ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ CINEMA (ΔΙΓΛΩΣΣΟ)

Writer: ΦΩΤΟΠΟΥΛΟΣ ΔΙΟΝΥΣΗΣ

Published by: ΜΟΥΣΕΙΟ ΜΠΕΝΑΚΗ

Be the first to review this product

Summary - Η έκδοση πραγματοποιήθηκε με αφορμή την επέτειο των 50 χρόνων του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης και την έκθεση «Γιγαντοφωτογραφίες και video από την μισού αιώνα περίπου ενασχόληση του Διονύση Φωτόπουλου με τον κινηματογράφο». Ο τόμος περιλαμβάνει είκοσι δύο από τις σαράντα ταινίες, στις οποίες έχει δουλέψει ο καλλιτέχνης, με αρχειακό υλικό και φωτογραφί......

Retail Price: €40.00

IANOS Price: 36.00 (Discount amount: €4.00)

In stock. Shipping within 1-3 working days.

Δωρεάν μεταφορικά

Για αγορές άνω των 25 €

Δωρεάν αντικαταβολή

Για αγορές άνω των 25 €

Άμεση παράδοση

Σε όλη την Ελλάδα

ΦΩΤΟΠΟΥΛΟΣ ΔΙΟΝΥΣΗΣ

writer
ΦΩΤΟΠΟΥΛΟΣ ΔΙΟΝΥΣΗΣ
Γεννήθηκε στην Καλαμάτα το 1943. Σπούδασε στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών ζωγραφική με τον Γ. Μαυροΐδη, ψηφιδωτά με την Ε. Βοΐλα και γλυπτική με τον Θ. Απάρτη. Δουλεψε ως βοηθός σκηνογράφος με τον Γ. Τσαρούχη και τον Β. Φωτόπουλο. Πρώτη του σκηνογραφική εργασία: «Οιδίπους Τύραννος» σε σκηνοθεσία Όσβαλντ Ντέπκε (1966-67). Από τότε έχει σκηνογραφήσει πάνω από 200 παραστάσεις και πολλές ταινίες. Έχει βραβευθεί επανειλημμένως σε διενθή και ελληνικά φεστιβάλ. Έργα με σκηνογραφίες του έχουν παιχτεί σε όλες τις χώρες της Ευρώπης, Αμερική, Ρωσία, Κίνα, Αυστραλία και αλλού. Έχουν εκδοθεί τα εξής βιβλία με την δουλειά του: Μάσκες (Εκδόσεις Καστανιώτη) 1980, Σκηνικά-Κοστούμια (Εκδόσεις Καστανιώτη) 1986, Αποκαλύψεις (Εκδόσεις Αδάμ) 1989. Βιβλία που επιμελήθηκε και φέρουν το όνομά του: Ενδυματολογία στο Ελληνικό Θέατρο (Έκδοση Εμπορικής Τραπέζης της Ελλάδος) 1986, Σκηνογραφία στο ελληνικό Θέατρο (Έκδοση Εμπορικής Τραπέζης της Ελλάδος) 1987, Nelly's (Έκδοση Αγροτικής Τράπεζας της Ελλάδος) 1990. Συνεργάζεται με φιλολογικά περιοδικά και περιοδικά τέχνης. Μερικοί από τους σκηνοθέτες που δούλεψε μαζί: Κουν, Μινωτής, Βολανάκης, Κακογιάννης, Ευαγγελάτος, Κούνδουρος, Βούλγαρης, Παναγιωτόπουλος, Παπαβασιλείου, Μουζενίδης, Μπάκας, Χαραλάμπους, Μαυρίκιος, Χουβαρδάς, Χρονόπουλος, Μιχαηλίδης, Τζέημς Ρόουζ Έβανς, Φρανκ Χόουζερ, Ρότζερ Ρονκόνι, Ζυλ Ντασσέν κ.ά.

Summary

Η έκδοση πραγματοποιήθηκε με αφορμή την επέτειο των 50 χρόνων του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης και την έκθεση «Γιγαντοφωτογραφίες και video από την μισού αιώνα περίπου ενασχόληση του Διονύση Φωτόπουλου με τον κινηματογράφο». Ο τόμος περιλαμβάνει είκοσι δύο από τις σαράντα ταινίες, στις οποίες έχει δουλέψει ο καλλιτέχνης, με αρχειακό υλικό και φωτογραφίες, προσπαθώντας να αναδείξει την ατμόσφαιρα των γυρισμάτων και των παρασκηνίων, καθώς και τον τρόπο και τα μυστικά της κατασκευής των σκηνικών και κοστουμιών μιας ταινίας. Εκτός από την παρουσίαση της δουλειάς του Διονύση Φωτόπουλου η έκδοση έχει στόχο να τιμήσει τους συνεργάτες και τους αφανείς εργάτες που βρίσκονται πίσω από την κάμερα. Τα κείμενα του βιβλίου είναι σημειώσεις, αποσπάσματα και αναμνήσεις από τέτοιου είδους στιγμές κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων.

Product Details

 • SKU:
  0236107
 • ISBN:
  978-960-476-054-1
 • ISBN2:
  9789604760541
 • Language:
  Greek
 • Publisher:
  ΜΟΥΣΕΙΟ ΜΠΕΝΑΚΗ
 • Writer:
  ΦΩΤΟΠΟΥΛΟΣ ΔΙΟΝΥΣΗΣ
 • Translator:
  ΚΑΡΑΜΑΝΗ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ
 • Release Year:
  2009
 • Pages:
  332
 • Dimensions:
  27x28
 • Weight:
  1.9600 kg
 • Country:
  ΕΛΛΑΔΑ

Reviews