ΚΙΧΛΗ

Writer: ΣΕΦΕΡΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Published by: ΑΡΜΟΣ

Be the first to review this product

Subtitle - ΕΙΚΑΣΤΙΚΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΣΤΟ ΟΜΩΝΥΜΟ ΠΟΙΗΜΑ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΣΕΦΕΡΗ
Summary - Μ' ένα ολιγόχρωμο ουράνιο τόξο στα χέρια του, όπου τα χρώματα που επανέρχονται περισσότερο είναι δυο αντίθετες καμπύλες, η ώχρα, το γκρίζο, η σκουριά, και από την άλλη το θαλασσί, το πορφυρό, το ροδί επέτυχε ο Κόρδης να μετατρέψει τους στίχους της Κίχλης, ενός ποιήματος του μεταπολέμου, σε οπτική μεταφορά μοναδική της καθ' ημάς υπεραχρόνου παρα......

Retail Price: €20.29

Web Price: 14.20 (Discount amount: €6.09)

In stock. Shipping within 1-3 working days.

Δωρεάν μεταφορικά

Για αγορές άνω των 25 €

Δωρεάν αντικαταβολή

Για αγορές άνω των 25 €

Άμεση παράδοση

Σε όλη την Ελλάδα

ΣΕΦΕΡΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

writer, artist
ΣΕΦΕΡΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
Ο πρώτος Έλληνας που βραβεύτηκε με το Νόμπελ λογοτεχνίας το 1963. Ο Γιώργος Σεφέρης γεννήθηκε το 1900 στη Σμύρνη. Το πραγματικό του όνομα ήταν Γεώργιος Σεφεριάδης Σε ηλικία 14 ετών μετακόμισε με την οικογένεια του στην Αθήνα. Ξεκίνησε να σπουδάζει νομικά στην Αθήνα και συνέχισε τις σπουδές του στη Γαλλία. Άρχισε την καριέρα του ως διπλωμάτης και εργάστηκε ως Ακόλουθος της Ελληνικής Κυβέρνησης, Πρόξενος, Πρέσβης, Σύμβουλος πρεσβειών και Διευθυντής Τύπου. Το 1931 κάνει τα πρώτα του βήματα στην ποίηση δημοσιεύοντας την ποιητική συλλογή Στροφή. Ακολούθησαν: Το Μυθιστόρημα, Η Γυμνοπαιδία, Το Ημερολόγιο καταστρώματος και η Κίχλη. Ανανέωσε την ελληνική ποίηση και ήταν αυτός που εισήγαγε το πνεύμα του σουρρεαλισμού στην Ελλάδα. Επηρεάστηκε από την Γαλλική ποίηση και κατά την διάρκεια της καριέρας του μετέφρασε αρκετούς ξένους ποιητές. Επίσης ασχολήθηκε και με τη συγγραφή μυθιστορημάτων (Έξι νύχτες στην Ακρόπολη) και δοκιμίων. Το 1963 τιμήθηκε με το βραβείο Νόμπελ Λογοτεχνίας Κατά την διάρκεια της ποιητικής του καριέρας είχε τιμηθεί με το έπαθλο "Κωστή Παλαμά", με το βραβείο ποίησης της Αγγλίας "Φόυλ" και κατείχε την θέση του επίτιμου διδάκτορα του πανεπιστημίου Καίμπριτζ. Το 1969 κυκλοφορεί στην Ελλάδα και στο Εξωτερικό η "διακήρυξή" του εναντίον της δικτατορίας. Πέθανε στις 20 Σεπτεμβρίου του 1971 στη διάρκεια της δικτατορίας και η κηδεία του απέκτησε χαρακτήρα αντιδικτατορικής εκδήλωσης.

Summary

Μ' ένα ολιγόχρωμο ουράνιο τόξο στα χέρια του, όπου τα χρώματα που επανέρχονται περισσότερο είναι δυο αντίθετες καμπύλες, η ώχρα, το γκρίζο, η σκουριά, και από την άλλη το θαλασσί, το πορφυρό, το ροδί επέτυχε ο Κόρδης να μετατρέψει τους στίχους της Κίχλης, ενός ποιήματος του μεταπολέμου, σε οπτική μεταφορά μοναδική της καθ' ημάς υπεραχρόνου παραμυθητικής ζωγραφίας.

Product Details

 • SKU:
  0181379
 • ISBN:
  978-960-527-368-2
 • ISBN2:
  9789605273682
 • Language:
  Greek
 • Publisher:
  ΑΡΜΟΣ
 • Writer:
  ΣΕΦΕΡΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
 • Release Year:
  2007
 • Pages:
  45
 • Dimensions:
  31x24
 • Weight:
  0.3100 kg
 • Country:
  ΕΛΛΑΔΑ

Reviews

: Doris Day - Pretty Baby