Την Παρασκευή και το Σάββατο η Σταδίου πλημμύρισε με μουσική, τραγούδια, γέλια και μια διάχυτη θετική ενέργεια. Ο ΜΟΥΣΙΚΟΣ IANOS, με μια λαμπερή γιορτή, άνοιξε επίσημα τις πόρτες του στο κοινό της Αθήνας και από την απήχηση έγινε ξεκάθαρο ότι ένα ενημερωμένο δισκοπωλείο έλειπε πολύ από την πόλη. Τα σχόλια του κόσμου αλλά και αυτά των ανθρώπων της μουσικής που ήρθαν για να κάνουν ποδαρικό ήταν ζεστά και συγκινητικά. Αυτό άλλωστε είναι και το σημαντικότερο. Ό,τι γίνεται να γίνεται με ανθρωπιά και πραγματική αγάπη. Ζητήσαμε από αγαπημένους μουσικούς και τραγουδιστές να μας πουν τι σηματοδοτεί για αυτούς το ότι άνοιξε και πάλι ένα δισκοπωλείο στην καρδιά της Αθήνας και να μας κάνουν μια ευχή από την ψυχή τους. Διαβάστε λοιπόν τι μας είπαν!

 

Ελένη Καραϊνδρου

Για μένα είναι ένας χώρος γεμάτος αγάπη, έμπνευση και ελπίδα. Εγώ θα τον ονόμαζα “ναό της μουσικής” γιατί οι επιλογές εδώ έχουν γίνει με γνώμονα την ποιότητα και την αισθητική. Είμαι πολύ χαρούμενη που είμαι και εγώ μέσα σε αυτό τον χώρο. Εύχομαι να έχει πάντα έμπνευση στις επιλογές του, δύναμη για να συνεχίζει και να γνωρίσει πολύ μεγάλη επιτυχία και την αγάπη του κόσμου.


Δήμητρα Γαλάνη

Ο ΜΟΥΣΙΚΟΣ IANOS και ο IANOS γενικά είναι ένας πνεύμονας πολιτισμού. Ιδιαίτερα για αυτή την κατακαημένη Αθήνα είναι μεγάλη ανάσα. Είτε σαν βιβλιοπωλείο, είτε σαν τόπος που μαζευόμαστε και παρουσιάζουμε πράγματα, είτε σαν χώρος εκδηλώσεων, εικαστικών, κινηματογράφου, μουσικής, είναι ένας πυρήνας. Τι πιο σημαντικό λοιπόν από το να αποφασίζει ο IANOS να ανοίξει ένα δισκοπωλείο, τη στιγμή που πάνε να καταρρεύσουν την αγορά και να βάζει στην αγκαλιά του και τη μουσική. Όπως έχει αγκαλιάσει τους συγγραφείς, τους ποιητές, τώρα αγκαλιάζει και το τραγούδι. Αυτό για εμάς είναι μεγάλη στιγμή. Οφείλουμε να τον τιμήσουμε όλοι, όχι μόνο εμείς οι καλλιτέχνες άλλα όλοι. Εύχομαι να ανθίσει.


Παρασκευάς Καρασούλος και οι νέοι καλλιτέχνες της 4ης Ακρόασης της Μικρής Άρκτου

(Μιχάλης & Παντελής Καλογεράκης, Πολυξένη Καράκογλου, Δημήτρης Βουτσάς, Σπύρος Λούκος, Γιάννης Βασιλόπουλος, Γιώργος Μητρογιαννόπουλος)

Ένα καλό δισκοπωλείο και πάλι στην Αθήνα. Ένα όμορφο μέρος, με φοβερή ποικιλία που αποτελεί παράλληλα και μια πόρτα για εμάς τους νέους καλλιτέχνες. Μας δίνει κίνητρο να συνεχίσουμε με το ίδιο πάθος. Ευχόμαστε να γίνει στέκι για τους καλλιτέχνες και τους φίλους της μουσικής.


 Γιώργος Νταλάρας

Είναι μια πρόκληση για τον Νίκο Καρατζά και μπράβο του που το αποφάσισε. Ο IANOS έτσι και αλλιώς ασχολείται με τη μουσική με ποικίλους τρόπους αλλά σίγουρα χρειαζόταν και αυτός ο χώρος. Ελπίζω να πάνε όλα καλά. Όταν όλα γύρω μας τρέμουν κάποιοι πρέπει να παραμένουν σταθεροί.


Ευανθία Ρεμπούτσικα

Για μένα είναι ένα στέκι, γεμάτο όμορφα πράγματα όπως αυτά που μας χαρίζει ο IANOS και ο Νίκος Καρατζάς τόσα χρόνια. Ο Νίκος Καρατζάς είναι άρχοντας, βοηθάει τον πολιτισμό μας και αυτό είναι πολύ σημαντικό. Να γίνει ένα πολύ αγαπημένο στέκι και να έχει μεγάλη επιτυχία. Και εμείς όσο μπορούμε ας βοηθήσουμε γιατί σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς μόνο η ανθρωπιά μένει.


Φίλιππος Πλιάτσικας

Είναι ένα πολύ χαρμόσυνο μαντάτο γιατί σε μια εποχή που κλείνουν τα δισκοπωλεία αποφάσισαν κάποιοι άνθρωποι μερακλήδες να ασχοληθούν και πάλι σοβαρά με τη μουσική. Να είναι καλορίζικος και να στεριώσει.


Νίκος Πορτοκάλογλου

Σημαίνει για μένα πολλά. Μπήκα μέσα και συγκινήθηκα γιατί είδα έναν φρέσκο, φροντισμένο χώρο, με όλα τα CD, με όλη τη δισκογραφία... Μετά την παρακμή των τελευταίων χρόνων, που κάθε φορά που πήγαινα τον τελευταίο καιρό σε δισκάδικο ή το έβρισκα κλειστό ή έμπαινα μέσα και έβλεπα μια εικόνα θλίψης, όλο και λιγότερα CD, παρατημένα και μίζερα, το να μπαίνεις σε ένα νέο χώρο είναι μεγάλη χαρά. Εύχομαι τα καλύτερα!


Νίκος Ξυδάκης

Για εμάς, που διανύουμε μια πολύ κακή περίοδο για τη δισκογραφία, είναι κάτι παρήγορο και ενισχυτικό, μια πράξη ηρωισμού και καλής ενοούμενης αντίστασης. Εδώ που είχαν φτάσει τα πράγματα δεν θα βλέπαμε εμείς οι ίδιοι τα CD μας. Τώρα υπάρχει ένας χώρος που δεν είναι απλά ένα νέο δισκοπωλείο, αλλά ένα κομμάτι του IANOY με την ιστορία που κουβαλάει, που έχει υποστηρίξει live και άλλες καλλιτεχνικές δραστηριότητες. Έχει το χαρακτήρα μιας φωλιάς που καλεί τον κόσμο να περιηγηθεί σε πράγματα και μουσικές που δεν υπάρχουν αλλού. Εύχομαι να πάει καλά και στις πωλήσεις του για να μπορέσει να στηριχτεί. Νομίζω ότι θα είναι η αφορμή και για μια πιο δημιουργική αντιμετώπιση ακόμα και από τους καλλιτέχνες.


Ηρώ

Πλέον η μουσική, το βιβλίο, οι τέχνες γενικότερα, έχουν παραγκωνιστεί σε μεγάλο βαθμό από την πολιτεία. Οπότε κάθε τέτοια προσπάθεια που γίνεται και ειδικά από τον IANO ο οποίος έχει κάνει ένα πολύ μεγάλο έργο, είναι και ένα βήμα. Εδώ μπορεί πια ο κόσμος να μαθαίνει για τα βιβλία, για τη μουσική, για δρώμενα. Επίσης ο IANOS έχει στηρίξει και πολλά live, κάτι το οποίο είναι πολύ σημαντικό για εμάς. Σε μια εποχή ξαναλέω που διανύουμε μια φθορά, κυρίως ψυχολογική. Όταν λοιπόν ο πολιτισμός παραγκωνίζεται τόσο πολύ από την πολιτεία, τέτοιοι χώροι πρέπει να υπάρχουν, σαν αντίδοτο και σαν αντιβιοτικό. Εύχομαι να παραμείνει πάρα πολλά χρόνια στο χώρο και να μας στηρίζει πάντα.


Γιάννης Ζουγανέλης

Για μένα ό,τι καλύτερο θα μπορούσε να συμβεί είναι να αρχίσουν και πάλι να υπάρχουν δισκάδικα. Είμαι πολύ χαρούμενος που ο IANOS, έχοντας ήδη δείξει την αξία του στο χώρο του βιβλίου και του πολιτισμού πήρε μια τέτοια πρωτοβουλία. Και σαν δημιουργός αλλά και σαν αποδέκτης βρήκα πάλι ένα χώρο που να με ενδιαφέρει στο κέντρο της Αθήνας. Εύχομαι να μην έχει συμπλέγματα, να ανοίξει τη λογική του εμπορίου και στους νεώτερους ανθρώπους, γιατί στην Ελλάδα αναμασάμε πράγματα. Λέμε στην Ελλάδα υπάρχει κρίση στο θέατρο, στη μουσική... Δεν υπάρχει καμία κρίση. Μόνο κρίση παρουσιαστών υπάρχει, των ανθρώπων που δεν κάνουν βουτιά στην πραγματική τέχνη και στον πραγματικό πολιτισμό. Εύχομαι να ανοίξει την καρδιά του σε νέες ιδέες και νέους ανθρώπους.


Γιώργος Μαργαρίτης

Χάρηκα πολύ γιατί τα δισκοπωλεία ήταν κάποτε το σπίτι μου. Να έχει υγεία!


Άγγελος Σφακιανάκης

Είναι μια ελπίδα ότι θα νικήσουμε. Η δισκογραφία, τα τραγούδια, οι καλλιτέχνες... Όπως λέγαμε 1,2,3 πολλά πολυτεχνεία, εγώ θα πω 1,2,3 πολλοί ΙΑΝΟΙ!


Βαγγέλης Γερμανός

Βρήκαμε και πάλι ένα σπίτι για να μπορούμε να βγάζουμε τη δουλειά μας γιατί μόνο έτσι προχωράει ο πολιτισμός. Η Δυτική κουλτούρα απαιτεί να έχουν όλοι την επιλογή να βρουν αυτό που θέλουν στον αντίστοιχο χώρο. Εύχομαι να τα εκατοστήσει!


Λάκης Χαλκιάς

Γενικότερα σε αυτές τις δύσκολες στιγμές που περνάμε, εκεί που το ένα μαγαζί κλείνει μετά το άλλο, είναι ευχής έργο να ανοίγουν τέτοιοι χώροι και ειδικά μουσικοί χώροι που υπερασπίζονται το καλό τραγούδι. Από τις εμφανίσεις μου στον IANO αντιλαμβάνομαι ότι πρόκειται για ένα χώρο που κινείται δυναμικά σε πολιτιστικό επίπεδο.


Γιώτα Νέγκα

Για μένα ήταν μεγάλη έκπληξη. Στους καιρούς που ζούμε, που περισσότερο βλέπεις να κλείνουν μαγαζιά παρά να ανοίγουν, το ότι άνοιξε ένα μαγαζί που θα αγκαλιάσει την πολύπαθη μουσική είναι σπουδαίο. Είναι μια όαση και μια ελπίδα. Είναι υπέροχο και εύχομαι να είναι καλορίζικο και η αρχή για πολλά άλλα. Γιατί η μουσική μας γλυκαίνει την ψυχή μιας και η καθημερινότητα δεν μας αφήνει αυτό το περιθώριο.


 Σταύρος Λάντσιας

Τι καλύτερη απάντηση στον καιρό μας από το να ανοίγει δισκοπωλείο; Είναι μια επιστροφή στις καλές μέρες του παρελθόντος. Να πάει και αυτός τόσο καλά όσο το βιβλιοπωλείο και να το αγκαλιάσει ο κόσμος.


Γιώργος Ψυχογιός

Εμένα όσοι με ξέρουν, ξέρουν καλά ότι είμαι ένας παλαβός “χαϊφιντελάς”. Έχω στο σπίτι μου περισσότερα από 5000 CD και ένα πολύ καλό ηχοσύστημα με λυχνίες. Αυτή είναι όλη μου η περιουσία. Οπότε για μένα το να πάω σε ένα μαγαζί και να ψάξω για δίσκους ήταν καθημερινότητα. Όταν έκλεισαν τα δισκάδικα πήγαινα να χαζέψω στα μεταχειρισμένα. Εκεί όμως δεν ενημερώνεσαι για τα καινούρια. Έτσι είχα στερηθεί το να ενημερώνομαι για τη νέα δισκογραφία. Οπότε μου είχε λείψει ένα δισκοπωλείο και επιτέλους άνοιξε και πάλι. Εύχομαι να διατηρήσει τις πολύ καλές τιμές γιατί υπάρχει πρόβλημα οικονομικό και να είναι καλοτάξιδος. Επίσης να γίνει ένας χώρος πολιτισμού όπως είναι η αίθουσα εκδηλώσεων του ΙΑΝΟΥ.


Μελίνα Τανάγρη

Για μένα σημαίνει κουράγιο. Ο IANOS έχει κουράγιο να πάει κόντρα στο κύμα, να φτιάξει μια νέα κατάσταση, να πάρει νέα και παλιά υλικά και να αυτοσχεδιάσει. Εύχομαι αυτή η κίνηση να βρει φανατικούς και να ανθίσει εκεί που δεν το περιμένει κανείς.


Μανώλης Φάμελος

Σίγουρα είναι ένα παράτολμο εγχείρημα αλλά και εμείς οι παραγωγοί της μουσικής και εσείς οι διανομείς θέλουμε να βλέπουμε ακόμα τα πράγματα θετικά και θέλουμε να παλεύουμε. Να είναι πάντα με το μέρος των μουσικών και της μουσικής.


Κώστας Παρίσης

Χαίρομαι πάρα πολύ που ενώ κλείνουν μαγαζιά, ανοίγει ένα που αφορά μάλιστα στη μουσική και στο πνεύμα. Ο χώρος είναι καταπληκτικός. Επιτέλους ένα κατάστημα που στοχεύει στη μουσική. Εύχομαι να είναι καλοτάξιδο και να βρει μόνο μπουνάτσες μπροστά του.


Καλλιόπη Βέττα

Ένα νέο στέκι στην πόλη. Ένας χώρος που έλειπε. Η μουσική δεν πεθαίνει. Είναι πολύ σημαντικό ότι ο IANOS αποφάσισε μια τέτοια εποχή να φτιάξει κάτι τέτοιο. Εύχομαι καλές δουλειές και καλή επιτυχία. Εύχομαι να γίνει ένα στέκι που θα ανταλλάσσονται απόψεις και μουσικές ιδέες. Έτσι όπως ήταν πετυχημένο το βιβλιοπωλείο και το Cafe να γίνει και αυτός.


Active Member –  B.D. Foxmoor

Πάντα όταν ανοίγει ένας χώρος που αφορά στη μουσική για εμένα είναι σημαντικό. Θέλει προφανώς μια ιδιαίτερη μεταχείριση σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς. Είναι μια ηρωική προσπάθεια και θέλει υποστήριξη. Θα κάνω μια ευχή για τη μουσική γενικά. Να ξαναβρεί το δρόμο της και να καταλάβουν όλοι ότι τα φυσικά μέσα είναι και αυτά που έχει διαλέξει ο ίδιος ο καλλιτέχνης για να παρουσιάζει τη δουλειά του. Η τεχνολογία λειτουργεί σαν παραισθησιογόνο.


Locomondo

Είναι σημαντικό να υπάρχουν ξανά δισκοπωλεία και να μπορεί να βρει ο καθένας τη μουσική που θέλει. Να βρει κανείς το φυσικό προϊόν, με τους στίχους, τα γραφιστικά και όλα. Ερχόμαστε και από μια γενιά που έτσι μάθαμε. Ελπίζουμε να πάει καλά και να είναι η βάση και για άλλα που θα ακολουθήσουν.


Θοδωρής Οικονόμου

Είναι για μένα ελπίδα και χαρά. Εκεί που άλλοι ασχολούνται με το ποδόσφαιρο, κάποιοι άνθρωποι ασχολούνται ακόμα με σπουδαία πράγματα, όπως είναι η μουσική. Τελικά ίσως ο κόσμος να μην έχει φύγει τόσο μακριά όσο πιστεύαμε από την τέχνη. Είναι όπως τα παλιά τα χρόνια, που έκανες τη βόλτα σου στο δισκοπωλείο και άφηνες τη φαντασία σου να οργιάσει για το τι κρύβεται πίσω από κάθε εξώφυλλο δίσκου. Είμαι και σε μια ηλικία βέβαια που με συγκινούν αυτά τα πράγματα. Η ευχή μου για τον ΜΟΥΣΙΚΟ IANO είναι να διατηρηθεί πολλά πολλά χρόνια!


Ευσταθία

Αρχικά να πω ότι εγώ είμαι πολύ δεμένη με τον IANO. Εδώ και πολλά χρόνια δίνει στέγη στις παραστάσεις μου. Ο Νίκος Καρατζάς έχει δείξει εμπιστοσύνη σε πολλές ιδέες μου και έχει αγκαλιάσει μέσα από τις εκδόσεις του ΙΑΝΟΥ και το πρώτο βιβλίο μου, με στίχους. Οπότε και το δισκοπωλείο το βλέπω σαν μια ελπίδα για τη μουσική. Εύχομαι να πάνε όλα καλά και να αυξήσει τους πελάτες και τις εισπράξεις και να δουλέψει και άλλος κόσμος και να είναι όλοι ευχαριστημένοι.


Νίκος Ανδρουλάκης

Είναι εποχή που έπρεπε να ανοίξουν δισκοπωλεία και πάλι γι' αυτό ένα μπράβο στον IANO. Εύχομαι να πάνε όλα καλά και να βρει το τραγούδι πάλι το δρόμο του γιατί με το τραγούδι η Ελλάδα πάει μπροστά.


Δώρος Δημοσθένους

Είναι πολύ ευχάριστο ότι μπαίνει και πάλι κόσμος σε ένα δισκοπωλείο. Πολύ ευχάριστο για μένα είναι ότι βρήκα βινύλια στο υπόγειο του καταστήματος και ειδικά τόσο σπάνια. Εύχομαι όσο περνά ο καιρός να γίνεται όλο και πιο μουσικός.


Ηρώ Σαϊα

Πρώτα απ' όλα για μένα σαν ακροάτρια σημαίνει μια ακόμα ελπίδα. Διότι παρά το γεγονός ότι η τεχνολογία μας έχει λύσει τα χέρια, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι το CD και το βινύλιο μας προσφέρουν μια άλλη ποιότητα ήχου. Επίσης θα αποκτήσει και πάλι οντότητα το προϊόν που λέγεται μουσική. Είναι κάτι πάρα πολύ ωραίο σε αυτές τις δύσκολες μέρες, να γίνονται τέτοιες σπουδαίες και ριζοσπαστικές κινήσεις, που η μια θα φέρει την άλλη και η μουσική θα έρθει πάλι στα μέτρα που της αξίζουν. Μπράβο και καλή αρχή! Εύχομαι να είναι ο ΜΟΥΣΙΚΟΣ IANOS μια χαραμάδα και στη συνέχεια μια ολόκληρη δεσμίδα φωτός που θα γίνει ελπίδα για όλο τον κόσμο της μουσικής.


Θέμης Καραμουρατίδης

Ένας τόσο σημαντικός φορέας όσο ο IANOS, γιατί και εμείς από εδώ ξεκινήσαμε πριν από 6 χρόνια, μεγαλώνει και δίνει ξανά την ευκαιρία στη μουσική να αποκτήσει ένα κέντρο μέσα στο κέντρο. Είναι πολύ ευχάριστο και ελπιδοφόρο να γίνονται κινήσεις υπέρ της μουσικής, το 2014 που όλα είναι τόσο δύσκολα. Εύχομαι να αποκτήσει την αξιοπιστία και τη δύναμη του βιβλιοπωλείου.


Θανάσης Βασιλάς

Και για μένα και για όλο τον κόσμο που ασχολείται με τη μουσική είναι κάτι πολύ σημαντικό, μιας και οι εποχές δεν είναι πολύ εύκολες για τον πολιτισμό. Τέτοιες προσπάθειες λοιπόν και έλειπαν και καλό είναι να γίνονται. Εύχομαι υγεία, περισσότερες μουσικές και περισσότεροι καλλιτέχνες.


Βασιλική Καρακώστα

Σαν πρώτη εικόνα είμαι πολύ χαρούμενη. Πίσω από τη βιτρίνα όμως είναι πολύ σημαντικό για εμένα γιατί αποκτήσαμε και πάλι σημείο αναφοράς. Σε ρωτάνε: Που μπορώ να βρω το δίσκο σου και έχεις κάτι να τους πεις. Βλέπω όμως και τους ανθρώπους πίσω από αυτό και επειδή ξέρω τον Νίκο Καρατζά, ξέρω ότι αγαπάει τόσο πολύ αυτό που κάνει. Βλέπω πίσω από όλο αυτό πραγματικές αξίες, μελωδίες και αναζητήσεις που έχουμε ανάγκη όλοι. Εύχομαι υγεία, πολλές νότες, χαμόγελα... Να τα πάει πολύ καλά για να στηρίζει εμάς και εμείς εκείνον.


Θοδωρής Κοτονιάς

Είναι μια όαση, ειδικά σε αυτή την εποχή που ζούμε, που όλα κινούνται ηλεκτρονικά. Είναι μια ευκαιρία να υπάρχει ακόμα κάτι που το πιάνεις με τα χέρια σου. Μπορείς να κάνεις μια βόλτα, να μπεις να χαζέψεις, βλέπεις ανθρώπους και μουσική. Εύχομαι όλο αυτό το εγχείρημα να μπορέσει να στηριχτεί και να το αγαπήσει ο κόσμος, που σίγουρα θα το αγαπήσει, δεν το συζητάμε. Γιατί ο IANOS είναι ένας πόλος έλξης πολιτισμού και ό,τι κάνει έχει τη στάμπα του πολιτισμού.


Μέλισσες

Είναι πολύ σημαντικό γιατί πρέπει να στηρίζουμε τις ολοκληρωμένες δουλειές, το CD και το βινύλιο. Ανήκουμε σε γενιά που αγοράζει δίσκους και μας είχε λείψει αυτό. Θα ήταν κρίμα τα νέα παιδιά να το στερηθούν αυτό. Γι' αυτό εμείς στηρίζουμε τον IANO. Ευχόμαστε πωλήσεις, πάρα πολλές πωλήσεις!


Ερωφίλη

Είναι μια πολύ ευχάριστη έκπληξη. Νιώθω ότι οι Αθηναίοι, επειδή ο IANOS είναι πια ένα στέκι, βρήκαν ακόμα ένα καταφύγιο. Είναι ένα μεγάλο τόλμημα αλλά χαίρομαι σαν καλλιτέχνης γιατί για αυτή τη δύσκολη για τη δισκογραφία εποχή κάποιος πιστεύει και επενδύει σε αυτή. Εύχομαι να τον αγκαλιάσουν όλοι οι θαμώνες του ΙΑΝΟΥ και όλοι οι Αθηναίοι. Να πάνε όλα καλά!


Σταύρος Σιόλας

Είναι μια ενίσχυση σημαντική για το φυσικό φορέα του ήχου, που είναι το CD και το βινύλιο. Εύχομαι κάθε επιτυχία και ελπίζω ο κόσμος να το αγκαλιάσει. Όταν αγοράζουμε μουσική είναι μια ψήφος εμπιστοσύνης στον καλλιτέχνη και μια ενίσχυση.


Αντρέ Μάγια

Είναι ένα πανέμορφο κατάστημα. Επιτέλους η μουσική και πάλι στο παιχνίδι. Εύχομαι ολόψυχα τα καλύτερα!

 

Μιχάλης Νικολούδης

Τα δισκοπωλεία είναι μια παραδοσιακή διεργασία και αξία, η οποία πρέπει να υπάρχει, πρέπει να ζήσει. Ο IANOS έκανε μια υπέρβαση και μπράβο του. Να πάει όσο καλύτερα γίνεται.


Άννα Μπουρμά

Ελπίδα, χαρά και ένας νέος τόπος για τη μουσική μας. Εύχομαι να πάνε όλα καλά και συνέχεια να εμπλουτίζεται με νέες ιδέες.


Πάνος Παπαϊωάννου

Για μένα είναι σαν τη τρίτη στέγη που θα βρει καταφύγιο η μουσική μου, μετά από το μέρος που με φιλοξένησε φέτος και τη δισκογραφική μου. Είναι ό,τι καλύτερο για παλιούς και νέους δημιουργούς. Καλή δύναμη και να πάνε όλα καλά.