Ο Έλληνας μυθιστοριογράφος, δημοσιογράφος και θεατρικός συγγραφέας, Γιάννης Ξανθούλης κυκλοφορεί το νέο του βιβλίο με τίτλο "Εγώ ο Σίμος Συμεών" από τις εκδόσεις Διόπτρα.

Από αρχές Νοεμβρίου το νέο του μυθιστόρηα θα βρίσκεται στα ράφια του βιβλιοπλείου ΙΑΝΟS με την υπογραφή του ίδιου του συγγραφέα να κοσμεί τις πρώτες σελίδες.

Ένα ανεκτίμητο δώρο για κάθε φίλο της λογοτεχνίας!

Λίγα λόγια για τον Γιάννη Ξανθούλη.

Γεννήθηκε στην Αλεξανδρούπολη, στον Έβρο, το 1947 από γονείς πρόσφυγες από την Ανατολική Θράκη. [1] Σπούδασε δημοσιογραφία, σχέδιο και ενδυματολογία θεάτρου. Από το 1969 εργάζεται ως δημοσιογράφος και χρονογράφος σε εφημερίδες, περιοδικά και ραδιόφωνο. Το πρώτο του μυθιστόρημα, Μεγάλος Θανατικός, κυκλοφόρησε το 1981 και το 1982 ξεκίνησε να γράφει τα «Σαββατιάτικα» στην εφημερίδα Ελευθεροτυπία. Έγραψε αρκετά σατιρικά κείμενα και θεατρικά έργα από τα οποία τα περισσότερα παρουσιάστηκαν στο ελληνικό θέατρο . Ακόμη ασχολήθηκε και με το παιδικό θέατρο, καθώς επίσης έγραψε και εικονογράφησε παιδικά βιβλία. Το 2012 δέχθηκε έντονη κριτική για τις θέσεις του όπως δημοσιεύτηκαν από αρθρογραφία του. Βιβλία του έχουν μεταφραστεί σε πολλές γλώσσες και είναι μέλος της Εταιρείας Συγγραφέων και της ΕΣΗΕΑ.