Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Θερμαϊκός η τέταρτη ποιητική συλλογή της Χρύσας Βλάχου με τίτλο «Όστρια. Οι ενδιάμεσες του ανέμου σιωπές».

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΒΙΒΛΙΟΥ
«Σιωπές που σπάνε από "ατίθασους καβαλάρηδες", "εξόριστους μαντατοφόρους" και τη φωνή της μάνας "τρέξε να μαζέψεις απ το σχοινί τους σκοτωμένους ακροβάτες". Το νέο βιβλίο της Χρύσας Βλάχου έρχεται να υπενθυμίσει πως η ποίηση κάνει τη σιωπή ήχο και τον ήχο εικόνα. Στίχοι δυνατοί, βγαλμένοι από το πάντρεμα της χαρακτηριστικής γραφής της Χρύσας Βλάχου με φιλοσοφία και ρομαντισμό, με την αίσθηση του χρόνου είτε ως μνήμη είτε ως απλό θόρυβο λεπτοδείκτη. Υπερρεαλιστικές εικόνες χρωματίζουν τον νότιο άνεμο που έρχεται να σπάσει τη σιωπή μας».
Άγγελος Γαβρής
Φιλόλογος-Δημοσιογράφος

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ
Η Χρύσα Βλάχου γεννήθηκε στη Λακωνία και ζει στη Θεσσαλονίκη. Φοίτησε στη σχολή Νομικών και Οικονομικών Επιστημών Α.Π.Θ. και στη συνέχεια στο τμήμα Φιλολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής Α.Π.Θ. Είναι έγγαμη και έχει δύο παιδιά. Εργάζεται ως φιλόλογος στη Μέση Εκπαίδευση. Έχει εκδώσει τρεις ακόμα ποιητικές συλλογές, η πρώτη από τις οποίες (Τροπή, 2012) τιμήθηκε με το βραβείο πρωτοεμφανιζόμενης ποιήτριας- ποιητή «Μαρία Πολυδούρη» του Δήμου Καλαμάτας.

Από τις εκδόσεις Θερμαϊκός κυκλοφορούν επίσης οι ποιητικές συλλογές:

Τροπή (2012) - βραβείο πρωτοεμφανιζόμενης ποιήτριας- ποιητή «Μαρία Πολυδούρη» του Δ.Καλαμάτας
Εν ώρα λήθης (2013)
Η ταραχή του νόστου (2015)

 
: T.Gaifillias-G.Giorgilas - Dieksodos