ΜΙΑ ΕΝΤΙΜΗ ΜΑΤΙΑ ΣΤΗΝ ΑΝΕΝΤΙΜΟΤΗΤΑ

Writer: ΑΡΙΕΛΥ ΝΤΑΝ

Published by: ΑΙΩΡΑ

Be the first to review this product

Subtitle - ΠΩΣ ΛΕΜΕ ΨΕΜΑΤΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΣΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΜΑΣ
Summary - Από το να αντιγράφουμε στο σχολείο και να φοράμε «μαϊμούδες» μέχρι το να σβήνουμε κλήσεις της τροχαίας και να κλέβουμε την εφορία, και από τα τερτίπια των φαρμακευτικών εταιρειών μέχρι τα διεθνή οικονομικά σκάνδαλα, η ανεντιμότητα βρίσκεται παντού και κανείς δεν είναι άτρωτος. Ο καθηγητής ψυχολογίας και συμπεριφορικών οικονομικών Νταν Άριελι εξετάζει τι......

Retail Price: €16.80

Web Price: 12.60 (Discount amount: €4.20)

In stock. Shipping within 1-3 working days.

Δωρεάν μεταφορικά

Για αγορές άνω των 25 €

Δωρεάν αντικαταβολή

Για αγορές άνω των 25 €

Άμεση παράδοση

Σε όλη την Ελλάδα

ΑΡΙΕΛΥ ΝΤΑΝ

writer
ΑΡΙΕΛΥ ΝΤΑΝ
Ο Νταν Αριέλι (γ. 1967) είναι καθηγητής ψυχολογίας και συμπεριφορικών οικονομικών στο Πανεπιστήμιο Ντιουκ. Σπούδασε φυσική και μαθηματικά στο Πανεπιστήμιο του Τελ Αβίβ, καθώς και φιλοσοφία και ψυχολογία. Εκπόνησε τη διδακτορική του διατριβή στη γνωσιακή ψυχολογία στο Πανεπιστήμιο της Βόρειας Καρολίνας και έκανε ένα ακόμη διδακτορικό στη διοίκηση επιχειρήσεων στο Πανεπιστήμιο Ντιουκ. Ζει στο Ντίρχαμ της Βόρειας Καρολίνας με τη σύζυγό του Σούμι και τα δύο δημιουργικά παιδιά τους, Άμιτ και Νέτα. Οι έρευνές του καλύπτουν ένα μεγάλο φάσμα της ανθρώπινης συμπεριφοράς, και τα πρωτότυπα πειράματά του είναι πολύ ενδιαφέροντα, διασκεδαστικά και πληροφοριακά, γεμάτα βαθιές ιδέες που διαφοροποιούνται θεαματικά από την κοινή οπτική. Είναι ιδρυτικό μέλος του Center for Advanced Hindsight στο ΜΙΤ, όπου γίνονται έρευνες σχετικά με την ψυχολογία του χρήματος, τη διαδικασία με την οποία κάνουν επιλογές γιατροί και ασθενείς, την εξαπάτηση και την κοινωνική δικαιοσύνη. Γράφει άρθρα και δημοσιεύει τις έρευνές του σε πολλά έντυπα και εφημερίδες, μεταξύ των οποίων οι New York Times, Washington Post, Wall Street Journal, κ.ά.

Summary

Από το να αντιγράφουμε στο σχολείο και να φοράμε «μαϊμούδες» μέχρι το να σβήνουμε κλήσεις της τροχαίας και να κλέβουμε την εφορία, και από τα τερτίπια των φαρμακευτικών εταιρειών μέχρι τα διεθνή οικονομικά σκάνδαλα, η ανεντιμότητα βρίσκεται παντού και κανείς δεν είναι άτρωτος. Ο καθηγητής ψυχολογίας και συμπεριφορικών οικονομικών Νταν Άριελι εξετάζει τις αντικρουόμενες και παράλογες δυνάμεις που μας ωθούν στην εξαπάτηση ή μας κρατούν έντιμους. Διερευνά την ανήθικη συμπεριφορά σε προσωπικό και επαγγελματικό επίπεδο, σε τομείς όπως η πολιτική, οι επιχειρήσεις, η ιατρική κ.ά. Με πρωτότυπα, εκπληκτικά πειράματα, ανιχνεύει το πώς η ανεντιμότητα μας επηρεάζει, πώς εμπλεκόμαστε όλοι, ακόμα κι όταν θεωρούμε, ο καθένας για τον εαυτό του, ότι είμαστε έντιμοι. Τα ρηξικέλευθα ευρήματα των ερευνών του προκαλούν τα στερεότυπα και τις παγιωμένες αντιλήψεις μας. Ένα τολμηρό βιβλίο που θα αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζουμε τον εαυτό μας, τις πράξεις μας και τους άλλους.

Product Details

 • Foreign Title:
  THE (HONEST) TRUTH ABOUT DISHONESTY
 • SKU:
  0299475
 • ISBN:
  978-618-5048-04-4
 • ISBN2:
  9786185048044
 • Publisher:
  ΑΙΩΡΑ
 • Writer:
  ΑΡΙΕΛΥ ΝΤΑΝ
 • Translator:
  ΠΑΣΑΧΙΔΟΥ ΘΕΟΔΩΡΑ
 • Curator:
  ΓΙΑΝΝΟΥΛΑ ΕΛΕΝΑ
 • Release Year:
  2013
 • Pages:
  269
 • Dimensions:
  14x21
 • Weight:
  0.3100 kg
 • Country:
  ΑΜΕΡΙΚΗ

Reviews