Από τις 19 έως τις 21 Ιουνίου η Αθήνα θυμίζει ένα απέραντο πάρτι. Η Ευρωπαϊκή γιορτή της μουσικής έρχεται και πάλι, να πλημμυρίσει την πρωτεύουσα με ξεσηκωτικές και ονειρεμένες μελωδίες από όλο τον κόσμο. Οι πλατείες, οι πεζόδρομοι και αρκετά γνωστά μαγαζιά, μπαίνουν στο ρυθμό του τρελού πανηγυριού, άνευ εισιτηρίου ή κάποιας οικονομικής επιβάρυνσης. Και αυτό είναι πολύ σπουδαίο, τώρα που το θέαμα έχει γίνει, δυστυχώς, ένα αγαθό για λίγους.

Την πρώτη μέρα μπορείτε να ξεκινήσετε τη βόλτα σας από τον Εθνικό Κήπο για να ακούσετε τη μπάντα του Ναυτικού, να περπατήσετε την Αιόλου υπό τους ήχους της ανατολής και να σουινγκάρετε στη Θησέως. Αν πάλι είστε σε πολύ καλοκαιρινή διάθεση, πεταχτείτε μέχρι την πλατεία Αμερικής για αφρικάνικα κρουστά, reggae και garage.

Την Παρασκευή στο παιχνίδι μπαίνουν πολλά μαγαζιά του κέντρου της Αθήνας. Περάστε από τα εγκαίνια του IANOS MUSICSHOP για να γνωρίστε από κοντά γνωστούς καλλιτέχνες, να χαζέψετε CD και βινύλια από όλο τον κόσμο και να διασκεδάσετε με τα μουσικά happenings. Μετά είναι μια τέλεια ευκαιρία να κάνετε all day μπαρότσαρκα στα μαγαζιά γύρω και κάτω από την πλατεία Καρύτση που συμμετέχουν στη γιορτή, καθένα στους δικούς του ρυθμούς. Μπορείτε πάλι να επισκεφτείτε τον Εθνικό Κήπο αλλά και να περπατήσετε την Εμπεδοκλέους, την Πρόκλου και την Παρμενίδου για να καταλήξετε κάποια στιγμή είτε στο Σύνταγμα είτε στην πλατεία Βαρνάβα.

Το Σάββατο, που είναι και η επίσημη μέρα της μουσικής, είναι ευκαιρία να επισκεφτείτε το Αρχαιολογικό και το Βυζαντινό Μουσείο, το λόφο του Φιλοπάππου, την Ανδριανού, την Πνύκα και τον Λυκαβηττό. Το Μέγαρο μουσικής έχει την τιμητική του, ενώ αν είστε αθεράπευτα ερωτευμένοι με τα καφέ και τα bar περάστε και πάλι από τα μαγαζιά γύρω από την Καρύτση. Αν πάλι δεν θέλετε άλλη βόλτα στο κέντρο και επιθυμείτε συνοικιακές βόλτες, το Φάληρο, το Μοσχάτο, ο Άγιος Δημήτριος και ο Βύρωνας συμμετέχουν στη γιορτή με άφθονη μουσική και πάρτι. Ακόμα και το αεροδρόμιο Ελυθέριος Βενιζέλος μπαίνει στο ρυθμό.

Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα στο www.europeanmusicday.gr