ΚΑΤΟΙΚΟΣ ΜΕΤΑΞΟΥΡΓΕΙΟΥ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΚΡΙΣΗΣ

Writer: ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Published by: ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ

Be the first to review this product

Summary - Κείμενα που γράφτηκαν εν θερμώ μα που αντέξανε στο χρόνο. Κείμενα αντιδημοφιλή, γιατί πήγαν κόντρα στο ρεύμα και στους θεσμούς της εποχής. Κείμενα γλυκόπικρων διαπιστώσεων και χαρμολυπών συμπερασμάτων. Ένα ιδιότυπο ημερολόγιο για την κρίση που ξέσπασε πάνω στο σώμα της ελληνικής κοινωνίας, γραμμένο στην εμπόλεμη ζώνη του κέντρου της Αθήνας, ......

Retail Price: €13.94

Web Price: 9.60 (Discount amount: €4.34)

Upon availability in the publisher. Shipping within 2-5 working days.

Δωρεάν μεταφορικά

Για αγορές άνω των 25 €

Δωρεάν αντικαταβολή

Για αγορές άνω των 25 €

Άμεση παράδοση

Σε όλη την Ελλάδα

ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

writer, translator
ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
Ο Δημήτρης Β. Τριανταφυλλίδης γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη. Περιπλανήθηκε στον κόσμο και αυτή η περιπλάνηση ήρθε να συνεπικουρήσει τις γνώσεις, που τυπικά απόκτησε ολοκληρώνοντας επιτυχώς τις σπουδές του στη Φιλοσοφία, τη Θεολογία, τη ρωσική γλώσσα και τη Λογοτεχνία, παρά τις περί αντιθέτου προβλέψεις συγγενών και γνωστών. Γενικά δεν ένιωσε ποτέ προβλέψιμος, ούτε νοιάστηκε να γίνει. Κατά διαστήματα έκανε διάφορες δουλειές, από σερβιτόρος μέχρι διευθυντής εκπαιδευτικών οργανισμών, από αρτεργάτης μέχρι σύμβουλος επιχειρήσεων και από οικοδόμος μέχρι δημοσιογράφος, χωρίς να ενταχθεί απόλυτα σε καμία, τελικά. Όλα είναι γνώση, που χαίρεται πάντα να ερωτοτροπεί ανιδιοτελώς, αλλά και μετά παρρησίας μαζί της. Στο μεσημέρι της ζωής του ένιωσε πως έχει πια κάτι να μοιραστεί κι αποφάσισε πως θα ήθελε να γράφει, αλλά και να μεταφράζει κυρίως Ρώσους ποιητές και συγγραφείς που στη διάρκεια των σπουδών του ξεχώρισε κι αγάπησε. Σήμερα ζει σε μια ενδιαφέρουσα γι’ αυτόν, πλην υποβαθμισμένη γειτονιά του κέντρου της Αθήνας περιτριγυρισμένος από δίσκους, βιβλία, γεράνια, μαχόμενος επιμελώς τους θεούς και τους δαίμονες που κουβαλάει.

Summary

Κείμενα που γράφτηκαν εν θερμώ μα που αντέξανε στο χρόνο. Κείμενα αντιδημοφιλή, γιατί πήγαν κόντρα στο ρεύμα και στους θεσμούς της εποχής. Κείμενα γλυκόπικρων διαπιστώσεων και χαρμολυπών συμπερασμάτων. Ένα ιδιότυπο ημερολόγιο για την κρίση που ξέσπασε πάνω στο σώμα της ελληνικής κοινωνίας, γραμμένο στην εμπόλεμη ζώνη του κέντρου της Αθήνας, την όμορφη μα και ταλαιπωρημένη συνοικία του Μεταξουργείου. Μόνιμος κάτοικος της γειτονιάς, ο συγγραφέας καταγράφει τις σκέψεις και τις παρατηρήσεις του, ζώντας σε ένα ιδιότυπο «πειραματικό εργαστήριο» όπου οι προβολές από το μέλλον συμβαίνουν σε χρόνο ενεστώτα. Ημερολόγιο κρίσης, καταγραφές, σκέψεις και παρατηρήσεις ενός συγκαιρινού που απευθύνεται στον αναγνώστη του παρόντος και του μέλλοντος. Ημερολόγιο κρίσης, μια ακόμη ψηφίδα στη νωπογραφία της δύσκολης εποχής. Ημερολόγιο κρίσης, μια χαραμάδα ελπίδας για την αναδυόμενη εποχή της λιτής ευτυχίας.

Product Details

 • SKU:
  0281886
 • ISBN:
  978-960-458-381-2
 • ISBN2:
  9789604583812
 • Language:
  Greek
 • Publisher:
  ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ
 • Writer:
  ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
 • Curator:
  ΑΣΗΜΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΔΗΜΗΤΡΑ
 • Release Year:
  2012
 • Pages:
  227
 • Dimensions:
  14x21
 • Weight:
  0.3400 kg
 • Country:
  ΕΛΛΑΔΑ

Reviews