ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟΝ ΠΟΛΕΜΟΥ ΚΑΤΟΧΗΣ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗΣ 1940 -1944

Writer: ΠΑΠΠΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Published by: ΠΑΤΑΚΗΣ

Be the first to review this product

Summary - Στον τόμο αυτό δημοσιεύεται το ημερολόγιο του Γιώργου Κ. Παππά, ο οποίος υπηρέτησε στο μέτωπο κατά τον ελληνοϊταλικό πόλεμο και κατόπιν, από την άνοιξη του 1941, ενεπλάκη ενεργά στην Αντίσταση ως ιδρυτικό και ηγετικό μέλος της οργάνωσης Εθνική Δράση, μιας από τις σημαντικότερες της κατοχικής περιόδου. Στο κείμενο του Γ. Παππά ενσωματώνονται πολύτιμες......

Retail Price: €19.90

IANOS Price: 17.91 (Discount amount: €1.99)

In stock. Shipping within 1-3 working days.

Δωρεάν μεταφορικά

Για αγορές άνω των 25 €

Δωρεάν αντικαταβολή

Για αγορές άνω των 25 €

Άμεση παράδοση

Σε όλη την Ελλάδα

ΠΑΠΠΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

writer, curator, artist
ΠΑΠΠΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
Ο Γιώργος Παππάς (1939-2012) καλλιτεχνικό ψευδώνυμο του Γιώργου Παπαγιαννακόπουλου, γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Αίγιο. Σπούδασε λυρικό τραγούδι (βαθύφωνος) στην Ελλάδα, την Αυστρία και τη Γερμανία. Κάτοχος πολλών διεθνών βραβείων μεταξύ των οποίων το «Χρυσό Βραβείο Βέρντι», διέπρεψε ερμηνεύοντας σημαντικούς ρόλους του οπερατικού στερεώματος και της εκκλησιαστικής μουσικής υπό τη μουσική διεύθυνση κορυφαίων μαέστρων και σε συνεργασία με διαπρεπείς ερμηνευτές όπως : Μonserat Caballie, Κάτια Ριτσιαρέλι, Τζέσι Νόρμαν, Ρενάτα Κοσότο, José van Dam. Έχει ερμηνεύσει περισσότερους από 100 ρόλους σε 80 θέατρα στην Ελλάδα και κυρίως στο εξωτερικό (Σκάλα του Μιλάνου, Όπερα Παρισιού, Όπερα Μαδρίτης, Όπερα Μασσαλίας, Όπερα του Ρήνου (Στρασβούργο), Όπερα Μaribor της Σλοβενίας, Όπερα Τεχεράνης, Όπερα του Καράκας, Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Ηρώδειο, Εθνική Λυρική Σκηνή, Φινλανδία, Σεούλ, Τόκιο, Ολλανδία, Ιρλανδία κ.ά.)

Summary

Στον τόμο αυτό δημοσιεύεται το ημερολόγιο του Γιώργου Κ. Παππά, ο οποίος υπηρέτησε στο μέτωπο κατά τον ελληνοϊταλικό πόλεμο και κατόπιν, από την άνοιξη του 1941, ενεπλάκη ενεργά στην Αντίσταση ως ιδρυτικό και ηγετικό μέλος της οργάνωσης Εθνική Δράση, μιας από τις σημαντικότερες της κατοχικής περιόδου. Στο κείμενο του Γ. Παππά ενσωματώνονται πολύτιμες πληροφορίες για την εμπειρία του στρατιώτη του 1940-1941, αλλά και για τις εμπειρίες και την καθημερινότητα του ανθρώπου της Κατοχής, αποτυπωμένες από έναν μορφωμένο άνθρωπο, με λεπτομέρεια και καθαρότητα: από τις προσωπικές σχέσεις και τη ζωή του στρατιώτη του μετώπου, την αγωνία της καθημερινότητας, της επιβίωσης και της διατροφής κατά την Κατοχή μέχρι τις επαφές με σημαντικά πρόσωπα του αστικού πολιτικού χώρου στην κατεχόμενη Αθήνα, την περιπετειώδη πορεία της διαφυγής στη Μέση Ανατολή, τις δύσκολες σχέσεις με τους Βρετανούς και την εμπειρία του από τα Δεκεμβριανά. Η μαρτυρία του εισφέρει πολύτιμο υλικό για την περισσότερο σφαιρική και ολοκληρωμένη κατανόηση μιας κρίσιμης περιόδου στη σύγχρονη ιστορία της Ελλάδας.

Product Details

 • Series:
  ΝΕΟΤΕΡΗ ΚΑΙ ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΙΣΤΟΡΙΑ
 • SKU:
  0445183
 • ISBN:
  978-960-16-7817-7
 • ISBN2:
  9789601678177
 • Publisher:
  ΠΑΤΑΚΗΣ
 • Writer:
  ΠΑΠΠΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
 • Curator:
  ΠΑΠΠΑΣ Γ. ΠΑΝΤΕΛΗΣ
 • Release Year:
  2018
 • Pages:
  472
 • Dimensions:
  17x24
 • Weight:
  0.8300 kg
 • Country:
  ΕΛΛΑΔΑ

Reviews