* της Κατερίνας Δημάκη

Ακούς Thievery, κλείνεις τα μάτια, και ξαφνικά μεταφέρεσαι σε μια ονειρεμένη παραλία κάτω από τα αστέρια.Ήχοι που σε ταξιδεύουν τη στιγμή που τους ακούς!

Όταν ο Rob Garza συνάντησε τον Eric Hilton το 1997, οι bossa nova, latin, down tempo electro ήχοι δημιούργησαν το πρώτο album τους «Sounds from the Thievery Hi-Fi «. Ένα ταξίδι σε διάφορα είδη μουσικής (reggae, dub, Indian classical, acid jazz, Middle Eastern,  Brazilian) είχε μόλις ξεκινήσει, δημιουργώντας έτσι το χαρακτηριστικό στυλ μουσικής των Thievery Corporation.

 

Θα ακούσεις τους πιστούς fan να χαρακτηρίζουν τις συναυλίες τους ως πάρτι. Εκεί όπου, για δύο ώρες, κομμάτια από όλα τους τα album δένουν με έναν μοναδικό τρόπο.

 

Είναι βέβαιο ότι όλοι θυμούνται τη συναυλία τους στον Λυκαβηττό, το 2011.

 

Και κάπου μέσα στους ήχους και τις μουσικές τους είναι που ξεπηδάει η υπέροχη, αιθέρια φωνή της Lοulοu, που σε κάνει να ερωτευτείς ξανά, να θες να πετάξεις , να νιώσεις ελεύθερος.

 

Και όλα σταματάνε εκεί που ξεκινάει το “Warning Shots”

 

 

Δισκογραφία:

  • Sounds from the Thievery Hi-Fi (1997)
  • The Mirror Conspiracy (2000)
  • The Richest Man in Babylon (2002)
  • Babylon Rewound (2004)
  • The Cosmic Game (2005)
  • Versions (2006)
  • Radio Retaliation (2008)
  • Culture of Fear (2011)
  • Saudade (2014)