ΚΥΠΡΟΣ 1800-1878

Writer: ΕΝΕΠΕΚΙΔΗΣ ΠΟΛΥΧΡΟΝΗΣ

Published by: ΖΑΧΑΡΟΠΟΥΛΟΣ Σ.Ι.

Be the first to review this product

Subtitle - ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΟΚΡΑΤΙΑΣ ΣΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ
Summary - Σε εννέα κεφάλαια παρακολουθούμε όπως σε μια μεγάλη και πολύχρωμη τοιχογραφία την καθημερινή ζωή και τις περιπέτειες, το παρελθόν και κάποιες ελπίδες για το μέλλον του νησιού, που το κατοίκησαν διαδοχικά πολλές φυλές, το πλήγωσαν και το λεηλάτησαν ποικιλώνυμοι ξένοι λαοί και ξένες δυνάμεις, και όμως τίποτε δεν κατόρθωσε ν'αλλάξει τον ελληνικό χαρακτήρα ......

Retail Price: €31.95

IANOS Price: 28.76 (Discount amount: €3.19)

In stock. Shipping within 1-3 working days.

Δωρεάν μεταφορικά

Για αγορές άνω των 25 €

Δωρεάν αντικαταβολή

Για αγορές άνω των 25 €

Άμεση παράδοση

Σε όλη την Ελλάδα

ΕΝΕΠΕΚΙΔΗΣ ΠΟΛΥΧΡΟΝΗΣ

writer
ΕΝΕΠΕΚΙΔΗΣ ΠΟΛΥΧΡΟΝΗΣ
Ο καθηγητής του Πανεπιστημίου της Bιέννης κ. Π. Ενεπεκίδης τείνει με τις έρευνές του να απομυθοποιήσει τη νεωτέρα ιστορία του ελληνικού λαού. Εσπούδασε στα πανεπιστήμια Αθηνών, Bιέννης και Παρισίων και αφιερώθηκε από νωρίς στην εξονυχιστική έρευνα των ευρωπαϊκών αρχείων και των χειρογράφων συλλογών, για να απαλλάξει την ελληνική ιστορία από τις εσκεμμένες διαστρεβλώσεις και τις ανεξέλεγκτες παραδόσεις. Ένας Γερμανός κριτικός των έργων του έγραψε ότι ο καθηγητής Ενεπεκίδης ανευρίσκει με υπνοβατική ασφάλεια αυτό που θέλει και που είναι αυτό που λείπει. Oι γλαφυρές του διαλέξεις στην Ελλάδα και σχεδόν σε όλες τις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες καθώς και στις μεγάλες πόλεις των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής και της Aυστραλίας δημιούργησαν ένα νέο τρόπο επικοινωνίας του επιστήμονα με το μεγάλο κοινό: χωρίς να νοθεύεται η νέα ιστορική γνώση επιστρέφεται στο λαό που εδημιούργησε αυτός τα γεγονότα. Από τις εκδόσεις "Ωκεανίδα" έχουν κυκλοφορήσει τα βιβλία Αθηναϊκά-Αττικοβοιωτικά-Δωδεκανησιακά, Η Ελλάδα, τα νησιά και η Μικρά Ασία του Καρόλου Κρούμπαχερ, Τραπεζούντα-Κωνσταντινούπολη-Σμύρνη. Τρία κέντρα του μικρασιατικού πολιτισμού (1800-1923) και Γράμματα προς τη Βιέννη.1824-1843.

Summary

Σε εννέα κεφάλαια παρακολουθούμε όπως σε μια μεγάλη και πολύχρωμη τοιχογραφία την καθημερινή ζωή και τις περιπέτειες, το παρελθόν και κάποιες ελπίδες για το μέλλον του νησιού, που το κατοίκησαν διαδοχικά πολλές φυλές, το πλήγωσαν και το λεηλάτησαν ποικιλώνυμοι ξένοι λαοί και ξένες δυνάμεις, και όμως τίποτε δεν κατόρθωσε ν'αλλάξει τον ελληνικό χαρακτήρα των κατοίκων, τη μητρική τους γλώσσα, που υπήρξε και εξακολουθεί να είναι η ελληνική, τους μύθους και τα γεγονότα του απώτερου παρελθόντος και τους ηρωισμούς των συγκαιρινών ανθρώπων του με την ισχυρή ελληνική ροπή για την ελευθερία, την πρόοδο και την ειρήνη.

Product Details

 • SKU:
  0051229
 • ISBN:
  960-208-605-Χ
 • ISBN2:
  960208605Χ
 • Language:
  Greek
 • Publisher:
  ΖΑΧΑΡΟΠΟΥΛΟΣ Σ.Ι.
 • Writer:
  ΕΝΕΠΕΚΙΔΗΣ ΠΟΛΥΧΡΟΝΗΣ
 • Release Year:
  2000
 • Pages:
  384
 • Dimensions:
  17x24
 • Weight:
  0.6700 kg
 • Country:
  ΕΛΛΑΔΑ

Reviews