Ο ΦΡΗΝΤΡΙΧ ΝΙΤΣΕ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΕΡΓΑ ΤΟΥ

Writer: ΣΑΛΟΜΕ ΑΝΤΡΕΑΣ ΛΟΥ

Published by: ΠΑΠΑΖΗΣΗΣ

Be the first to review this product

Summary - Η συγγραφέας έγινε γνωστή διότι υπήρξε το πρόσωπο που ερωτεύτηκε ο Νίτσε, ενώ στην συνέχεια συνδέθηκε με τον Ρίλκε και τον Φρόϋντ. Κατά συνέπεια, παρά τον έντονό υποκειμενισμό της, η άποψή της έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον και σημασία για όσους ενδιαφέρονται για το έργο του Νίτσε. Ο Δ.Λαμπρέλλης ένας από τους εμβριθέστερους γνώστες του νιτσεϊκού έργου και συγγ......

Retail Price: €19.08

Web Price: 13.10 (Discount amount: €5.98)

In stock. Shipping within 1-3 working days.

Δωρεάν μεταφορικά

Για αγορές άνω των 25 €

Δωρεάν αντικαταβολή

Για αγορές άνω των 25 €

Άμεση παράδοση

Σε όλη την Ελλάδα

ΣΑΛΟΜΕ ΑΝΤΡΕΑΣ ΛΟΥ

writer
ΣΑΛΟΜΕ ΑΝΤΡΕΑΣ ΛΟΥ
Μούσα, ερωμένη, μαθήτρια αλλά και αξιόλογη συγγραφέας η Λου Αντρέας-Σαλομέ συμμετείχε με πάθος σε όλα τα καλλιτεχνικά και πνευματικά κινήματα της εποχής της. Συνδέθηκε με τρεις σημαντικές προσωπικότητες του γερμανικού πνεύματος: τον Φρίντριχ Νίτσε, τον Ράινερ Μαρία Ρίλκε και τον Σίγκμουντ Φρόιντ. Έμεινε στην ιστορία ως ο ανεκπλήρωτος έρωτας του Νίτσε, καθώς αρνήθηκε την πρόταση γάμου που της έκανε. Ο Νίτσε, ο Ρίλκε και ο Φρόιντ είχαν γοητευτεί από το αναλυτικό και κοφτερό πνεύμα της, από την ικανότητά της να κατανοεί τις ιδέες τους και να τις αναπτύσσει αυτόνομα σε δικά της έργα. Κάποιοι την χαρακτήρισαν μοιραία γυναίκα, η γυναίκα που κάνει συλλογή αντρών σαν να ήταν τρόπαια. Άλλοι την λάτρεψαν ως την ιδανική, αυτάρκη γυναίκα που μπορεί να βρει την ευτυχία ακόμα και μέσα από τις οδυνηρές εμπειρίες. Ωστόσο, όλοι οι μύθοι που δημιουργήθηκαν γύρω από το πρόσωπό της βασίστηκαν στο ότι η Λου Αντρέας-Σαλομέ έσπασε τα όρια του δομημένου, σύμφωνα με τα αντρικά πρότυπα, κόσμου της λογικής, καθώς και του ρόλου που ο κόσμος αυτός επιφύλασσε για τη γυναίκα.

Summary

Η συγγραφέας έγινε γνωστή διότι υπήρξε το πρόσωπο που ερωτεύτηκε ο Νίτσε, ενώ στην συνέχεια συνδέθηκε με τον Ρίλκε και τον Φρόϋντ. Κατά συνέπεια, παρά τον έντονό υποκειμενισμό της, η άποψή της έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον και σημασία για όσους ενδιαφέρονται για το έργο του Νίτσε. Ο Δ.Λαμπρέλλης ένας από τους εμβριθέστερους γνώστες του νιτσεϊκού έργου και συγγραφέας πολλών σημαντικών σχετικών μελετών τονίζει στην διαφωτιστική εισαγωγή του ότι το έργο εκδίδεται για πρώτη φορά το 1894 λίγα χρόνια πριν ο Νίτσε απολέσει τελείως την συνείδηση του και ένα χρόνο αφού επέστρεψε στην Γερμανία από την Παραγουάη, η αντισημίτρια αδερφή του, Ελισάβετ με σκοπό να παρερμηνεύσει πλήρως το νιτσεϊκό έργο. Σαλομέ και Ελισάβετ δεν διεκδίκησαν πλέον μόνο τον Νίτσε αλλά και την αποκλειστική ερμηνεία του έργου του. Η Σαλομέ ξετυλίγει μια ψυχολογική ερμηνεία του νιτσεϊκού έργου, θεωρώντας ότι η τελική ψυχική του κατάρρευση έχει αφήσει τα ίχνη της σε οτιδήποτε έγραψε. Κάτι τέτοιο δεν βρίσκει σύμφωνο τον Λαμπρέλλη που επιμένει στην πολυσημία του έργου του Νίτσε, θεωρώντας τον ως τον φιλόσοφο της πολλαπλότητας.

Product Details

 • SKU:
  0299790
 • ISBN:
  978-960-02-2769-7
 • ISBN2:
  9789600227697
 • Publisher:
  ΠΑΠΑΖΗΣΗΣ
 • Writer:
  ΣΑΛΟΜΕ ΑΝΤΡΕΑΣ ΛΟΥ
 • Translator:
  ΣΙΔΕΡΑ ΛΥΤΡΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
 • Release Year:
  2013
 • Pages:
  317
 • Dimensions:
  14x21
 • Weight:
  0.4400 kg
 • Country:
  ΡΩΣΙΑ

Reviews