ΜΕΤΑ ΤΟ ΑΜΦΙΘΕΑΤΡΟ

Writer: ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΜΙΧΑΛΗΣ

Published by: IANOS

Be the first to review this product

Subtitle - Η ΠΑΙΔΕΙΑ ΚΑΙ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΑΙΩΝΑ
Summary - Πρόκειται για ένα βιβλίο με τις θέσεις του συγγραφέα για την εκπαίδευση, την παιδεία και τον άνθρωπο. Θέσεις που διαμορφώθηκαν από την ενασχόλησή του με τα πανεπιστημιακά δρώμενα, που προσδιορίστηκαν σε σχέση με ό,τι συμβαίνει στην ελληνική κοινωνία και το διεθνές περιβάλλον αλλά και που προσπαθούν να εκφράσουν την αγωνία για το αν ο άνθρωπος παραμένει ακόμη στο ε......

Retail Price: €9.00

IANOS Price: 1.00 (Discount amount: €8.00)

In stock. Shipping within 1-3 working days.

Δωρεάν μεταφορικά

Για αγορές άνω των 25 €

Δωρεάν αντικαταβολή

Για αγορές άνω των 25 €

Άμεση παράδοση

Σε όλη την Ελλάδα

ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΜΙΧΑΛΗΣ

writer, curator
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΜΙΧΑΛΗΣ
Ο Μιχάλης Παπαδόπουλος γεννήθηκε το 1936 στη Δράμα. Σπούδασε πολιτικός μηχανικός στη Θεσσαλονίκη, δούλεψε επί μία δεκαετία ως ελεύθερος επαγγελματίας στη Δυτική Μακεδονία και εκπόνησε στη συνέχεια το διδακτορικό του στο Άαχεν της Γερμανίας. Μετά τη μεταπολίτευση επέστρεψε στην Ελλάδα όπου εξελέγη καθηγητής στο Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών του Α.Π.Θ. Κοσμήτορας της Πολυτεχνικής Σχολής για δύο τριετίες από το 1988 ως το 1994 και Αντιπρύτανης του Πανεπιστημίου από το 1994 ως το 1997. Το 1997 εξελέγη Πρύτανης του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου, αξίωμα στο οποίο επανεξελέγη το 2000 για μία ακόμη τριετία. Για το έργο του έχει τιμηθεί, μεταξύ άλλων, από το Πανεπιστήμιο του Καρόλου της Πράγας «για την καλλιέργεια των γραμμάτων και του ανθρωπισμού σε παγκόσμια κλίμακα», από το Οικουμενικό Πατριαρχείο με το «οφίκιο του Άρχοντος-Αρχιτέκτονος», από την Ιερά Μονή Ξενοφώντος του Αγίου Όρους με τον «Χρυσόν Σταυρόν του Αγίου Γεωργίου», από το Ροταριανό Όμιλο Θεσσαλονίκης ως επίτιμο μέλος του. Η Ομοσπονδιακή Δημοκρατία της Γερμανίας τού έχει απονείμει τον «μέγα σταυρό αξίας» του Τάγματος Αξίας, σε αναγνώριση των διακεκριμένων υπηρεσιών που πρόσφερε στις ελληνογερμανικές σχέσεις. Το 2000 εκδόθηκε το βιβλίο του «Μετά το Αμφιθέατρο» με απόψεις του για θέματα Παιδείας και ζητήματα της επικαιρότητας. Αρθρογραφεί στον ημερήσιο και περιοδικό τύπο και σε ελληνικά και ξένα επιστημονικά περιοδικά. Από το Μάρτιο του 2004 είναι Πρόεδρος του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου. Είναι παντρεμένος από το 1964 με τη Βιολέττα και έχουν δύο παιδιά, τον Άγι και την Χάρι-Όλγα.

Summary

Πρόκειται για ένα βιβλίο με τις θέσεις του συγγραφέα για την εκπαίδευση, την παιδεία και τον άνθρωπο. Θέσεις που διαμορφώθηκαν από την ενασχόλησή του με τα πανεπιστημιακά δρώμενα, που προσδιορίστηκαν σε σχέση με ό,τι συμβαίνει στην ελληνική κοινωνία και το διεθνές περιβάλλον αλλά και που προσπαθούν να εκφράσουν την αγωνία για το αν ο άνθρωπος παραμένει ακόμη στο επίκεντρο της παιδείας. Οι θέσεις που διατυπώνει κάποιος μπορούν να κατανοηθούν με βάση την προσωπική διαδρομή του.

Product Details

 • Series:
  ΘΕΣΕΙΣ
 • SKU:
  0047276
 • ISBN:
  960-7771-36-2
 • ISBN2:
  9607771362
 • Language:
  Greek
 • Publisher:
  IANOS
 • Writer:
  ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΜΙΧΑΛΗΣ
 • Release Year:
  2000
 • Pages:
  160
 • Dimensions:
  14x21
 • Weight:
  0.3000 kg
 • Country:
  ΕΛΛΑΔΑ

Reviews