39/22 είναι το γεωγραφικό στίγμα του συναρπαστικού ελληνικού γαστρονομικού τοπίου. Ένα σημείο εκκίνησης για να ανακαλύψετε τα αμέτρητα προϊόντα που προέρχονται από την πλούσια ελληνική γη και το ταμπεραμέντο των ανθρώπων. Είναι, επίσης, η επιθυμία μας να σας ξεναγήσουμε στον ανεξάντλητο χάρτη των ελληνικών ελαιώνων και τις παραδοσιακές ποικιλίες που διατηρούν ακέραιη τη γευστική τους ταυτότητα. Μονοποικιλιακά ελαιόλαδα, μοναδικά όσο το μέρος και ο μήνας της συγκομιδής τους. Απολαύστε τα με όλες τις αισθήσεις σας και μάθετε την ιστορία τους. Ακολουθήστε την περιπέτεια του 39/22. The Foodscape Explorers.

 

Για παραγγελίες επικοινωνήστε με το ΙANOSCAFE. Τ 210 3217917 Ε. ianosdeli@ianos.gr


 

     

ΚΟΡΩΝΕΪΚΗ

Η Κορωνέικη ποικιλία, χάρη στη δύναμη του μικρού καρπού της και την θαλασσινή αύρα που περιβάλλει τους Αργολικούς ελαιώνες, αναδεικνύει το μεγαλείο της και το λόγο για τον οποίο παραμένει η πιο φημισμένη ποικιλία ελαιόλαδου.

Φρέσκα και φρουτώδη χαρακτηριστικά, χάρη στην πρώιμη συγκομιδή. Τέλεια ισορροπημένη γεύση, με έντονη χροιά από μήλο, φρεσκοκομμένο χορτάρι και εσπεριδοειδή. Ελαφρώς πικρή και μέτρια πικάντικη, έχει γεμάτη, πλούσια υφή και έντονη, μακριά επίγευση. Αυτός είναι ο ιδιαίτερος χαρακτήρας της Κορωνέικης ποικιλίας.

 

 

   

ΜANAKI

Η ευλογημένη γη της Αργολίδας, η συγκομιδή του Οκτώβρη και οι ήπιοι χειμώνες είναι οι εικόνες που συνοδεύουν αυτή την ποικιλία ελαιόλαδου. Μία σταγόνα από το ελαιόλαδο Μανάκι είναι αρκετή για να αποδείξει την «αριστοκρατική» του προέλευση.

Πλούσιο, με φρέσκια και φρουτώδη γεύση χάρη στην πρώιμη συγκομιδή. Δυνατό και ιδιαίτερο άρωμα, με νότες από εσπεριδοειδή, άνθη, βότανα και φύλλα ντομάτας. Ελαφρώς πικρό και πικάντικο, αφήνει μία ευχάριστη και βελούδινη αίσθηση στο στόμα. Ισορροπημένο και πλούσιο ακόμα και μαγειρεμένο, το ελαιόλαδο Μανάκι, δίνει χρώμα στο πιάτο σας.

 

 

    

ΑΘΗΝΟΛΙΑ

Οι χαρισματικοί ημιορεινοί ελαιώνες της Λακωνίας, με τα ιδιαίτερα αλλά και ευαίσθητα δέντρα που μεγαλώνουν εκεί, μας δίνουν αυτή την τόσο ξεχωριστή και σπάνια ποικιλία ελαιόλαδου.
Φρέσκια και φρουτώδης η γεύση της, χάρη στην πρώιμη συγκομιδή, έχει νότες από μήλο, ώριμη μπανάνα και μπαχαρικά. Ελαφρώς πικρή και μέτρια πικάντικη, έχει γεμάτο σώμα και ισορροπημένη, καλή επίγευση.
Η Αθηνολιά αξίζει την απόλυτη προσοχή σας… και σας ανταμείβει για αυτό!

 

 

 

 
: Unknown
: Unknown