52 λάθος δρόμοι που θα ήταν καλύτερα να αποφύγετε.

Ένα συνηθισμένο λάθος που κάνουμε όλοι στην καθημερινότητα μας, στην προσωπική και επαγγελματική μας ζωή, είναι ότι παίρνουμε λάθος αποφάσεις παρασυρόμενοι από τις περίφημες “γνωστικές πλάνες”. Για παράδειγμα η πρώτη εντύπωση σπανίως είναι η σωστή, ας το ξεπεράσουμε επιτέλους. Οι φιλόδοξοι άνθρωποι είναι απλά φιλόδοξοι άνθρωποι, σταματήστε να είστε ανταγωνιστικοί. Δεν μπορούμε να ψυχολογήσουμε όλους τους ανθρώπους γιατί όπως και να το κάνουμε δεν σκέφτονται όλοι σαν και εμάς.

Ο Ρολφ Ντομπέλλι, στην Τέχνη της πρακτικής σκέψης από τις εκδόσεις Πατάκη, παρουσιάζει, με βάση τις τελευταίες επιστημονικές έρευνες, 52 τρόπους που θα μας βοηθήσουν στο να γίνουμε πιο πρακτικοί, να σκεφτόμαστε πιο σφαιρικά τα διάφορα καθημερινά προβλήματα και να ξεπεράσουμε τα διάφορα κλισέ.

Διαβάζοντας αυτή τη διασκεδαστική και έξυπνη μελέτη, μπορούμε να γίνουμε πιο πρακτικοί και πιο οξυδερκείς, απλά αλλάζοντας μικρές συνήθειες και τετριμμένους τρόπους σκέψης και διαχείρισης της καθημερινότητας. Το βιβλίο είναι γραμμένο με τόσο προσιτό και απολαυστικό τρόπο που θα το διαβάσετε απνευστί.