x
NEW IANOS E-SHOP
return to new ianos.gr
x
Dear customers
Please be informed that the estimated delivery time is now 7-9 days.
Due to the large volume of orders we make every effort to reduce the order execution time.
Thank you for your understanding.
#stayhome
 
 

Οι εκθέσεις και ειδικά τα αφιερώματα έχουν ιδιαίτερη θέση στην καρδιά μας και γι αυτό αποφασίσαμε να σας προτείνουμε ένα δρώμενο με άκρως καλοκαιρινό αποτύπωμα.

 

Την Κυριακή 28 Ιουλίου στις 20:00 θα πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια της έκθεσης «Ευθραυστότητα». Το έργο των Ριχάρδου Φώσκολου, Αλέξανδρου Ντούρα και Γιάννη Ζινδρίλη μοιράζεται μια πνευματικότητα και μια ηρεμία, σε ένα χώρο μη επιλυμένων πόνων. Τολμούν να αντιμετωπίσουν από τη μια την ομορφιά της φύσης, αλλά από την άλλη δείχνουν την ουσιαστική βιαιότητα.

 

Οι καλλιτέχνες δουλεύουν με ισχυρά υλικά δημιουργώντας έντονες εικόνες και εγκαταστάσεις, που είναι άγριες αλλά εύθραυστες. Συμμετέχουν σε μια συζήτηση όπου με δυνατή φωνή εκφράζουν την ατομικότητά τους: «Αναρχία και Αναγέννηση». Η δύναμη του έργου τους έγκειται στη σιωπή μιας άμεσης αναμνήσεως, δημιουργώντας ένα ισχυρό σύμπαν στενής πολυπλοκότητας.

 

Αυτές οι οπτικές δηλώσεις, συνομιλούν με τα ποιήματα του Ντίνου Χριστιανόπουλου (Κυριακή 29 Ιουλίου στις 21:00) με ένα πολύ ξεχωριστό και οικείο τρόπο, ακολουθώντας την πορεία της αγάπης και της καταστροφής. Τόσο η ποίηση όσο και το οπτικό έργο προκαλούν συναισθήματα και αντίσταση σε κρυμμένες απολαύσεις και ξεδιπλώνουν την ευαισθησία των ανδρών, η οποία μερικές φορές είναι ωμή.

 

Με αφορμή το έργο του Ντίνου Χριστιανόπουλου.

Ποιός είναι αυτός που γράφει για τον έρωτα, για την υποταγή, για τον πόνο; Ποιος είναι αυτός ο άνδρας που κρύβεται σε νεκρές πιάτσες; Που μιλάει μοναχός του, για όλα όσα όλοι ξέρουν και ζουν; Που κυνηγάει συνεχώς ένα δυσκολοκατάκτητο κορμί: την ερωτική του ευτυχία; Ας μιλήσουμε για τον Ντίνο Χριστιανόπουλο. Ας μιλήσουμε για το δικαίωμα του άνδρα στην ευαισθησία, στη θυματοποίηση και την αυτοκαταστροφή. Για την αλλοίωση του υπάρχοντος μοντέλου και την «άναρχη δημιουργία» ενός νέου.

 

Το Soul Food σας προσκαλεί σε μια από κοινού ανάγνωση της βιβλιογραφίας του ποιητή, με στόχο όχι μόνο την γνωριμία του κοινού με το έργο του, αλλά και μεταξύ του. Η βραδιά για τον Ντίνο Χριστιανόπουλο, είναι η πρώτη από μια σειρά αναγνώσεων στη βιβλιοθήκη του Soul Food. Η εκδήλωση θα γίνει στα ελληνικά, ενώ θα υπάρχουν και κάποια μεταφρασμένα ποιήματα στα αγγλικά.

 

Σάββατο 28/7/2018 20.00

Εγκαίνια Ευθραυστότητα | Ριχάρδος Φώσκολος | Αλέξανδρος Ντούρας “Cruising Park” | Γιάννης Ζινδρίλης «Ενδοχώρα»

 

Κυριακή 29/7/2018 21.00-23.00

Ανοιχτή συζήτηση - παρουσίαση | Ντίνος Χριστιανόπουλος: το δυσκολοκατάκτητο κορμί

 

Soul Food (πρώην ταβέρνα «Ο κήπος»)

Γιαννούλη Χαλεπά, Χώρα, Τήνος

 

Λίγα Λόγια για τον πολυχώρο SoulFood

Ανοιξε στις 7 Ιουλίου στη χώρα της Τήνου και σχετίζεται με διάφορες μορφές τεχνών, εργαστήρια και συμπόσια. Το Soul Food βρίσκεται για δεύτερη χρονιά στο νησί, μετά την διοργάνωση του Art Unexpected στα Υστέρνια της Τήνου. Ένα φεστιβάλ που αξιοποιεί μη χρησιμοποιημένους / εγκαταλελειμμένους χώρους για την προβολή της τέχνης. Αυτή τη χρονιά, εγκαινιάζεται ένας νέος πολυχώρος, ένα εκκολαπτήριο πολιτισμού φιλοξενώντας όλες τις μορφές τέχνης: μια γκαλερί, ένα αναγνωστήριο, ένα κατάστημα δώρων, μια σκεπαστή βεράντα φιλοξενίας καλλιτεχνών, επισκεπτών, αλλά και δράσεων όπως συναυλίες και παραστάσεις/ performances.

 

Το θέμα του 2017, «Μαύρο και άσπρο: Η εξερεύνηση των εσωτερικών χώρων», ήταν μια συνομιλία για τις επιπτώσεις του πολέμου, των μαζικών εξόδων, των γειτόνων που δεν γνωρίζουμε και επέτρεπε σε κάποιον να διερευνήσει τις δυνατότητες που υπάρχουν τόσο εντός όσο και εκτός των δεδομένων ορίων.

 

Η φετινή θεματική «Αναρχία + Αναγέννηση» επιδιώκει να ξεκινήσει μια συζήτηση για την πρόκληση αλλαγής. Η αλλαγή έρχεται με πολλούς τρόπους. Εμείς παρέχουμε τα θέματα. Οι απαντήσεις θα προέλθουν από τους καλλιτέχνες και τους θεατές. Το κοινό καλείται να ανακαλύψει ξεχωριστούς χώρους και να τους χρησιμοποιήσει ανακαλύπτοντας τον εαυτό του. Σε πολλές συνομιλίες, ένα άτομο μιλάει. Σε αυτές τις συνομιλίες, ακούει. Είναι το κοινό που μιλάει και συμμετέχει. Ο προγραμματισμός του πολυχώρου θα περιλαμβάνει πολλούς τρόπους με τους οποίους μπορεί κανείς να αλληλεπιδράσει. Η τέχνη μας θα περιλαμβάνει ένα ευρύ φάσμα μέσων: φωτογραφίες, κολάζ, σχέδια, πίνακες ζωγραφικής, ένδυση, μουσική και ηχητικές εγκαταστάσεις.

 

Το έργο αυτό δεν θα ήταν εφικτό χωρίς τη βοήθεια και υποστήριξη του Νικόλαου Μαραγκού, του Αριστείδη Ντάλλα, του Κώστα Λαγού, του Θωμά Διαφα και πολλών άλλων.

 

Περισσότερες πληροφορίες εδώ