ΚΛΕΙΣΤΟΝ ΛΟΓΩ ΜΕΛΑΓΧΟΛΙΑΣ

Writer: ΜΟΥΡΣΕΛΑΣ ΚΩΣΤΑΣ

Published by: ΚΕΔΡΟΣ

Be the first to review this product

Summary - Ιστορίες αποσπάσματα ζωής που, κομμάτι κομμάτι, σελίδα τη σελίδα, φτιάχνουν ένα μυθιστόρημα. Εποχή σύγχρονη. Σε μια μικρή πόλη που θα μπορούσε να είναι η πόλη μας, η γειτονιά μας, το σπίτι μας. Εκεί έζησαν -και ζουν- τις ιστορίες τους τα πρόσωπα του βιβλίου. Πρόσωπα μελαγχολικά και ευάλωτα, τρυφερά και αναιδή, που μονίμως θέλουν να αποδράσουν από τον εαυ......

Retail Price: €20.29

Web Price: 13.80 (Discount amount: €6.49)

In stock. Shipping within 1-3 working days.

Δωρεάν μεταφορικά

Για αγορές άνω των 25 €

Δωρεάν αντικαταβολή

Για αγορές άνω των 25 €

Άμεση παράδοση

Σε όλη την Ελλάδα

ΜΟΥΡΣΕΛΑΣ ΚΩΣΤΑΣ

writer
ΜΟΥΡΣΕΛΑΣ ΚΩΣΤΑΣ
Ο Κώστας Μουρσελάς γεννήθηκε στον Πειραιά. Εκεί τέλειωσε και το λύκειο. Το 1951 πρωτοετής φοιτητής νομικής συλλαμβάνεται σαν στέλεχος της ΕΠΟΝ και δικάζεται από έκτακτο στρατοδικείο της εποχής. Για χρόνια σπούδαζε βιολί μέχρι που το διέκοψε όταν άρχισε να τον θέλγει το θέατρο. Σπούδασε νομικά στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, αλλά πολύ γρήγορα εγκατέλειψε τη δικηγορία και δούλεψε ως δημόσιος υπάλληλος μέχρι το 1969, οπότε τον απέλυσε η Χούντα. Έκτοτε αφιερώθηκε ολοκληρωτικά, και επαγγελματικά πια, στο γράψιμο. Έργα του παίχτηκαν από θιάσους του Ελεύθερου Θεάτρου, από το Εθνικό Θέατρο, το Θέατρο Τέχνης, το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος, από Δημοτικά Θέατρα, καθώς και στο εξωτερικό (Γαλλία, Γερμανία, Κύπρο).Στο πλατύ κοινό έγινε γνωστός από τηλεοπτικές παρουσιάσεις των έργων του “Μικρές Αγγελίες”, “Σιγά, η πατρίδα κοιμάται”, “Το ρολόι” και από την περίφημη σατιρική σειρά “Εκείνος και... Εκείνος” (130 θεατρικά μονόπρακτα).Τα “Βαμμένα κόκκινα μαλλιά” κυκλοφόρησαν για πρώτη φορά το 1989. Από τις εκδόσεις Πατάκη κυκλοφορεί επίσης το μυθιστόρημα του Στην άκρη της νύχτας (2011).

Summary

Ιστορίες αποσπάσματα ζωής που, κομμάτι κομμάτι, σελίδα τη σελίδα, φτιάχνουν ένα μυθιστόρημα. Εποχή σύγχρονη. Σε μια μικρή πόλη που θα μπορούσε να είναι η πόλη μας, η γειτονιά μας, το σπίτι μας. Εκεί έζησαν -και ζουν- τις ιστορίες τους τα πρόσωπα του βιβλίου. Πρόσωπα μελαγχολικά και ευάλωτα, τρυφερά και αναιδή, που μονίμως θέλουν να αποδράσουν από τον εαυτό τους, από το σπίτι τους, από την πλήξη τους, από τη μιζέρια τους, από τη μιζέρια των γύρων τους. Πρόσωπα που ξόδεψαν πολύ χρόνο και κόπο και δάκρυα για να αποτύχουν να μην ευτυχήσουν. Πρόσωπα ανικανοποίητα, που οι κινήσεις τους είναι συνήθως κινήσεις απελπισίας, για να καταλήξουν στο πουθενά, στα προσχήματα,στις εκλογικεύσεις. Πρόσωπα που εκείνο, κυρίως, που τα ζωντανεύει είναι η αηδία τους, το τέλμα της ζωής τους, οι συγκρούσεις τους, μαζί με το μάταιο και το γελοίο αυτών των συγκρούσεων.

Product Details

 • SKU:
  0005154
 • ISBN:
  960-04-1491-2
 • ISBN2:
  9600414912
 • Language:
  Greek
 • Publisher:
  ΚΕΔΡΟΣ
 • Writer:
  ΜΟΥΡΣΕΛΑΣ ΚΩΣΤΑΣ
 • Release Year:
  1999
 • Pages:
  408
 • Dimensions:
  14x21
 • Weight:
  0.4900 kg
 • Country:
  ΕΛΛΑΔΑ

Reviews