Giorgio de Chirico (Η ζωγραφική του Giorgio de Chirico. Η σύνταξη του μεταφυσικού χώρου, εκδόσεις Opera, 2001), ενώ έχει επιμεληθεί την ελληνική έκδοση των Πρακτικών της δίκης του Brancusi κατά του αμερικανικού Δημοσίου [Brancusi κατά Ηνωμένων Πολιτειών. Η ιστορική δίκη (1927-1928), εκδόσεις Ύψιλον, 2004], την έκδοση Από τη μινιμαλιστική στην εννοιολογική τέχνη: μια κριτική ανθολογία (ΑΣΚΤ, 2006), την ελληνική έκδοση των κριτικών δοκιμίων του Clement Greenberg, Τέχνη και πολιτισμός: δοκίμια κριτικής (εκδόσεις Νεφέλη, 2007) και τον τόμο Προσεγγίσεις της καλλιτεχνικής δημιουργίας: από την Αναγέννηση έως τις μέρες μας. Πρακτικά Β΄ Συνεδρίου Ιστορίας της Τέχνης (εκδόσεις Νεφέλη, 2008). Στις Εκδόσεις Άγρα κυκλοφορούν επίσης τα βιβλία Ο καλλιτέχνης ως ιστορικό υποκείμενο: Από τον 19ο στον 21ο αιώνα (2004), η συλλογή κειμένων Τα παπούτσια του Van Gogh. Heidegger, Schapiro, Derrida. 3+1 κείμενα με επιμέλεια δική του (2006), καθώς και η Ανάβαση στο όρος Βεντού του Πετράρχη (2008), όπου έχει γράψει το επίμετρο.

Summary

Ο Νίκος Δασκαλοθανάσης προτείνει μια νέα ερμηνεία των "μεταπτώσεων" της καλλιτεχνικής πορείας του De Chirico, συνδέοντας το έργο του με τον ιστορικό ορίζοντα του μεσοπολέμου αλλά και με την τέχνη ζωγράφων του μεταμοντερνισμού που σήμερα τον θεωρούν πρόδρομό τους.

Product Details

 • SKU:
  0038604
 • ISBN:
  960-7073-64-9
 • ISBN2:
  9607073649
 • Language:
  Greek
 • Publisher:
  OPERA
 • Writer:
  ΔΑΣΚΑΛΟΘΑΝΑΣΗΣ ΝΙΚΟΣ
 • Release Year:
  2000
 • Pages:
  188
 • Dimensions:
  13x21
 • Weight:
  0.3400 kg
 • Country:
  ΕΛΛΑΔΑ

Reviews

: Jim Stafford - Stardust