ΙΒΑΝ ΚΑΙ ΠΡΙΓΚΙΠΑΣ

Writer: ΛΟΥΦΑ ΤΖΟΑΝΝΟΥ ΘΕΟΔΩΡΑ

Published by: ΑΓΚΥΡΑ

Be the first to review this product

Subtitle - ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΑΓΑΠΗΣ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΙΑΣ ΑΠΟ ΕΝΑ ΠΑΙΔΙ ΚΑΙ ΤΟ ΣΚΥΛΟ ΤΟΥ
Summary - Ο Ιβάν, ένα παιδί της προσφυγιάς, φτάνει στη νέα πατρίδα με μοναδικό σύντροφο ένα σκύλο, τον Πρίγκιπα, δώρο του παππού του, που έμεινε πίσω. Οι πρώτες εντυπώσεις τον πληγώνουν, τον απογοητεύουν, αλλά γρήγορα συνειδητοποιεί ότι δεν είναι όλα μαύρα, χάρη στην ευαισθησία των νέων του φίλων, που τον περιβάλλουν με τη στοργή και την αγάπη που χρειάζετ......

Retail Price: €8.90

IANOS Price: 8.01 (Discount amount: €0.89)

In stock. Shipping within 1-3 working days.

Δωρεάν μεταφορικά

Για αγορές άνω των 25 €

Δωρεάν αντικαταβολή

Για αγορές άνω των 25 €

Άμεση παράδοση

Σε όλη την Ελλάδα

ΛΟΥΦΑ ΤΖΟΑΝΝΟΥ ΘΕΟΔΩΡΑ

writer
ΛΟΥΦΑ ΤΖΟΑΝΝΟΥ ΘΕΟΔΩΡΑ
H Θεοδώρα Λούφα - Τζοάννου γεννήθηκε στην Κουκουνάρα Πυλίας Μεσσηνίας και τελείωσε το Λύκειο της Πύλου. Εκεί πρωτοέδωσε τα αρχικά δείγματα της σχέσης της με τη λογοτεχνία, δημοσιεύοντας ποιήματα στον τοπικό Τύπο. Μετά την αποφοίτησή της από το Λύκειο, πήγε στην Αθήνα, όπου τελείωσε τη Σχολή Δημοσιογραφίας και Δημοσίων Σχέσεων και στη συνέχεια το Πάντειο Πανεπιστήμιο Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών, χωρίς ποτέ να διακόψει τη σχέση της με το γράψιμο. Σήμερα ζει στην Αθήνα και είναι σύζυγος του δημοσιογράφου Αχιλλέα Τζοάννου. Εργάστηκε επί σειρά ετών στις Διεθνείς Σχέσεις του υπουργείου Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων και στο περιοδικό «ΟΞΥΓΟΝΟ» ως υπεύθυνη των περιβαλλοντικών σελίδων, διετέλεσε Γενική Γραμματέας του Οργανισμού Παιδικών και Εφηβικών Βιβλιοθηκών και είναι μέλος της Εθνικής Εταιρείας Ελλήνων Λογοτεχνών και του Κύκλου Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου. Οι εμπειρίες που αποκόμισε από τις επαγγελματικές της ασχολίες, θα μπορούσαμε να πούμε ότι αποτέλεσαν το έναυσμα για την δημιουργία της σειράς των βιβλίων «Ιβάν και Πρίγκιπας», καθώς μέσω αυτών βίωσε τόσο τα προβλήματα των προσφύγων όσο και εκείνα του περιβάλλοντος και των τραγικών κινδύνων που το απειλούν. Τα βιβλία της από τη σειρά «Η Πόρτα του Χρόνου και της Ιστορίας», που κυκλοφορούν από τις εκδόσεις «΄Αγκυρα » με τίτλους: «Κωνσταντίνος Παλαιολόγος» (βραβείο Εστίας Νέας Σμύρνης) και «Στα Χνάρια των Φιλικών», σημειώνουν μεγάλη επιτυχία, καθώς χάρη στο εύρημα της «Πόρτας», καταφέρνουν να οδηγούν τον αναγνώστη πρόσωπο με πρόσωπο με τα γεγονότα και τους ήρωες που ιστορούν και να κερδίζουν το ενδιαφέρον του από την πρώτη τους κιόλας σελίδα. ΄Ετσι, οι αναγνώστες στους οποίους απευθύνονται, βιώνουν την ιστορία μας με τρόπο εποικοδομητικό και με την ευχαρίστηση που διαβάζουμε ένα γλαφυρό λογοτεχνικό έργο. Μόνο που το έργο αυτό, βασίζεται απόλυτα στην ιστορική αλήθεια και θα συνεχιστεί με το τρίτο βιβλίο που αναφέρεται στην Επανάσταση του 1821. Με το πρώτο βιβλίο της σειράς «Ιβάν και Πρίγκιπας», που επίσης γνωρίζει μεγάλη αποδοχή από τους αναγνώστες, η συγγραφέας ανοίγει δύο «μέτωπα» με σύγχρονες πληγές της κοινωνίας μας. Από τη μια πλευρά αντικρούει το ρατσισμό και την ξενοφοβία και από την άλλη υπενθυμίζει το χρέος όλων μας απέναντι στο περιβάλλον και στα πλάσματά του. Με το νέο βιβλίο της σειράς, με τίτλο «Η Μεγάλη Αναμέτρηση» η Θεοδώρα Λούφα - Τζοάννου, μέσα από τις περιπέτειες των ηρώων της καταδεικνύει και αντιμάχεται δύο ακόμα κοινωνικές πληγές, τα ναρκωτικά και το εμπόριο ανθρώπων, που αποσαθρώνουν, χωρίς διακρίσεις, τον κοινωνικό ιστό και απειλούν το μέλλον του.

Summary

Ο Ιβάν, ένα παιδί της προσφυγιάς, φτάνει στη νέα πατρίδα με μοναδικό σύντροφο ένα σκύλο, τον Πρίγκιπα, δώρο του παππού του, που έμεινε πίσω. Οι πρώτες εντυπώσεις τον πληγώνουν, τον απογοητεύουν, αλλά γρήγορα συνειδητοποιεί ότι δεν είναι όλα μαύρα, χάρη στην ευαισθησία των νέων του φίλων, που τον περιβάλλουν με τη στοργή και την αγάπη που χρειάζεται για να ξαναρριζώσει.

Product Details

 • Series:
  ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ ΓΙΑ ΕΦΗΒΟΥΣ
 • SKU:
  0147157
 • ISBN:
  960-422-176-0
 • ISBN2:
  9604221760
 • Language:
  Greek
 • Publisher:
  ΑΓΚΥΡΑ
 • Writer:
  ΛΟΥΦΑ ΤΖΟΑΝΝΟΥ ΘΕΟΔΩΡΑ
 • Release Year:
  2005
 • Pages:
  152
 • Dimensions:
  13x21
 • Weight:
  0.3000 kg
 • Country:
  ΕΛΛΑΔΑ

Reviews