Ο ΥΠΑΡΞΙΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΝΘΡΩΠΙΣΜΟΣ

Writer: ΣΑΡΤΡ ΖΑΝ ΠΩΛ

Published by: ΔΑΜΙΑΝΟΣ

Be the first to review this product

Summary - Ο μεγάλος φιλόσοφος, ο πατέρας του Υπαρξισμού Ζαν-Πωλ Σαρτρ, πέθανε το 1980. Ο άνθρωπος που το 1964 αρνήθηκε το Νόμπελ λογοτεχνίας αδιαφορώντας για το χρηματικό ποσό. Γιατί δε νομίζω πως μια ακαδημία ή ένα βραβείο μπορεί να'χει καμία σχέση μαζί μου. Εκείνο που θεωρώ μεγαλύτερη τιμή είναι να με διαβάζουν. Ζαν-Πωλ Σαρτρ Στο μεταξύ, όλ......

Retail Price: €9.54

Web Price: 6.50 (Discount amount: €3.04)

In stock. Shipping within 1-3 working days.

Δωρεάν μεταφορικά

Για αγορές άνω των 25 €

Δωρεάν αντικαταβολή

Για αγορές άνω των 25 €

Άμεση παράδοση

Σε όλη την Ελλάδα

ΣΑΡΤΡ ΖΑΝ ΠΩΛ

writer
ΣΑΡΤΡ ΖΑΝ ΠΩΛ
Ο Ζαν Πολ Σαρτρ (Jean Paul Sartre) γεννήθηκε στο Παρίσι στις 21 Ιουνίου του 1905. Σπούδασε Φιλοσοφία και κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου ανέπτυξε έντονη αντιστασιακή δραστηριότητα. Μετά τη λήξη του, ίδρυσε μαζί με τον Μορίς Mερλό Ποντί το περιοδικό «Σύγχρονοι Καιροί». Σύντροφος της ζωής του υπήρξε η Σιμόν ντε Μποβουάρ, αν και δεν παντρεύτηκαν ποτέ. Επηρεασμένος από τη γερμανική φιλοσοφία του υπαρξισμού και απορρίπτοντας τον μπολσεβικισμό, ο Σαρτρ υποστήριζε ένα νέο ουμανισμό, σ’ ένα κόσμο χωρίς την ανάγκη θεού. Τις ιδέες του κατόρθωσε να τις περάσει και μέσα από τα μυθιστορήματα και τα θεατρικά του έργα. Λόγω της αθεϊστικής στάσης του, όλα τα βιβλία του τοποθετήθηκαν από την καθολική εκκλησία στη λίστα των απαγορευμένων. Στις αρχές της δεκαετίας του 1960, μετά την καταστολή των εργατικών κινητοποιήσεων στις χώρες της ανατολικής Ευρώπης, ο Σαρτρ θεώρησε αποτυχημένο τον αγώνα του για πολιτικό και κοινωνικό μετασχηματισμό. Όταν στις 22 Οκτωβρίου του 1964 του απονεμήθηκε το βραβείο Νόμπελ Λογοτεχνίας, αρνήθηκε να το παραλάβει, γιατί θεώρησε ότι επιβραβεύεται η τοποθέτησή του ενάντια στα κομμουνιστικά καθεστώτα. Κάτι που -όπως υποστήριξε- θα μείωνε το γόητρο της συγγραφικής του δουλειάς. Ο Ζαν Πολ Σαρτρ πέθανε στις 15 Απριλίου του 1980.

Summary

Ο μεγάλος φιλόσοφος, ο πατέρας του Υπαρξισμού Ζαν-Πωλ Σαρτρ, πέθανε το 1980. Ο άνθρωπος που το 1964 αρνήθηκε το Νόμπελ λογοτεχνίας αδιαφορώντας για το χρηματικό ποσό. Γιατί δε νομίζω πως μια ακαδημία ή ένα βραβείο μπορεί να'χει καμία σχέση μαζί μου. Εκείνο που θεωρώ μεγαλύτερη τιμή είναι να με διαβάζουν. Ζαν-Πωλ Σαρτρ Στο μεταξύ, όλη η ζωή του είναι συνδεδεμένη με τη Γαλλίδα φιλόσοφο και μυθιστοριογράφο, Σιμόν ντε Μπωβουάρ. Αχώριστοι πάνω από μισό αιώνα σ'ένα καθεστός απόλυτης ελευθερίας στη σχέση τους, δεν έκρυβαν ποτέ ο ένας από τον άλλο τις ερωτικές τους σχέσεις σε τρίτα πρόσωπα. Ο Σαρτ, πάντα βαθιά υπαρξιστής, συγκαταλέγεται στην κορυφή αυτού του είδους φιλοσοφίας και αφιέρωσε όλη του τη ζωή για την εδρέωσή της.

Product Details

 • Foreign Title:
  L EXISTENTIALISME EST UN HUMANISME
 • SKU:
  0433275
 • ISBN:
  978-960-6678-77-6
 • ISBN2:
  9789606678776
 • Publisher:
  ΔΑΜΙΑΝΟΣ
 • Writer:
  ΣΑΡΤΡ ΖΑΝ ΠΩΛ
 • Translator:
  ΠΟΛΙΤΗ ΜΑΡΙΑ
 • Release Year:
  2018
 • Pages:
  112
 • Dimensions:
  14x21
 • Weight:
  0.1700 kg
 • Country:
  ΓΑΛΛΙΑ

Reviews

: Koutras Paraskevi 24 Jan stis 9misi ston Iano tis Athinas