NEW IANOS E-SHOP
go to new ianos.gr
 

ΝΤΟΜΑΤΑ

Writer: ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

Published by: ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

Be the first to review this product

Summary - • Στο πρώτο βιβλίο της σειράς, τη «Ντομάτα», ο σεφ του Γαστρονόμου Αλέξανδρος Παπανδρέου μαγειρεύει με το πιο αγαπημένο λαχανικό της ελληνικής κουζίνας και προτείνει 53 εύκολες αλλά πολύ ιδιαίτερες και νόστιμες συνταγές. • Το βιβλίο χωρίζεται σε κεφάλαια ανάλογα με το είδος του φαγητού: «Με λαχανικά», «Με κρέας και πουλερικά», «Με ψάρια και θαλασσινά», «Με ζυ......

Retail Price: €8.90

IANOS Price: 8.01 (Discount amount: €0.89)

In stock. Shipping within 1-3 working days.

Δωρεάν μεταφορικά

Για αγορές άνω των 25 €

Δωρεάν αντικαταβολή

Για αγορές άνω των 25 €

Άμεση παράδοση

Σε όλη την Ελλάδα

ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

writer, curator
ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ
Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1973. Αποφοίτησε από την Ecole Ferandi-Paris απ΄ όπου πήρε δίπλωμα μάγειρα και διεύθυνσης ξενοδοχείου και εστιατορίου. Συνέχισε τις σπουδές για άλλα δύο χρόνια στο Ecole de la Chambre de Commerce et d' Industrie de Paris, αποκτώντας το δίπλωμα της Ecole Superierue de Cuisine Francaise. Η αγάπη του για τη μαγειρική τον οδήγησε στο Johnson & Wales University στις ΗΠΑ ως καθηγητή γαλλικής κουζίνας τα πρωινά και ως μαθητή για food styling τα απογεύματα. Έχει δουλέψει σε μεγάλα ξενοδοχεία, όπως το "The connaught" Hotel Carlos Place Mayfair London και το "Plaza Athenee" Hotel 25 Avenue Montaigne 75008 Paris. Η επιστροφή του στην Ελλάδα σήμαινε σκληρή δουλειά σε εστιατόρια ως υπεύθυνος chef, στην τηλεόραση και τα έντυπα, αλλά και συνεργασίες με μεγάλες εταιρείες του κλάδου. Από το 2004 έχει ιδρύσει την εταιρεία Sidayes by Alexandros Papandreou και το 2007 ξεκίνησε το Studio Sidayes όπου παραδίδει σεμινάρια μαγειρικής . Έχει γράψει 15 βιβλία και είναι πατέρας δύο παιδιών.

Summary

• Στο πρώτο βιβλίο της σειράς, τη «Ντομάτα», ο σεφ του Γαστρονόμου Αλέξανδρος Παπανδρέου μαγειρεύει με το πιο αγαπημένο λαχανικό της ελληνικής κουζίνας και προτείνει 53 εύκολες αλλά πολύ ιδιαίτερες και νόστιμες συνταγές. • Το βιβλίο χωρίζεται σε κεφάλαια ανάλογα με το είδος του φαγητού: «Με λαχανικά», «Με κρέας και πουλερικά», «Με ψάρια και θαλασσινά», «Με ζυμαρικά και ρύζι», «Σαλάτες», «Ζύμες και σάντουιτς», «Σάλτσες και σούπες» και τέλος, «Γλυκά». • Μέσα από τις σελίδες του θα βρούμε δεκάδες ιδέες για μαγειρέματα με ντομάτα -ωμή, ψιλοκομμένη, ή σε μορφή σάλτσας-, από νόστιμα τουρλού και αλλιώτικα γεμιστά, μέχρι αρωματικά μπιφτέκια και ζουμερά κοκκινιστά και από λαχταριστές μακαρονάδες και σπιτικές σάλτσες μέχρι πολύχρωμες σαλάτες και εντυπωσιακές τάρτες. • Στην εισαγωγική ενότητα του βιβλίου μαθαίνουμε τα πάντα για την ιστορία της ντομάτας και το πως κατάφερε να κατακτήσει μια τόσο σημαντική θέση στην καθημερινή μας διατροφή, μαζί με δεκάδες συμβουλές για το πως θα διαλέξουμε καλές ντομάτες, τι θα κάνουμε αν είναι λίγο άγουρες, πως θα τις συντηρήσουμε σωστά, πως θα τις ξεφλουδίσουμε εύκολα, πως θα τις κόψουμε για να κάνουμε γεμιστά και πως για να κάνουμε σάλτσα και πολλά άλλα.

Product Details

  • Series:
    ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΟΣ
  • SKU:
    0269507
  • ISBN:
    978-960-475-092-4
  • ISBN2:
    9789604750924
  • Language:
    Greek
  • Publisher:
    ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ
  • Writer:
    ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ
  • Release Year:
    2012
  • Weight:
    0.6400 kg
  • Country:
    ΕΛΛΑΔΑ

Reviews