ΟΙ ΞΕΡΙΖΩΜΕΝΟΙ

Writer: ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΘΑΝΑΣΗΣ

Published by: ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ

Be the first to review this product

Summary - "Μετανάστες", "λαθρομετανάστες", "πρόσφυγες", "διακινητές", "δουλέμποροι", "hot spots", εικόνες, βίντεο, φωτογραφίες, συλλήψεις, συγκρούσεις, όλα αυτά, καθημερινή ρουτίνα για τα μάτια μας και τα αυτιά μας. Όλα συμφύρονται σε μια άχρωμη μάζα, σε ένα πλήθος, σε μια "γενική" κατηγορία που ίσως να έχει κοινωνιολογικό ενδιαφέρον αλλά δεν ......

Retail Price: €8.00

IANOS Price: 7.20 (Discount amount: €0.80)

In stock. Shipping within 1-3 working days.

Δωρεάν μεταφορικά

Για αγορές άνω των 25 €

Δωρεάν αντικαταβολή

Για αγορές άνω των 25 €

Άμεση παράδοση

Σε όλη την Ελλάδα

ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΘΑΝΑΣΗΣ

writer, translator, curator
ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΘΑΝΑΣΗΣ
Ο Θανάσης Αθανασίου είναι οικονομολόγος (Μάστερ Οικονο­μικών στο Πανεπιστήμιο του Λονδίνου). Υπήρξε στέλεχος της σπουδαστικής οργάνωσης της Δημοκρατικής Νεολαίας Λαμπράκη με συλλήψεις και καταδίκες πριν από τη δικτατορία της 21ης Απριλίου 1967 για τη δράση του στο φοιτητικό και ευρύτερο δημοκρατικό και αριστερό κίνημα. Στη διάρκεια της δικτατορίας, βγήκε στην παρανομία εντασσόμενος στο Πατριωτικό Αντιδικτατορικό Μέτωπο (ΠΑΜ) ενώ υπήρξε ιδρυτικό μέλος και ακολούθως γραμματέας της Πα­νελλαδικής Αντι­δικτατορικής Οργάνωσης Σπουδαστών «Ρήγας Φεραίος». Συνελή­φθη τον Απρίλιο του 1968, δικάστηκε και καταδικάστηκε από το έκτακτο στρατοδικείο της Αθήνας σε 21 χρόνια κάθειρξη. Παρέμεινε σε διάφορες φυλακές–Αβέρωφ, Κορυ­δαλλού, Κέρκυρας, Τρικάλων– από τον Απρίλιο του 1968 μέχρι τον Αύγουστο του 1973 οπότε και αποφυλακίστηκε με τη γενική αμνηστία. Υπήρξε στέλεχος του ΚΚΕ (Εσωτερικού) μέχρι το 1986, οπότε, ύστερα από τη διάσπασή του,αποχώρησε παραμένοντας έκτοτε στο χώρο των κομματικά ‘ανένταχτων’ αριστερών.

Summary

"Μετανάστες", "λαθρομετανάστες", "πρόσφυγες", "διακινητές", "δουλέμποροι", "hot spots", εικόνες, βίντεο, φωτογραφίες, συλλήψεις, συγκρούσεις, όλα αυτά, καθημερινή ρουτίνα για τα μάτια μας και τα αυτιά μας. Όλα συμφύρονται σε μια άχρωμη μάζα, σε ένα πλήθος, σε μια "γενική" κατηγορία που ίσως να έχει κοινωνιολογικό ενδιαφέρον αλλά δεν "μιλάει" στην ψυχή μας, στη συνείδησή μας. Μόνο αν τραβήξουμε το πέπλο και μπορέσουμε να δούμε το ΕΝΑ, το Μοναδικό Άτομο, με σάρκα και αίμα, όταν μπορέσουμε να νιώσουμε τον πόνο και να ψηλαφήσουμε τα δάκρυα του ΕΝΟΣ, μόνο τότε, ίσως, ανιχνεύσουμε λίγο την αλήθεια και, ίσως, αισθανθούμε συμπόνια για τη "μάζα" και γίνουμε κι εμείς λίγο περισσότερο ανθρώπινοι... ...Η Τζαμάλ, η Λιν, ο Ακίν, η Αλίνα, ο Μουσταφάς, η οικογένεια Μαλίκ, οι επ' αόριστον έγκλειστοι των hot spot, βίωσαν το τρομερό μυστικό: ότι ο άνθρωπος πεθαίνει πολλές φορές, ενώ εξακολουθεί να ζει!

Product Details

 • SKU:
  0427580
 • ISBN:
  978-960-458-809-1
 • ISBN2:
  9789604588091
 • Publisher:
  ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ
 • Writer:
  ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΘΑΝΑΣΗΣ
 • Release Year:
  2018
 • Pages:
  176
 • Dimensions:
  14x21
 • Weight:
  0.2800 kg
 • Country:
  ΕΛΛΑΔΑ

Reviews