Αναμέναμε ένα ολόκληρο καλοκαίρι για την στιγμή αυτή...

Την σχεδιάζαμε, την οργανώναμε, αγωνιούμε...

 

Ήγγικεν η ώρα λοιπόν που η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων του Διαγωνισμού Διηγήματος μας!

 

Ο ΙΑΝΟS, με αφορμή την ανακήρυξη της Αθήνας από την UNESCO ως Παγκόσμιας Πρωτεύουσας Βιβλίου για το 2018 πραγματοποίησε με ιδιαίτερη επιτυχία Διαγωνισμό Φωτογραφίας και Διαγωνισμό Διηγήματος, με θέμα «Η Αθήνα και το βιβλίο».

 

Σας προσκαλούμε λοιπόν με ιδιαίτερη χαρά και ανυπομονησία να παρευρεθείτε στην ανακοίνωση των νικητών, την Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου στις 20:30 στον ΙΑΝΟ της Αθήνας, Σταδίου 24.

 

Θέλοντας να μεταδώσουμε λίγο από την μαγεία της διαδικασίας που βιώσαμε καθώς και λίγο ενθουσιασμό για την βραδιά που πρόκειται να ακολουθήσει ζητήσαμε από μέλη της κριτικής επιτροπής του διαγωνισμού να μας πουν λίγα λόγια για αυτήν τους την εμπειρία. Η κριτική επιτροπή αποτελείται από τους Ρέα Γαλανάκη (συγγραφέα), Κωνσταντίνο Μπούρα (ποιητή) και Διονύση Μαρίνο (συγγραφέα).

 

«Ο πρώτος λογοτεχνικός Διαγωνισμός Διηγήματος του ΙΑΝΟΥ στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία! Όχι μόνο λόγω του μεγάλου αριθμού των συμμετεχόντων αλλά κυρίως χάρη στην υψηλή ποιότητα των διηγημάτων που υποβλήθηκαν. Το κύρος του διαγωνισμού ενισχύθηκε από τη συμμετοχή διακεκριμένων κ δοκιμασμένων λογοτεχνών, κάτι που ενισχύει την «έσωθεν καλή μαρτυρία» τόσο των μελών της κριτικής επιτροπής όσο και των διοργανωτών του. Είμαι βέβαιος πως αυτός ο διαγωνισμός θα εορτάσει κάποτε τα 100 του χρόνια.»

Κωνσταντίνος Μπούρας, ποιητής

 

«Ένας διαγωνισμός διηγήματος δεν είναι μια Βαβέλ ετερόκλιτων φωνών. Είναι, πρώτακαικύρια, ένας ανοιχτός διάλογος με τις λέξεις, τους ήρωες και τις ιστορίες. Κάθε συγγραφέας που έλαβε μέρος στον διαγωνισμό διηγήματος που διοργάνωσε η Αλυσίδα Πολιτισμού «IANOS», έστω και με τρόπο ασυναίσθητο, έτεινε το χέρι του στους άλλους διαγωνιζόμενους και στους δυνητικούς αναγνώστες. Κι αυτό είναι το μεγάλο κέρδος της λογοτεχνίας. Δεν υπάρχουν νικητές και ηττημένοι - μόνο λάτρεις της γραφής. Ας χαρούμε όλοι τη γιορτή των λέξεων

Διονύσης Μαρίνος, συγγραφέας

 

Σας περιμένουμε!

 

Περισσότερες πληροφορίες για την παρουσίαση: εδώ

 
: Notis Mavroudis_Panagiotis Margaris - The Little North Wind