Δεν είναι λίγες οι φορές που φτιάχνοντας τη βαλίτσα μας και αφού έχουμε ήδη ολοκληρώσει τη δύσκολη επιλογή των "απαραίτητων" ρούχων για τις διακοπές μας, "κολλάμε" στα CD.


"Θα πάρω οπωσδήποτε αυτό",  "ναι αλλά θέλω και αυτό...", "και τι θα ακούω το βράδυ;", "μα καλά, θα αφήσω τον αγαπημένο μου δίσκο στο σπίτι;"

Η τελική επιλογή μουσικής για τις διακοπές είναι πολλές φορές "επώδυνη".

Ο ΜΟΥΣΙΚΟΣ IANOS προτείνει 5+5 δίσκους για το καλοκαίρι!

Αν έχετε μπερδευτεί, απλά, επιλέξτε τους!

Αν δεν τους έχετε, αποκτήστε τους!

Σε κάθε περίπτωση... ΚΑΛΗ ΑΚΡΟΑΣΗ!


"Coming Home"  Qigang Chen 

Το soundtrack της ταινίας του Zhang YimouComing Home” (2014), σε μουσική του Qigang Chen και με τον διακεκριμένο Lang Lang στο πιάνο, θα σας ταξιδέψει, με το μοναδικό πάντρεμα των ήχων της Ανατολής και της Δύσης. Η ηχογράφηση έγινε από τη Φιλαρμονική Ορχήστρα της Κίνας.

 

"Vivaldi’s Four Seasons"   Max Richter Recomposed

 «Οι “Τέσσερις Εποχές” είναι μία μουσική που κουβαλάμε όλοι μέσα μας», λέει ο γεννημένος στη Γερμανία Βρετανός συνθέτης, Μαξ Ρίχτερ. «Υπάρχει παντού. Κατά κάποιον τρόπο, παύουμε να μπορούμε να την ακούμε. Αυτό το εγχείρημα έγινε για να “ξαναγράψω” αυτή την πολυπαιγμένη μουσική, ανακαλύπτοντάς την εκ νέου για τον εαυτό μου – χαράσσοντας, έτσι ένα νέο μονοπάτι σε ένα τόσο γνωστό σε όλους τοπίο».


"Last Dance"   Keith Jarrett & Charlie Haden

 Το φοβερό ντουέτο επιστρέφει με έναν νέο δίσκο, στους γνώριμους ήχους της lounge-jazz, με τον απαλό ήχο του μπάσου να συνοδεύεται θαυμάσια από δεξιοτεχνικά ακόρντα και μοναδικούς πιανιστικούς αυτοσχεδιασμούς. Εξίσου επιτυχημένος με τον προηγούμενο δίσκο τους, με τίτλο «Jasmine», ας ελπίσουμε ότι δεν θα αποτελέσει τον «Τελευταίο Χορό» αυτής της εξαιρετικής συνεργασίας.


"Gilberto"     Stan Getz, Joao Gilberto-Getz

Ένα από τα jazz άλμπουμ με τις μεγαλύτερες πωλήσεις όλων των εποχών και μία από τις πιο εξαιρετικές στιγμές της bossa nova μουσικής. Η συνάντηση των δύο σπουδαίων αυτών καλλιτεχνών φέρνει ένα αποτέλεσμα μαγικό, που αποζημιώνει και τον πιο απαιτητικό ακροατή. Περιλαμβάνει τις πιο κλασικές εκδοχές διαχρονικών και αγαπημένων τραγουδιών, όπως τα “The Girl from Ipanema” και “So Danco Samba”.

"Saudade"   Thievery Corporation

Ο ιδανικός δίσκος για τα καλοκαιρινά μας απογεύματα – αυτές τις στιγμές που έχουμε γυρίσει από τη θάλασσα και χαλαρώνουμε προτού κανονίσουμε τη νυχτερινή μας έξοδο. Οι Thievery Corporation, ένα από τα σημαντικότερα ονόματα στον χώρο της ηλεκτρονικής/dance μουσικής σκηνής, επανέρχονται με έναν δίσκο εξ ολοκλήρου ηχογραφημένο στους βραζιλιάνικους ήχους της bossa nova, επιστρέφοντας στους ήχους με τους οποίους είχαν ξεκινήσει την καριέρα τους.