ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑΣ ΤΟΜΟΣ Α

Writer: ΣΑΧΑΚΙΑΝ ΓΟΥΙΛΛΙΑΜ

Published by: ΑΡΜΟΣ

Be the first to review this product

Subtitle - ΑΠΟ ΤΑ ΑΡΧΑΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ
Summary - Στο δίτομο αυτό έργο του, ο Γ. Σαχακιάν, (1922-1986) εισάγει τον αναγνώστη στο πεδίο της φιλοσοφικής σκέψης, εκθέτοντας ανάγλυφα τις διαφοροποιημένες θεωρίες και ιδέες των μεγάλων φιλοσόφων δια μέσου των αρχαίων, μέσων και νεώτερων χρόνων. Δεν πρόκειται για απλή καταγραφή των φιλοσοφημάτων, αλλά για εσωτερική διασύνδεσή τους, ώστε να παρουσιάζονται ως δ......

Retail Price: €23.89

Web Price: 16.70 (Discount amount: €7.19)

Upon availability in the publisher. Shipping within 2-5 working days.

Δωρεάν μεταφορικά

Για αγορές άνω των 25 €

Δωρεάν αντικαταβολή

Για αγορές άνω των 25 €

Άμεση παράδοση

Σε όλη την Ελλάδα

ΣΑΧΑΚΙΑΝ ΓΟΥΙΛΛΙΑΜ

writer
ΣΑΧΑΚΙΑΝ ΓΟΥΙΛΛΙΑΜ
Ο Γουϊλλιαμ Σ. Σαχακιάν συμπλήρωσε τις πανεπιστημιακές σπουδές του στη φιλοσοφία στα πανεπιστήμια του Χάρβαρντ και της Βοστώνης και έλαβε το διδακτορικό του δίπλωμα (Ph.D.) από το δεύτερο πανεπιστήμιο στα1951. Είναι καθηγητής της φιλοσοφίας και ψυχολογίας, και πρόεδρος της φιλοσοφικής σχολής του πανεπιστημίου του Σάφολκ. Έδωσε διαλέξεις στα πανεπιστήμια του Northeastern και της Μασαχουσέτης και μαθήματα στο Χαρβαρντ. Επίσης υπήρξε σύμβουλος ερευνητικών οργανισμών και εκδοτών σε θέματα εκπαιδεύσεως. Ανάμεσα στα σημαντικά πρόσφατα έργα του είναι τα εξής: Ιδέες των μεγάλων φιλοσόφων, Συστήματα ηθικής και θεωρία της αξίας, Ψυχολογία της προσωπικότητας, Οι τόποι της φιλοσοφίας, Ιστορία της ψυχολογίας, Ψυχοθεραπεία και συμβουλή και Φιλοσοφίες της Θρησκείας. Είναι μέλος εθνικών ενώσεων, όπως της Ακαδημίας Επιστημών της Νέας Υόρκης, της Αμερικανικής Φιλοσοφικής Εταιρίας, της Αμερικανικής Εταιρίας για την προώθηση της Επιστήμης, της Αμερικανικής Οντοαναλυτικής Εταιρίας, της Αμερικανικής Εταιρίας για την Ανθρωπιστική Ψυχολογία, και της Εταιρίας της Ρεαλιστικής Φιλοσοφίας.

Summary

Στο δίτομο αυτό έργο του, ο Γ. Σαχακιάν, (1922-1986) εισάγει τον αναγνώστη στο πεδίο της φιλοσοφικής σκέψης, εκθέτοντας ανάγλυφα τις διαφοροποιημένες θεωρίες και ιδέες των μεγάλων φιλοσόφων δια μέσου των αρχαίων, μέσων και νεώτερων χρόνων. Δεν πρόκειται για απλή καταγραφή των φιλοσοφημάτων, αλλά για εσωτερική διασύνδεσή τους, ώστε να παρουσιάζονται ως διαλεκτική εξέλιξη αυτής της ιδέας και της αυτής αλήθειας. Κατά τον Έγελο, η μελέτη της ιστορίας της φιλοσοφίας δεν είναι παρά μελέτη της ίδιας της φιλοσοφίας. Η φιλοσοφία είναι προϊόν του ελληνικού πνεύματος και του ελληνικού λόγου, θέτει ερωτήματα σχετικά με τη φύση του κόσμου και το νόημα της ανθρώπινης εμπειρίας, που αντιμετωπίζονται για πρώτη φορά σε ενοποιημένο σύστημα από τον Πλάτωνα και τον Αριστοτέλη. Προσέγγιση που ακολούθησαν σε γενικές γραμμές οι μετέπειτα φιλόσοφοι. Ο πρώτος τόμος καλύπτει την περίοδο από την αρχαιότητα μέχρι τον Διαφωτισμό, ενώ ο δεύτερος έχει αντικείμενο τη σύγχρονη φιλοσοφία. Όπως επισημαίνεται από τον μεταφραστή, "η περιπέτεια της φιλοσοφίας μέσα στο χρόνο είναι ένας διάπλους στον ωκεανό του αγνώστου, οδυσσειακός. Με τη δυσχέρεια, τον κίνδυνο, τη γοητεία και τη λύτρωση την οδυσσειακή". Επιδίωξη του συγγραφέα είναι να βοηθήσει τον αναγνώστη να κατανοήσει τους σύγχρονους φιλοσόφους και να εκτιμήσει την οφειλή τους σ' αυτούς που προηγήθηκαν.

Product Details

 • Foreign Title:
  HISTORY OF PHILOSOPHY-FROM THE EARLIEST TIMES TO THE PRESENT
 • SKU:
  0299793
 • ISBN:
  978-960-527-721-5
 • ISBN2:
  9789605277215
 • Publisher:
  ΑΡΜΟΣ
 • Writer:
  ΣΑΧΑΚΙΑΝ ΓΟΥΙΛΛΙΑΜ
 • Translator:
  ΜΑΛΕΒΙΤΣΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
 • Curator:
  ΠΑΠΑΓΓΕΛΗ-ΒΟΥΛΙΟΥΡΗ Δ.
 • Release Year:
  2013
 • Pages:
  316
 • Dimensions:
  14x21
 • Weight:
  0.5900 kg
 • Country:
  ΑΜΕΡΙΚΗ

Reviews