ΙΣΤΟΡΙΑ ΔΗΜΟΥ ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

Writer: ΜΟΥΖΑΚΗΣ Α.ΣΤΕΛΙΟΣ

Published by: ΗΡΟΔΟΤΟΣ

Be the first to review this product

Summary - Αποτελεί ιδιαίτερη τιμή για μένα η μετά από 25 χρόνια επανέκδοση του βιβλίου μου "Σχεδίασμα χωρίων Λεκανοπεδίου Αττικής" και ειδικότερα η ιστορία του δήμου Κουκουβάουνων, σήμερα Μεταμόρφωσης. Θεωρώ ότι η επανέκδοσή του θα βοηθήσει κυρίως τους νεότερους σε ηλικία, αλλά και τους σύγχρονους οικιστές του χώρου μας, να γνωρίσουν σημαντικά, όμως άγνωστα, στοιχεία κ......

Retail Price: €27.56

IANOS Price: 24.80 (Discount amount: €2.76)

In stock. Shipping within 1-3 working days.

Δωρεάν μεταφορικά

Για αγορές άνω των 25 €

Δωρεάν αντικαταβολή

Για αγορές άνω των 25 €

Άμεση παράδοση

Σε όλη την Ελλάδα

ΜΟΥΖΑΚΗΣ Α.ΣΤΕΛΙΟΣ

writer
ΜΟΥΖΑΚΗΣ Α.ΣΤΕΛΙΟΣ
Ο Στέλιος Μουζάκης γεννήθηκε στην Αθήνα. Είναι πολιτικός μηχανικός, ερευνητής πολιτισμών. Συστηματικά ασχολείται με την έρευνα και παρουσίαση βυζαντινών και μεταβυζαντινών μνημείων και χειρογράφων, ενώ παράλληλα έχει ασχοληθεί με ποικίλα θέματα του νεοελληνικού λαϊκού πολιτισμού. Έχει πλούσιο συγγραφικό και εκδοτικό έργο. Μελέτες του έχουν δημοσιευτεί σε ελληνικά και ξένα επιστημονικά περιοδικά και επετηρίδες. Είναι τακτικό μέλος σε επιστημονικές εταιρείες Ιστορίας, Αρχαιολογίας και Λαογραφίας. Μεταξύ άλλων είναι μέλος στην Ελληνική Λαογραφική Εταιρεία, στην Εταιρεία Βυζαντινών Σπουδών, στην Ελληνική Εταιρεία Εθνολογικών Σπουδών, ιδρυτικό μέλος και πρόεδρος της Επιστημονικής Εταιρείας Αττικών Μελετών, στην Ελληνική Εραλδική - Γενεαλογική Εταιρεία, μέλος της The International Molinological Society (TIMS), ιδρυτικό μέλος του Center of Greek-Russian Historical Research (CE.HI.R.), μέλος του Δ.Σ. του Φιλολογικού Συλλόγου "Παρνασσός", της Federation Internationale des Journalistes et Ecrivains du Tourisme, κ.ά. Ιδρυτικό μέλος του Ινστιτούτου των Ελληνικών Μύλων (ΙτΕΜ). Έχει συνεργαστεί σε συλλογικούς τόμους και σε ιστορικά λεξικογραφικά έργα, όπως "Μεγάλη Γενική Εγκυκλοπαίδεια Yδρία", "Εγκυκλοπαιδικό Προσωπογραφικό Λεξικό Βυζαντινής Ιστορίας και Πολιτισμού (ΕΠΛΒΙΠ)", "Λεξικό Βυζαντινής Πελοποννήσου (ΛΒΠ)", περιοδικό "Ιστορικά θέματα". Έχει πραγματοποιήσει διαλέξεις ή ομιλίες και έχει συμμετάσχει σε διάφορα ελληνικά και διεθνή συνέδρια με πρωτότυπες ανακοινώσεις, επί αντιστοίχων θεμάτων. Τέλος, έχει συνεργαστεί στην εκπόνηση και ολοκλήρωση διαφόρων ερευνητικών προγραμμάτων όπως, "Το νερό κινητήρια δύναμη στα παραδοσιακά ενεργειακά συστήματα του Αιγαίου από τη Θράκη ως την Κύπρο" του Υπουργείου Αιγαίου. Βιβλιοκρισίες και παρουσιάσεις έργων του έχουν δημοσιευτεί σε ελληνικά και ξένα επιστημονικά περιοδικά. Για το έργο του έχει τιμηθεί με διάφορες διακρίσεις και βραβεία.

Summary

Αποτελεί ιδιαίτερη τιμή για μένα η μετά από 25 χρόνια επανέκδοση του βιβλίου μου "Σχεδίασμα χωρίων Λεκανοπεδίου Αττικής" και ειδικότερα η ιστορία του δήμου Κουκουβάουνων, σήμερα Μεταμόρφωσης. Θεωρώ ότι η επανέκδοσή του θα βοηθήσει κυρίως τους νεότερους σε ηλικία, αλλά και τους σύγχρονους οικιστές του χώρου μας, να γνωρίσουν σημαντικά, όμως άγνωστα, στοιχεία και λεπτομέρειες για τον ευρύτερο χώρο του παλαιού χωρίου Κουκουβάουνες. Θα γνωρίσουν εκτός από την πλούσια αρχαιολογία της περιοχής ήδη από το 4000 π.Χ. και πολυπληθείς ιστορικές περιγραφές, προσωπογραφικές αναφορές οικογενειών του χωριού ως και τις σχέσεις των κατοίκων του με τα άλλα χωριά του Λεκανοπεδίου και κυρίως με την Αθήνα, τοπωνυμιολογικές έρευνες όπου διασώζονται πλήθος χαμένα πλέον μέσα στην τσιμεντούπολη μικροτοπωνύμια, τα εξωκκλήσια της περιοχής, αλλά και τους τρόπους εκμετάλλευσης του υδάτινου δυναμικού της περιοχής και κυρίως του Κηφισσού ποταμού, κ.ά. Θα λογιζόμουν δε ιδιαίτερα ευτυχής, αν η επανέκδοσή του αποτελέσει την αφορμή για περαιτέρω έρευνα και εντοπισμό νέων στοιχείων για την περιοχή μας, και όχι απλή παράθεση από νεότερους ερευνητές. Βέβαια έχω συγκεντρώσει αρκετό υλικό για την έκδοση και του τόμου των επόμενων χρόνων (1834-2000).

Product Details

 • SKU:
  0467636
 • ISBN:
  978-960-485-278-9
 • ISBN2:
  9789604852789
 • Publisher:
  ΗΡΟΔΟΤΟΣ
 • Writer:
  ΜΟΥΖΑΚΗΣ Α.ΣΤΕΛΙΟΣ
 • Release Year:
  2019
 • Pages:
  348
 • Dimensions:
  17x24
 • Weight:
  0.5600 kg
 • Country:
  ΕΛΛΑΔΑ

Reviews