Τα εγκαίνια του 1ου MYKONOS ART FESTIVAL πραγματοποιηθήκαν με μεγάλη επιτυχία το Σάββατο 23 Ιουνίου, ώρα 8μ.μ., στο Σταθμό της Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών Μυκόνου.

Το Φεστιβάλ ξεκίνησε με τα εγκαίνια της έκθεσης-περιβάλλον του Κώστα Τσόκλη «Τα τέσσερα στοιχεία της φύσης». Ο Κώστας Τσόκλης κλήθηκε να δημιουργήσει ένα έργο και να το εκθέσει μέσα στα τέσσερα εργαστήρια του Σταθμού της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών της Μυκόνου, τα οποία ο καλλιτέχνης θα μετατρέψει με μέσα τεχνητά, σύγχρονα και φευγαλέα στα τέσσερα στοιχεία της Φύσης : Φωτιά, Νερό, Γη και Αέρα.

Έργα καμωμένα in situ τα οποία θα εκπνεύσουν για πάντα, στις  30 Σεπτεμβρίου 2018, με το τέλος της έκθεσης.

Μια δυναμική έναρξη απαιτεί και μια δυνατή συνέχεια, για αυτό και την Κυριακή 24 Ιουνίου και ώρα 17:30 πραγματοποιηθήκαν και τα εγκαίνια  της έκθεση «Κυκλαδικά στιγµιότυπα, από τα μνημεία και τους ανθρώπους τους», του Αρχαιολογικού Μουσείου της Δήλου.

Την ίδια μέρα στις 21:00,  ο Σταύρος Ξαρχάκος και η Άλκηστις Πρωτοψάλτη βρέθηκαν στο Δημοτικό Σχολείο της Χώρας και μάγεψαν το κοινό με τις ερμηνείες και την καταπληκτική χημεία τους επί σκηνής.

Για εσάς που δεν το γνωρίζατε ή δυστυχώς δεν προλάβατε να ενημερωθείτε για την έναρξη του Φεστιβάλ, μην στεναχωριέστε, θα έχετε την ευκαιρία να παρευρεθείτε!

 

Διάρκεια Φεστιβάλ: 23 Ιουνίου μέχρι 30 Σεπτεμβρίου

Η είσοδος είναι ελεύθερη σε όλες τις εκδηλώσεις του Φεστιβάλ!

 

Λίγα Λόγια για το Φεστιβάλ

Σκοπός του ΜYKONOS ART FESTIVAL;

Η προβολή του ιδιαίτερου χαρακτήρα και πολιτισμού της Μυκόνου, με ένα πρόγραμμα ενδεικτικό των προθέσεων του και του στίγματος που θέλει να δώσει. Ένα  πρόγραμμα από συναυλίες, εκθέσεις εικαστικών τεχνών, κινηματογραφικές προβολές, θεατρικές παραστάσεις, λογοτεχνικά αναλόγια και γαστρονομικές εκδηλώσεις

Κρυφός πόθος;

Η καθιέρωση του  ως ετήσιο διεθνές Φεστιβάλ Τεχνών, υψηλού επιπέδου, που θα προβάλει την καλλιτεχνική και γεμάτη πολιτισμό πλευρά του γνωστού σε όλους μας κοσμοπολίτικου προορισμού.

 

Το Mykonos Art Festival θα αναβαθμίσει ακόμα περισσότερο την Μύκονο στα μάτια ολόκληρου του κόσμου και θα αποτελέσει ένα ακόμα λόγο για να την επισκεφτεί κανείς, καλύπτοντας ένα κενό στο τουριστικό προϊόν της.

 

Συμπαραστάτες μας σε αυτό το ταξίδι η  Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών,  το Εθνικό  Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, το Φεστιβάλ Αθηνών-Επιδαύρου, το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης , ο Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού και το Μουσείο Κώστα Τσόκλη.

 

Διοργάνωση: Πολιτιστικός Οργανισμός Δήμου Μυκόνου, Π.Α.Κ.Ο «Γ. Αξιώτης».

 

Περισσότερες πληροφορίες για το Φεστιβάλ και το πρόγραμμα εδώ

 
: Billy Bragg & Wilco - Way Over Yonder In The Minor Key