Πέντε λόγοι που το κοινό τον λατρεύει.

Ο Θανάσης Παπακωνσταντίνου είναι ένας άνθρωπος με χαμηλό προφίλ, που έχει συνειδητά επιλέξει να ζει μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας και τη ζούγκλα της πρωτεύουσας, σε ένα χωριό έξω από τη Λάρισα. Είναι όμως ένας, αν όχι ο ένας, από τους πιο αγαπητούς τραγουδοποιούς. Στις συναυλίες του ανά την Ελλάδα γίνεται κυριολεκτικά λαϊκό προσκύνημα. Ιδού οι πέντε λόγοι για τους οποίους συμβαίνει αυτό.

 

Είναι ανεπιτήδευτος

Δεν έχει πει ποτέ ότι είναι καλός τραγουδιστής ή ότι κάνει show στη σκηνή. Αγαπάει τη μουσική και απλά μιλάει στην καρδιά των ανθρώπων καθαρά και μόνο με τα τραγούδια του. Επέλεξε να τα λέει ο ίδιος γιατί είναι βγαλμένα από την ψυχή του και μόνο αυτός ξέρει πως πρέπει να ειπωθούν.

Είναι λαϊκός

Είναι ένας άνθρωπος που έχει γαλουχηθεί μέσα στο δημοτικό τραγούδι. Δεν προσπάθησε ποτέ να δημιουργήσει κάτι με βάση το πόσο θα πουλήσει. Πρώτη ύλη είναι πάντα οι κοινωνικές του ανησυχίες και διάφορα βιώματα. Το κοινό κάνει τα τραγούδια του σημαία γιατί μέσα σε αυτά βρίσκει το συλλογικό αίσθημα.

Είναι ειλικρινής

Δεν είπε ποτέ ότι είναι επαναστάτης και αναρχικός. Συνέχεια αναφέρει ότι ζει μια μικροαστική ζωή. Έχει οικογένεια και βγάζει λεφτά από αυτό που κάνει. Αλλά η στάση ζωής του τον αποζημιώνει. Είναι ταπεινός, δεν είναι κάτω από όποια πέτρα κι αν σηκώσεις. Θέλει να παίζει με τους μουσικούς του ελεύθερα, χωρίς εισιτήριο για το κοινό. Όμως μετά μπαίνει το θέμα της επιβίωσης.

Είναι τρωτός

Πέρασε ένα διάστημα που βίωσε τη ματαιότητα και τη θλίψη της ανυπαρξίας και το μοιράστηκε με τον κόσμο. Δεν πλάσαρε ποτέ το προφίλ του “εγώ ζω στο χωριό, με αγαπά ο κόσμος και όλα είναι καλά”.

Δεν τραγουδάει μόνο για τον έρωτα

Θεωρεί ότι είναι ένα θέμα φθαρμένο. Γράφει τραγούδια “άφυλλα”, με πυρήνα ουσιαστικά θέματα του τώρα και το χθες. Τραγούδια που μας κάνουν να θέλουμε να βγούμε στο δρόμο και να φωνάξουμε.

 

Όσοι δεν πειστήκατε, δεν έχετε παρά να πάρετε ένα εισιτήριο της τελευταίας στιγμής και να τον δείτε από κοντά σήμερα, 18 Ιουνίου, στο Θέατρο Βράχων.