Σε όλους μας έχει συμβεί να θέλουμε να αγοράσουμε κάτι αλλά ο ελεύθερος χρόνος να μην επαρκεί για να περιηγηθούμε σε ανοιχτές αγορές και σε πολύχρωμες βιτρίνες. Έτσι καταλήγουμε με περισσή αποφασιστικότητα και μεγάλο «κυνισμό» να τις κάνουμε ηλεκτρονικά.

Γυρνάμε από site σε site χαμένοι σε σκέψεις με σκοπό οι επιλογές που θα κάνουμε να είναι ακριβώς στα μέτρα και τα σταθμά μας. Ποιοί όμως κρύβονται πίσω από τις οθόνες, ποιοί είναι οι αφανείς ήρωες που κάνουν την επιθυμία πραγματικότητα και άμεσα παραδοτέα στην πόρτα μας;

Με αφορμή αυτές τις σκέψεις λέμε να σας συστήσουμε τον Γιάννη, το λαμπερό χαμόγελο του Τμήματος Internet του ΙΑΝΟΥ. Είναι ένας από τους πολλούς συνεργάτες που βρίσκονται πίσω από τις ηλεκτρονικές παραγγελίες του ΙΑΝΟΥ και του ζητήσαμε να μοιραστεί μαζί μας κάποια από τα «εσωτερικά» τους μυστικά.

 

Ποιο είναι το πιο παράδοξο τηλεφώνημα από πελάτη;

Το πιο παράδοξο τηλεφώνημα πελάτη έγινε το τελευταίο διάστημα. Μία ευγενέστατη κυρία, αφού με καλημέρισε, ζήτησε να μάθει για την εξέλιξη της ηλεκτρονικής παραγγελίας που έκανε τηλεφωνικά…

 

Ποια είναι η διαδικασία για να ετοιμαστεί μια παραγγελία;

Όταν ο πελάτης ολοκληρώσει την παραγγελία, αυτή αποθηκεύεται στο σύστημα και παίρνει ένα αριθμό προτεραιότητας. Στη σειρά της παραγγελίας, συλλέγουμε τα βιβλία από το βιβλιοπωλείο μας και όπου διακρίνουμε ελλείψεις, επικοινωνούμε με τους εκδοτικούς οίκους ή άλλο κατάστημά μας, ώστε να προμηθευτούμε το είδος. Μόλις συλλέξουμε όλα τα είδη της παραγγελίας, ενημερώνουμε τον πελάτη.

 

Τι σημαίνει το καλοκαίρι για το τμήμα internet;

Για όλους, το καλοκαίρι συνδυάζεται με θάλασσα, ξεκούραση και διάβασμα! Είναι από τις λίγες περιόδους που τα παιδιά είναι ελεύθερα από τα δεσμά του σχολείου, των φροντιστηρίων και οι «μεγάλοι» από τις υποχρεώσεις της ρουτίνας. Έτσι, το καλοκαίρι είναι η εποχή που μπορούμε να επενδύσουμε στον εαυτό μας μέσα από το διάβασμα. Γι’ αυτό το λόγο, το καλοκαίρι για το τμήμα είναι πολύ «καυτό»!

 

Τι σημαίνει IANOS για σένα;

Ο IANOS για μένα είναι το πρώτο βιβλιοπωλείο που επισκέφτηκα και είναι το μέρος που γνώρισα αγαπημένους συγγραφείς… IANOS για εμένα σημαίνει εμπειρίες, αναμνήσεις, πολιτισμός! Πλέον, για μένα IANOS σημαίνει οικογένεια.

 

Ποια είναι η γνώμη σου για το ianos.gr;

Έχοντας και την ιδιότητα του μέλους του ianos.gr, καταλαβαίνω τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει κάποιος στην δημιουργία μιας παραγγελίας. Έτσι καθημερινά, με κατανόηση των προβλημάτων και συνεργασία με τους συνεργάτες και συναδέλφους δουλεύουμε στην αναβάθμιση και στην διευκόλυνση της ιστοσελίδας μας.