x
NEW IANOS E-SHOP
return to new ianos.gr
 

ΜΙΑ ΕΠΟΧΗ ΣΤΗΝ ΚΟΛΑΣΗ + 2CD

Be the first to review this product

Subtitle - ΜΙΑ ΜΟΥΣΙΚΗ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ ΤΟΥ ΠΟΙΗΤΙΚΟΥ ΚΕΙΜΕΝΟΥ ΣΤΗ ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΥ ΛΙΟΝΤΑΚΗ
Summary - Στα δεκαεννιά του ο Ρεμπώ κλείνει τους λογαριασμούς του με την ποίηση. Μια μηχανή φτιαγμένη ίσως να τρέχει με εκατό ή το πολύ με διακόσια, ο Ρεμπώ την τρέχει με χίλια και την καίει στα είκοσί του χρόνια. Τερματίζει πάντως πρώτος και αλλάζει την εικόνα και την πορεία της ποίησης. Ρεμπώ: ένα πρόσωπο στην αχλή του μύθου. Το μόνο ολοκάθαρο, η αστραπή της......
IANOS Price: 17.90

In stock. Shipping within 1-3 working days.

Δωρεάν μεταφορικά

Για αγορές άνω των 25 €

Δωρεάν αντικαταβολή

Για αγορές άνω των 25 €

Άμεση παράδοση

Σε όλη την Ελλάδα

ΧΡΙΣΤΙΑΝΑΚΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ ΡΕΜΠΩ ΑΡΘΟΥΡΟΣ

writer
ΧΡΙΣΤΙΑΝΑΚΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ ΡΕΜΠΩ ΑΡΘΟΥΡΟΣ
ο Γιώργος Χριστιαάκης γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1961. Aπόφοιτος της Nομικής ,άρχισε τις σπουδές του στο κλασσικό πιάνο σε ηλικία 17 χρονών.Aπό το 1982 ηχογραφεί σε στούντιο και παίζει ζωντανά με πολλά γνωστά συγκροτήματα της ελληνικής μουσικής σκηνής,όπως A PRIORI , JAZZ QUARTET , DA CAPO , RODONDO ROCKS ,TPYΠEΣ κ.α. Aπό το 1984 συνθέτει μουσική γιά το θέατρο, τον κινηματογράφο ,βίντεο άρτ , εικαστικές εγκαταστάσεις και χορό. ‘Eχει γράψει απο το 1994 μουσική γιά περισσότερες από εβδομήντα θεατρικές παραστάσεις τόσο του μοντέρνου όσο και του κλασσικού ρεπερτορίου μεταξύ των οποίων επτά γιά το φεστιβάλ Eπιδαύρου, τέσσερις γιά το Hρώδειο και μία γιά το αρχαίο Θέατρο των Δελφών.Στο θέατρο συνεργάσθηκε με σκηνοθέτες όπως οι: Bασίλης Παπαβασιλείου , Kώστας Tσιάνος , Σταύρος Nτουφεξής , Γιώργος Μιχαηλίδης , Γιάννης Iορδανίδης , Γιάννης Pήγας , Γιωργος Aρμένης , Γρηγόρης Καραντινάκης , Σταμάτης Φασουλής ,Σωτήρης Xατζάκης , Kυριάκος Kατζουράκης , Bαγγέλης Θεοδωρόπουλος , Iσίδωρος Σιδέρης , Bασίλης Bαφέας , Πέρης Mιχαηλίδης , Φωτεινή Σισκοπούλου ,Γιάννης Σαρακατσάνης , Κυριάκος Αργυρόπουλος , Έλενα Πέγκα ,Μανος Πετουσης κ.α. Στον κινηματογράφο έχει συνεργασθεί με τους: Nίκο Γιαννόπουλο , Nίκο Γραμματικό , Γιάννη Kαρυπίδη , Nίκο Παναγιωτόπουλο, Nikolaus Wiesner , Παναγιώτη Kαρκανεβάτο , Φωτεινή Σισκοπούλου . Κώστα Γιαλλουρίδη κ.α Tο 2000 πήρε βραβείο Mουσικής Θεάτρου γιά τη μουσική της παράστασης “Γέρμα” στο Eθνικό Θέατρο. -O Αρθούρος Ρεμπώ (Arthur Rimbaud, πλήρες όνομα Ζαν-Νικολά-Αρτύρ Ρεμπώ, 20 Οκτωβρίου 1854 - 10 Νοεμβρίου 1891) ήταν Γάλλος ποιητής. Θεωρείται ένας από τους μείζονες εκπροσώπους του συμβολισμού, με σημαντική επίδραση στη μοντέρνα ποίηση, παρά το γεγονός πως εγκατέλειψε οριστικά τη λογοτεχνία στην ηλικία των είκοσι ετών. Από το σύνολο του έργου του ξεχωρίζουν οι ποιητικές συλλογές Εκλάμψεις και Μια Εποχή στην Κόλαση. Η τελευταία υπήρξε το μοναδικό βιβλίο του Ρεμπώ που δημοσιεύτηκε κατόπιν επιθυμίας και ενεργειών του ίδιου, ενώ σημαντικό μέρος των ποιημάτων του δημοσιεύτηκαν ενόσω ήταν εν ζωή αλλά χωρίς τη συγκατάθεσή του ή εν αγνοία του.

Summary

Στα δεκαεννιά του ο Ρεμπώ κλείνει τους λογαριασμούς του με την ποίηση. Μια μηχανή φτιαγμένη ίσως να τρέχει με εκατό ή το πολύ με διακόσια, ο Ρεμπώ την τρέχει με χίλια και την καίει στα είκοσί του χρόνια. Τερματίζει πάντως πρώτος και αλλάζει την εικόνα και την πορεία της ποίησης. Ρεμπώ: ένα πρόσωπο στην αχλή του μύθου. Το μόνο ολοκάθαρο, η αστραπή της ποίησής του. "Μια εποχή στην κόλαση": ένα κείμενο αναμφίβολα διαχρονικό, αλλά ιδιαίτερα κοντινό στην εποχή μας. Σήμερα που όλα παγκοσμιοποιούνται κι οι αποχρώσεις σβήνουν στη μεταμοντέρνα ύφεση και αφωνία, το "Μια εποχή στην κόλαση" ίσως να είναι το κατεξοχήν όχημα για μια καινούργια περιπέτεια, κολασμένη ή παραδείσια, διόλου πάντως χλιαρή και γκρίζα. Ένα κείμενο που δεν εντάσσεται πουθενά: ποίηση, μαρτυρία, αφήγημα, θεατρικός μονόλογος, φιλοσοφικό δοκίμιο, αυτοβιογραφία, χρονικό, ποιητική τέχνη, εξομολόγηση, ασκητική, προφητεία. Όλα αυτά, και τίποτα απ' όλα αυτά. [...] (Από την έκδοση)

Product Details

 • SKU:
  0300123
 • ISBN:
  978-618-80614-1-5
 • ISBN2:
  9786188061415
 • Publisher:
  ALLTOGETHER NOW
 • Writer:
  ΧΡΙΣΤΙΑΝΑΚΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ ΡΕΜΠΩ ΑΡΘΟΥΡΟΣ
 • Translator:
  ΛΙΟΝΤΑΚΗΣ ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ
 • Artist:
  ΧΡΙΣΤΙΑΝΑΚΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
 • Release Year:
  2013
 • Pages:
  56
 • Dimensions:
  14x18,5
 • Weight:
  0.1700 kg
 • Country:
  ΕΛΛΑΔΑ

Reviews