Μια νέα δισκογραφική δουλειά γεννά η δοκιμασμένη, στο πέρασμα του χρόνου, σχέση της ∆ήμητρας Γαλάνη και του Παρασκευά Καρασούλου, με τίτλο «Αλλιώς».

Ένας δίσκος, συμβολικός και συλλογικός, που κυκλοφόρησε στις αρχές του έτους, και στον οποίο λόγος, μουσική και εικόνα συνομιλούν. Το άλμπουμ περιλαμβάνει δεκατρία τραγούδια που λειτουργούν σαν soundtrack μιας ταινίας που δεν έχει γυριστεί ακόμα. Πρωταγωνίστρια μια γυναίκα-σύμβολο, που χρειάζεται να ξαναρχίσει, να ξαναζήσει αλλιώς.

Ο τίτλος του δίσκου, ένα σύνθημα σε μια μεταβατική εποχή, ένα κρίσιμο παρόν και ένα ελπιδοφόρο μέλλον, που είναι ανάγκη να το αντιμετωπίσουμε διαφορετικά, με μια καινούργια μονάχα αλήθεια.

«Πρέπει να είμαστε ενεργοί ο καθένας στον τομέα του, χρειαζόμαστε νέες ιδέες χωρίς εκπτώσεις, χρειαζόμαστε ένα καινούργιο συλλογικό εμείς!»συμφώνησαν οι δύο καλλιτέχνες.

Ως σύνολο, τα τραγούδια συνθέτουν την αφήγηση της πορείας μιας ανθρώπινης ζωής που μπορεί να συμβολίζει και την πορεία ενός έθνους που ξαναβρίσκει τον εαυτό του και αποκτά επιτέλους αλλιώτικη συνείδηση.

 

Η Δήμητρα Γαλάνη μάς τίμησε με την παρουσία της στα εγκαίνια του ΜΟΥΣΙΚΟΥ ΙΑΝΟΥ, την Παρασκευή 20 Ιουνίου και μοιράστηκε μαζί μας ευχές και σκέψεις: «Ο ΜΟΥΣΙΚΟΣ ΙΑΝΟS και ο IANOS γενικά συνιστούν έναν πνεύμονα πολιτισμού. Ιδιαίτερα για αυτή την κατακαημένη Αθήνα, είναι μεγάλη ανάσα. Είτε σαν βιβλιοπωλείο, είτε σαν τόπος που μαζευόμαστε και παρουσιάζουμε πράγματα, είτε σαν χώρος εκδηλώσεων, εικαστικών, κινηματογράφου, μουσικής, είναι ένας πυρήνας. Τι πιο σημαντικό, λοιπόν, από το να αποφασίζει ο IANOS να ανοίξει δισκοπωλείο, τη στιγμή που πάνε να καταρρεύσουν την αγορά, και να βάζει στην αγκαλιά του και τη μουσική. Όπως έχει αγκαλιάσει τους συγγραφείς, τους ποιητές, τώρα αγκαλιάζει και το τραγούδι. Αυτό για εμάς είναι μεγάλη στιγμή. Οφείλουμε να το τιμήσουμε όλοι, όχι μόνο εμείς οι καλλιτέχνες, αλλά όλοι. Εύχομαι να ανθίσει και να τα χιλιάσει, όπως και το βιβλιοπωλείο, που ήδη μετρά τριάντα χρόνια ζωής».

 

Η Δήμητρα Γαλάνη ξεκίνησε την καλοκαιρινή της περιοδεία από την Αθήνα. Στις 25 Ιουνίου βρεθήκαμε κοντά της, στην κατάμεστη Τεχνόπολη, στο Γκάζι,  όπου πάνω από 3.000 κόσμου παρακολούθησαν την μαγευτική πρώτη καλοκαιρινή της συναυλία!

Είναι μία από τις συναυλίες που δεν πρέπει να χάσετε! Ακολουθεί το αναλυτικό πρόγραμμα!

 

Τρίτη 15 Ιουλίου 2014- Δημοτικό Θέατρο Βόλου

Παρασκευή 18 Ιουλίου 2014 - Τρενοτεχνείο, Κυπαρισσία

Κυριακή 20 Ιουλίου 2014 - Θέατρο Τεχνόπολις, Ηράκλειο Κρήτης

Πέμπτη 24 Ιουλίου 2014 - Θέατρο Μεσαιωνικής Τάφρου, Ρόδος

Σάββατο 23 Αυγούστου 2014 - 9ο Διεθνές Μουσικό Φεστιβάλ Αίγινας

Δευτέρα 25 - Αυγούστου 2014 -  Κάστρο Καλαμάτας

 

 
: Janet Seidel - Comes Love