ΗΛΙΑΣ ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΣ Ο ΤΕΧΝΙΤΗΣ ΤΗΣ ΔΙΑΣΤΡΟΦΗΣ

Writer: ΒΑΣΙΛΑΚΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Published by: ΟΔΟΣ ΠΑΝΟΣ

Be the first to review this product

Subtitle - ΣΕΡΓΙΑΝΙ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΑΙΡΕΤΙΚΟΥ ΕΛΛΗΝΟΛΑΤΡΗ
Summary - Ποιός και τι ακριβώς ήταν ο Ηλίας Πετρόπουλος; Σπούδασε νομικά, χωρίς ποτέ να πάρει πτυχίο και να ασκήσει τη δικηγορία. Ασχολήθηκε με τη δημοσιογραφία, χωρίς να ακολουθήσει δημοσιογραφική καριέρα. Ξεκίνησε γράφοντας μονογραφίες για εικαστικούς καλλιτέχνες, χωρίς να έχει σπουδάσει καλές τέχνες. Έγραψε ποίηση, χωρίς να υπάρξει ποτέ καθαρόαιμος ποιητής. Επιδόθ......

Retail Price: €16.00

IANOS Price: 14.40 (Discount amount: €1.60)

In stock. Shipping within 1-3 working days.

Δωρεάν μεταφορικά

Για αγορές άνω των 25 €

Δωρεάν αντικαταβολή

Για αγορές άνω των 25 €

Άμεση παράδοση

Σε όλη την Ελλάδα

ΒΑΣΙΛΑΚΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

writer, translator
ΒΑΣΙΛΑΚΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
Ο Γιάννης Βασιλακάκος γεννήθηκε στον Άγιο Γεώργιο Σκάλας Λακωνίας το 1951. Σπούδασε Αγγλική και Νεοελληνική Λογοτεχνία στο Πανεπιστήμιο της Μελβούρνης, από το οποίο πήρε πτυχίο Φιλολογίας, Μάστερ και Διδακτορικό. Επίσης πήρε δίπλωμα διερμηνείας και μετάφρασης από το Πανεπιστήμιο R.M.I.T. Έχει δημοσιεύσει 10 βιβλία (μυθιστορήματα, διηγήματα, θέατρο, δοκίμια/κριτικές), ενώ η μεταφραστική του παραγωγή ανέρχεται σε 8 βιβλία Ελληνοαυστραλών, Αυστραλών και Ελλήνων συγγραφέων, στα οποία συμπεριλαμβάνεται και η τελευταία αυτοβιογραφία του Αυστραλού νομπελίστα Πάτρικ Γουάιτ, Ψεγάδια στον Καθρέφτη. Έργα του Γιάννη Βασιλακάκου έχουν μεταφραστεί στα αγγλικά, ιταλικά και κινέζικα και διδάσκονται σε λύκεια και πανεπιστήμια αγγλόφωνων χωρών.

Summary

Ποιός και τι ακριβώς ήταν ο Ηλίας Πετρόπουλος; Σπούδασε νομικά, χωρίς ποτέ να πάρει πτυχίο και να ασκήσει τη δικηγορία. Ασχολήθηκε με τη δημοσιογραφία, χωρίς να ακολουθήσει δημοσιογραφική καριέρα. Ξεκίνησε γράφοντας μονογραφίες για εικαστικούς καλλιτέχνες, χωρίς να έχει σπουδάσει καλές τέχνες. Έγραψε ποίηση, χωρίς να υπάρξει ποτέ καθαρόαιμος ποιητής. Επιδόθηκε σε λαογραφικές, γλωσσολογικές και λεξικογραφικές έρευνες και μελέτες, χωρίς να ισχυριστεί ότι είναι επιστήμων λαογράφος ή γλωσσολόγος. Μα τι τέλος πάντων ήταν αυτός ο άνθρωπος; Ερευνητής-Μελετητής; Λαογράφος;Φολκλορίστας;Γλωσσολόγος του περιθωρίου; Λεξικογράφος;Ανθολόγος;Δοκιμιογράφος; Κριτικός τέχνης; Ποιητής; Σκιτσογράφος; Φωτογράφος; Βιβλιογράφος; Συλλέκτης; Ενδυματολόγος; Θανατολόγος; Πορνογράφος; Ποιό υπήρξε, πραγματικά, το αυθεντικό πρόσωπο του επίμαχου και αλλόκοτου αυτού ανθρώπου; Μήπως έπαιζε θέατρο με τις ακραίες συμπεριφορές, τις υπερβολές και τα καμώματά του; Τι ήταν τελικά αυτός ο άνθρωπος; Ένα ανήσυχο πνέυμα; Ένας παθιασμένος καινοτόμος ερευνητής; Ένας ευαίσθητος καλλιτέχνης-διανοούμενος; Ή μήπως ένας σκανδαλοθήρας-τσαρλατάνος; Αυτά τα ερωτήματα δεν έπαυαν να απασχολούν για χρόνια τον ''βιογράφο'' ζητώντας απαντήσεις.

Product Details

 • SKU:
  0442907
 • ISBN:
  978-960-477-330-5
 • ISBN2:
  9789604773305
 • Publisher:
  ΟΔΟΣ ΠΑΝΟΣ
 • Writer:
  ΒΑΣΙΛΑΚΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
 • Release Year:
  2018
 • Pages:
  282
 • Dimensions:
  14x21
 • Weight:
  0.4400 kg
 • Country:
  ΕΛΛΑΔΑ

Reviews

: The time at ianos is around 20 pm, music composed by Anemos Group