Η πανσέληνος του Ιουλίου, στις 12 του μήνα, ντύνεται με μια σπουδαία φιλανθρωπική παράσταση χορού, στο επιβλητικό θέατρο του Ηρωδείου. Η σημαντικότερη σχολή χορού διεθνώς, η Martha Graham Dance Company, παρουσιάζει στα πλαίσια του Ελληνικού Φεστιβάλ, την παράσταση Celebrating the Greek Connection. Πρόκειται για μια παράσταση βασισμένη στους μύθους της Ηχούς και του Νάρκισσου, από τον διάσημο Έλληνα χορογράφο Αντώνη Φωνιαδάκη. Η αγάπη αυτή για την ελληνική μυθολογία ξεκίνησε από την ίδια τη Martha Graham, όταν από νεαρή ηλικία την έθεσε σαν βασικό αντικείμενο μελέτης και έμπνευσης για τις δουλειές της.

Στην παράσταση θα συμμετέχει και η Hellenic Dance Company της κρατικής σχολής χορού, με το έργο Panorama, το οποίο παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στη Νέα Υόρκη και μοιάζει πιο επίκαιρο από ποτέ, μιας και δημιουργήθηκε για να θίξει την καταπίεση των μειονοτήτων, την ύφεση και την άνοδο του φασισμού. Το έργο ουσιαστικά μιλάει για τη δύναμη του ανθρώπου να αλλάξει τα γραμμένα.

Τα έσοδα θα διατεθούν, μέσω του ανθρωπιστικού οργανισμού Life Line Hellas, για την υποστήριξη των μονάδων εντατικής νοσηλείας νεογνών των κρατικών περιφερειακών νοσοκομείων Κρήτης, Πατρών, Λάρισας, Ιωαννίνων και Αλεξανδρούπολης.

Εκτός από το Ηρώδειο, στις 12 Ιουλίου, η παράσταση θα περιοδεύσει στο Ναύπλιο στις 4 Ιουλίου, στη Θεσσαλονίκης στις 7 και 8 και στην Ιθάκη στις 9 Ιουλίου. Εισιτήρια μπορείτε να βρείτε και στα καταστήματα IANOS.