Στις 17 Μαρτίου, κυκλοφόρησε το νέο άλμπουμ του Φίλιππου Πλιάτσικα, με τίτλο «Η άλλη πλευρά του μπλε» από την Feel Good. Ο δίσκος περιλαμβάνει νέες ηχογραφήσεις, καθώς και αποσπάσματα από την πρόσφατη ευρωπαϊκή περιοδεία της παράστασης «The other side of Greece», που έχει ταξιδέψει σε Μ. Βρετανία, Ολλανδία, Βέλγιο, Γαλλία, Γερμανία, και ετοιμάζεται να ταξιδέψει και σε άλλες χώρες (Αμερική, Ρωσία, Τουρκία, Αυστραλία).

Σε αυτό το άλμπουμ, ο Φίλιππος Πλιάτσικας, συναντά καταξιωμένους μουσικούς από το εξωτερικό, όπως οι Ολλανδοί The Nits, o Gordon Gano (Violent Femmes), η Liset Alea (Nouvelle Vague), ο Jahcoustix, αλλά και Έλληνες συνοδοιπόρους, όπως ο Μπάμπης Στόκας, ο Νίκος Πορτοκάλογλου, ο Μίλτος Πασχαλίδης, ο Πετρολούκας Χαλκιάς, ο Νικήτας Κλιντ, η Γεωργία Νταγάκη, ο Gautier. Στην έκδοση συμμετέχουν ο ηθοποιός Γιώργος Χωραφάς, η Κάτια Γέρου, ο Δημήτρης Ήμελλος, ο Αιμίλιος Χειλάκης και η Νάντια Σπηλιωτοπούλου, μέσα από απαγγελίες ποιημάτων των Καβάφη, Ελύτη, Σεφέρη, Πολέμη.

 Ο Φίλιππος Πλιάτσικας έδωσε το «παρών» στα εγκαίνια του ΜΟΥΣΙΚΟΥ ΙΑΝΟΥ, την Παρασκευή 20 Ιουνίου, καθώς και τις ευχές του για το νέο μουσικό στέκι της πόλης:

 «Είναι ένα πολύ χαρμόσυνο μαντάτο, γιατί σε μια εποχή που κλείνουν τα δισκοπωλεία, αποφάσισαν κάποιοι άνθρωποι μερακλήδες να ασχοληθούν και πάλι σοβαρά με τη μουσική. Να είναι, λοιπόν, καλορίζικος και να στεριώσει. Όσο για τον ΙΑΝΟ, που κλείνει φέτος τα 30 του χρόνια, εύχομαι να γίνει 130 και να είναι πάντα έτσι δημιουργικός».

 *Ο Φίλιππος Πλιάτσικας και ο Μπάμπης Στόκας μαζί με την Γεωργία Νταγάκη, βρίσκονται σε καλοκαιρινή περιοδεία. Επόμενοι σταθμοί:

10/7 Θήβα, 11/7 Ναύπλιο, 17/7 Καβάλα, 18/7 Χαλκιδική, 19/7 Αμφίπολη, 20/7 Κατερίνη, 21/7 Θεσσαλονίκη, 22/7 Δράμα, 25/7 Λεμεσός, 28/7 Ζάκυνθος, 29/7 Κεφαλονιά, και 13/9 Θέατρο Ηρώδου του Αττικού.