ΛΙΠΟΤΑΧΤΕΣ ΚΙ ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ

Writer: ΓΑΡΥΦΑΛΛΟΣ ΚΩΣΤΑΣ

Published by: ΘΕΡΜΑΪΚΟΣ

Be the first to review this product

Summary - Σιγή και πάλι σιγή µετά, που τη διατρυπούσε η καταραµένη επανάληψη των µονότονων «πλιτς» των σταγόνων που έπεφταν απ’ το ταβάνι στις λιµνούλες του πατώµατος. Και το χειρότερο, το πιο ανησυχητικό: Ο ρυθµός των «πλιτς», αν κι αυξανόταν ώρα µε την ώρα µε οµαλότητα –κάτι το φυσιολογικό λόγω της παρατεταµένης βροχής–, τώρα τελευταία αυξήθηκε ραγδαία και δυσανάλογ......

Retail Price: €15.00

IANOS Price: 13.50 (Discount amount: €1.50)

In stock. Shipping within 1-3 working days.

Δωρεάν μεταφορικά

Για αγορές άνω των 25 €

Δωρεάν αντικαταβολή

Για αγορές άνω των 25 €

Άμεση παράδοση

Σε όλη την Ελλάδα

ΓΑΡΥΦΑΛΛΟΣ ΚΩΣΤΑΣ

writer
ΓΑΡΥΦΑΛΛΟΣ ΚΩΣΤΑΣ
Ο καθηγητής Φυσικής, αυτοδίδακτος ζωγράφος και συγγραφέας Κώστας Γαρύφαλλος γεννήθηκε στο Συνετί της Άνδρου το 1959, όπου και µένει µόνιµα. Αποφοίτησε από το δηµοτικό σχολείο του χωριού του και κατόπιν από το εξατάξιο «Εµπειρίκειο Γυµνάσιο Άνδρου». Ολοκλήρωσε τις σπουδές του στο Τµήµα Φυσικής του Πανεπιστηµίου Αθηνών, απ’ όπου αποφοίτησε το 1981. Εργάστηκε ως ωροµίσθιος στο «Εµπειρίκειο Ναυτικό Λύκειο Άνδρου» τα έτη 1984-1986. Το 1986 έγινε συνιδρυτής φροντιστηρίου µέσης εκπαίδευσης και το 1989 διορίστηκε µόνιµα. Από το 1991 έως σήµερα υπηρετεί στο «Γενικό Λύκειο Άνδρου». Είναι παντρεµένος µε τη δασκάλα Μαργαρίτα Κορκοδείλου. Έχουν αποκτήσει δύο παιδιά, την Ελεονώρα και τον Γιώργο. Άρχισε να ασχολείται µε τη ζωγραφική από τα φοιτητικά του χρόνια οπότε και µελέτησε την ιστορία της τέχνης. Στα θέµατά του κυριαρχούν τα φυσικά στοιχεία (γη, φως και ύδωρ), η διαλεκτική σχέση µεταξύ τους και η επίδραση του χρόνου στα αντικείµενα. Έχει στο ενεργητικό του είκοσι τέσσερις ατοµικές εκθέσεις στην Άνδρο, τη Σύρο και την Αθήνα κι έχει λάβει µέρος σε έξι οµαδικές. Παράλληλα, ασχολείται και µε τη λογοτεχνία. Το καλοκαίρι του 2010 παρουσιάστηκε στο «Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης» της Άνδρου ένα λεύκωµά του µε φωτογραφίες, ζωγραφικά έργα, κείµενά του, αλλά κυρίως κείµενα µεγάλων Ελλήνων λογοτεχνών (Παπαδιαµάντη, Ελύτη, Σεφέρη, Ρίτσου, Εµπειρίκου κ.ά.), του οποίου τον πρόλογο έχει γράψει ο Μανώλης Γλέζος, σηµαντικό πρόσωπο της νεότερης ιστορίας µας. Το λεύκωµα εκδόθηκε από τις εκδόσεις «Ergo», έχει τίτλο Ηχώ εικόνες είδωλα… κάπου στην Άνδρο και παρουσιάζει «εκ βαθέων» κάποια περιοχή του νησιού. ∆ιηγήµατά του έχουν επίσης δηµοσιευτεί από το περιοδικό Νήσος Άνδρος (Εκδόσεις Τυπωθήτω). Οι Λιποτάχτες κι εθελοντές είναι το πρώτο µυθιστόρηµά του.

Summary

Σιγή και πάλι σιγή µετά, που τη διατρυπούσε η καταραµένη επανάληψη των µονότονων «πλιτς» των σταγόνων που έπεφταν απ’ το ταβάνι στις λιµνούλες του πατώµατος. Και το χειρότερο, το πιο ανησυχητικό: Ο ρυθµός των «πλιτς», αν κι αυξανόταν ώρα µε την ώρα µε οµαλότητα –κάτι το φυσιολογικό λόγω της παρατεταµένης βροχής–, τώρα τελευταία αυξήθηκε ραγδαία και δυσανάλογα σε σχέση µε την ένταση της βροχής. ∆εν επρόκειτο για θόρυβο πια, αλλά γι’ αυτόν τον ίδιο τον ψίθυρο και το ρυθµό του φόβου. Τα «πλιτς» ήταν το µέτρο του φόβου. Μα να επρόκειτο για το φόβο ότι κοντά βρίσκονται πλέον οι διώκτες σ’ αυτό τον άθλιο λιποτάχτη, όπως τον έχουν κηρύξει εδώ και χρόνια οι Αρχές, ή µήπως για κάποιον άλλο φόβο; Αυτός ο άλλος φόβος, ο πρωτοφανέρωτος, ήταν που τον γέµιζε ανησυχία, ο φόβος της ανυπαρξίας που πλησιάζει µε συνοδεία τα εκκωφαντικά «πλιτς» των σταγόνων στις λιµνούλες.

Product Details

 • SKU:
  0408629
 • ISBN:
  978-960-9547-53-6
 • ISBN2:
  9789609547536
 • Publisher:
  ΘΕΡΜΑΪΚΟΣ
 • Writer:
  ΓΑΡΥΦΑΛΛΟΣ ΚΩΣΤΑΣ
 • Curator:
  ΦΑΜΕΛΟΥ ΝΑΝΤΙΑ
 • Release Year:
  2017
 • Pages:
  296
 • Dimensions:
  15x21
 • Weight:
  0.4800 kg
 • Country:
  ΕΛΛΑΔΑ

Reviews