ΜΟΝΤΑΖ

Writer: ΜΑΝΘΟΥΛΗΣ ΡΟΒΗΡΟΣ

Published by: ΓΑΒΡΙΗΛΙΔΗΣ

Be the first to review this product

Summary - Έχω ετοιμάσει και έχω χρησιμοποιήσει αρκετά στα νιάτα μου (δηλαδή όταν ήμουν μόνο 75 χρόνων) ένα master-class για τον . Βασίζεται στη θεωρία ότι ο σκηνοθέτης δεν πρέπει να φαίνεται στο έργο του γιατί τότε παρακολουθείς τον σκηνοθέτη και όχι το έργο. Υποστηρίζει πως σ' ένα έργο δεν πρέπει να φαίνονται οι . Γιατί όλες οι τέχνες βασίζονται στο μοντά......

Retail Price: €8.48

IANOS Price: 5.89 (Discount amount: €2.59)

In stock. Shipping within 1-3 working days.

Δωρεάν μεταφορικά

Για αγορές άνω των 25 €

Δωρεάν αντικαταβολή

Για αγορές άνω των 25 €

Άμεση παράδοση

Σε όλη την Ελλάδα

ΜΑΝΘΟΥΛΗΣ ΡΟΒΗΡΟΣ

writer
ΜΑΝΘΟΥΛΗΣ ΡΟΒΗΡΟΣ
Ο Ροβήρος Μανθούλης γεννήθηκε στην Κομοτηνή και μεγάλωσε στην Αθήνα. Σε ηλικία 18 ετών εξέδωσε τα πρώτα του ποιήματα "Σκαλοπάτια". Πήρε μέρος στην Αντίσταση, σπούδασε πολιτικές επιστήμες στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, Κινηματογράφο και Θέατρο στο Syracuse University (N.Y.) και Διεθνείς Σχέσεις στο Maxwell School of Citizenship του ίδιου Πανεπιστημίου. Από τις 120 ταινίες του πολλές έχουν διακριθεί σε ελληνικά και διεθνή φεστιβάλ («Άνθρωποι και Θεοί»,«Πρόσωπο με Πρόσωπο», «Ψηλά τα Χέρια Χίτλερ», «Μπλουζ με Σφιγμένα Δόντια», «Ο Ελληνικός Εμφύλιος Πόλεμος»,«Lilly’s Story» κ.ά.). Κατά την χουντική επταετία συνεργάστηκε με τη Γαλλική Τηλεόραση. Διετέλεσε Γ. Διευθυντής Προγράμματος της ΕΡΤ και της ΕΡΤ-2. Έχουν εκδοθεί 8 βιβλία του μεταξύ των οποίων τα best-seller: «Το Κράτος της Τηλεόρασης», το «Αρχαίο Ερωτικό Λεξιλόγιο» και «Το Ημερολόγιο του Εμφύλιου Διχασμού». Η τηλεοπτική του διασκευή των «Ακυβέρνητων Πολιτειών» του Τσίρκα έχει μεταδοθεί 50 φορές από τη Γαλλική Τηλεόραση. Έχει τιμηθεί με το Μετάλλιο της Πόλεως των Παρισίων για τη διάδοση της ελληνικής κουλτούρας στη Γαλλία και για το έργο του σαν Πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Παρισιού.

Summary

Έχω ετοιμάσει και έχω χρησιμοποιήσει αρκετά στα νιάτα μου (δηλαδή όταν ήμουν μόνο 75 χρόνων) ένα master-class για τον <<αθέατο σκηνοθέτη>>. Βασίζεται στη θεωρία ότι ο σκηνοθέτης δεν πρέπει να φαίνεται στο έργο του γιατί τότε παρακολουθείς τον σκηνοθέτη και όχι το έργο. Υποστηρίζει πως σ' ένα έργο δεν πρέπει να φαίνονται οι <<ραφές>>. Γιατί όλες οι τέχνες βασίζονται στο μοντάζ. Όχι μόνο ο κινηματογράφος. Μια κολόνα του Παρθενώνα είναι κομμάτια μάρμαρο το ένα πάνω στο άλλο. Αλλά δεν βλέπουμε κομμάτια. Βλέπουμε κολόνα. Ακόμα καλύτερα, βλέπουμε ναό! Το βιβλίο αυτό απευθύνεται σε όσους συνθέτουν, ανασυνθέτουν και καταβροχθίζουν τον δημιουργικό κινηματογράφο. Δεν απευθύνει υποθήκες, αλλά εμπειρίες που να αφήνουν ποιητικά κατάλοιπα. Ανάλογες εμπειρίες θα βρει κανείς σ' όλους τους παλαίμαχους επαγγελματίες κινηματογραφιστές. Όσο για τους μοντέρ, θα τους βοηθήσει ίσως να τετραγωνίζουν ενίοτε τους κύκλους των σκηνοθετών!

Product Details

 • SKU:
  0361135
 • ISBN:
  978-960-576-434-0
 • ISBN2:
  9789605764340
 • Publisher:
  ΓΑΒΡΙΗΛΙΔΗΣ
 • Writer:
  ΜΑΝΘΟΥΛΗΣ ΡΟΒΗΡΟΣ
 • Curator:
  ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΑΡΗΣ
 • Release Year:
  2015
 • Pages:
  93
 • Dimensions:
  15x22
 • Weight:
  0.1700 kg
 • Country:
  ΕΛΛΑΔΑ

Reviews