Ο ΚΑΒΑΦΗΣ ΤΟΥ ΣΕΦΕΡΗ (ΤΟΜ.Α')

Writer: ΣΕΦΕΡΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Published by: ΕΣΤΙΑ

Be the first to review this product

Summary - Μια από τις γονιμότερες πνευματικές συναντήσεις δύο μεγάλων ποιητών, στην ιστορία της παγκόσμιας λογοτεχνίας, ήταν η συστηματική και παρατεταμένη απασχόληση του Γιώργου Σεφέρη με τον Κ. Π. Καβάφη. Ουσιαστικά, κανείς από όσους ασχολήθηκαν ως τώρα με το έργο του Καβάφη, δεν το εδιάβασε με περισσότερη συμπάθεια και αυστηρότητα, εμπειρία και σοφία, φαντασία και ......

Retail Price: €16.23

IANOS Price: 14.61 (Discount amount: €1.62)

In stock. Shipping within 1-3 working days.

Δωρεάν μεταφορικά

Για αγορές άνω των 25 €

Δωρεάν αντικαταβολή

Για αγορές άνω των 25 €

Άμεση παράδοση

Σε όλη την Ελλάδα

ΣΕΦΕΡΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

writer, artist
ΣΕΦΕΡΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
Ο πρώτος Έλληνας που βραβεύτηκε με το Νόμπελ λογοτεχνίας το 1963. Ο Γιώργος Σεφέρης γεννήθηκε το 1900 στη Σμύρνη. Το πραγματικό του όνομα ήταν Γεώργιος Σεφεριάδης Σε ηλικία 14 ετών μετακόμισε με την οικογένεια του στην Αθήνα. Ξεκίνησε να σπουδάζει νομικά στην Αθήνα και συνέχισε τις σπουδές του στη Γαλλία. Άρχισε την καριέρα του ως διπλωμάτης και εργάστηκε ως Ακόλουθος της Ελληνικής Κυβέρνησης, Πρόξενος, Πρέσβης, Σύμβουλος πρεσβειών και Διευθυντής Τύπου. Το 1931 κάνει τα πρώτα του βήματα στην ποίηση δημοσιεύοντας την ποιητική συλλογή Στροφή. Ακολούθησαν: Το Μυθιστόρημα, Η Γυμνοπαιδία, Το Ημερολόγιο καταστρώματος και η Κίχλη. Ανανέωσε την ελληνική ποίηση και ήταν αυτός που εισήγαγε το πνεύμα του σουρρεαλισμού στην Ελλάδα. Επηρεάστηκε από την Γαλλική ποίηση και κατά την διάρκεια της καριέρας του μετέφρασε αρκετούς ξένους ποιητές. Επίσης ασχολήθηκε και με τη συγγραφή μυθιστορημάτων (Έξι νύχτες στην Ακρόπολη) και δοκιμίων. Το 1963 τιμήθηκε με το βραβείο Νόμπελ Λογοτεχνίας Κατά την διάρκεια της ποιητικής του καριέρας είχε τιμηθεί με το έπαθλο "Κωστή Παλαμά", με το βραβείο ποίησης της Αγγλίας "Φόυλ" και κατείχε την θέση του επίτιμου διδάκτορα του πανεπιστημίου Καίμπριτζ. Το 1969 κυκλοφορεί στην Ελλάδα και στο Εξωτερικό η "διακήρυξή" του εναντίον της δικτατορίας. Πέθανε στις 20 Σεπτεμβρίου του 1971 στη διάρκεια της δικτατορίας και η κηδεία του απέκτησε χαρακτήρα αντιδικτατορικής εκδήλωσης.

Summary

Μια από τις γονιμότερες πνευματικές συναντήσεις δύο μεγάλων ποιητών, στην ιστορία της παγκόσμιας λογοτεχνίας, ήταν η συστηματική και παρατεταμένη απασχόληση του Γιώργου Σεφέρη με τον Κ. Π. Καβάφη. Ουσιαστικά, κανείς από όσους ασχολήθηκαν ως τώρα με το έργο του Καβάφη, δεν το εδιάβασε με περισσότερη συμπάθεια και αυστηρότητα, εμπειρία και σοφία, φαντασία και φρόνηση, από όση του αφιέρωσε ο Σεφέρης. Φτασμένος στην πλήρη ωριμότητά του, ο Σεφέρης θέλησε να συνθέσει σε ένα βιβλίο τις παρατηρήσεις του για τον Καβάφη· αν και το δούλεψε περισσότερο από δέκα χρόνια, το βιβλίο έμεινε ανολοκλήρωτο. (...)

Product Details

 • SKU:
  0046004
 • ISBN:
  960-05-0541-1
 • ISBN2:
  9600505411
 • Language:
  Greek
 • Publisher:
  ΕΣΤΙΑ
 • Writer:
  ΣΕΦΕΡΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
 • Release Year:
  1994
 • Pages:
  299
 • Dimensions:
  12x17
 • Weight:
  0.4300 kg
 • Country:
  ΕΛΛΑΔΑ

Reviews