ΟΙ ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΑΦΡΟΔΙΤΗΣ + CD

Writer: ΜΑΝΘΟΥΛΗΣ ΡΟΒΗΡΟΣ

Published by: ΓΑΒΡΙΗΛΙΔΗΣ

Be the first to review this product

Summary - Όταν οι άνθρωποι άρχισαν να ντύνονται άφησαν τουλάχιστον τους θεούς τους γυμνούς. Οπότε το να κυκλοφορείς δημόσια γυμνός αποτελούσε προσβολή στα θεία. Τα σώματα είναι ιερά και μόνο Ιερείς ζωγράφοι και Ιερείς γλύπτες μπορούν να τα ξεσκεπάζουν. Τα Θεία αυτά Εικαστικά θα τα βρίσκουμε συνέχεια μπροστά μας διασχίζοντας την ιστορία του ανθρώπου. Την ιστορία ιδιαίτε......

Retail Price: €15.91

Web Price: 11.05 (Discount amount: €4.86)

In stock. Shipping within 1-3 working days.

Δωρεάν μεταφορικά

Για αγορές άνω των 25 €

Δωρεάν αντικαταβολή

Για αγορές άνω των 25 €

Άμεση παράδοση

Σε όλη την Ελλάδα

ΜΑΝΘΟΥΛΗΣ ΡΟΒΗΡΟΣ

writer
ΜΑΝΘΟΥΛΗΣ ΡΟΒΗΡΟΣ
Ο Ροβήρος Μανθούλης γεννήθηκε στην Κομοτηνή και μεγάλωσε στην Αθήνα. Σε ηλικία 18 ετών εξέδωσε τα πρώτα του ποιήματα "Σκαλοπάτια". Πήρε μέρος στην Αντίσταση, σπούδασε πολιτικές επιστήμες στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, Κινηματογράφο και Θέατρο στο Syracuse University (N.Y.) και Διεθνείς Σχέσεις στο Maxwell School of Citizenship του ίδιου Πανεπιστημίου. Από τις 120 ταινίες του πολλές έχουν διακριθεί σε ελληνικά και διεθνή φεστιβάλ («Άνθρωποι και Θεοί»,«Πρόσωπο με Πρόσωπο», «Ψηλά τα Χέρια Χίτλερ», «Μπλουζ με Σφιγμένα Δόντια», «Ο Ελληνικός Εμφύλιος Πόλεμος»,«Lilly’s Story» κ.ά.). Κατά την χουντική επταετία συνεργάστηκε με τη Γαλλική Τηλεόραση. Διετέλεσε Γ. Διευθυντής Προγράμματος της ΕΡΤ και της ΕΡΤ-2. Έχουν εκδοθεί 8 βιβλία του μεταξύ των οποίων τα best-seller: «Το Κράτος της Τηλεόρασης», το «Αρχαίο Ερωτικό Λεξιλόγιο» και «Το Ημερολόγιο του Εμφύλιου Διχασμού». Η τηλεοπτική του διασκευή των «Ακυβέρνητων Πολιτειών» του Τσίρκα έχει μεταδοθεί 50 φορές από τη Γαλλική Τηλεόραση. Έχει τιμηθεί με το Μετάλλιο της Πόλεως των Παρισίων για τη διάδοση της ελληνικής κουλτούρας στη Γαλλία και για το έργο του σαν Πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Παρισιού.

Summary

Όταν οι άνθρωποι άρχισαν να ντύνονται άφησαν τουλάχιστον τους θεούς τους γυμνούς. Οπότε το να κυκλοφορείς δημόσια γυμνός αποτελούσε προσβολή στα θεία. Τα σώματα είναι ιερά και μόνο Ιερείς ζωγράφοι και Ιερείς γλύπτες μπορούν να τα ξεσκεπάζουν. Τα Θεία αυτά Εικαστικά θα τα βρίσκουμε συνέχεια μπροστά μας διασχίζοντας την ιστορία του ανθρώπου. Την ιστορία ιδιαίτερα των Ευρωπαϊκών λαών και τις μεταμορφώσεις -μορφολογικές, πολτικές, φιλοσοφικές, θρησκευτικές- που υπέστησαν οι κοινωνίες τους και τα εικαστικά τους ηφαίστεια. Θα ταξιδέψουμε πάνω στο άρμα που οδηγεί μια αρχαία θεά, η πιο δημοφιλής, πανταχού παρούσα κάτω απο τις δικές της διαδοχικές μεταμορφώσεις. Κάθε σελίδα της Ευρωπαϊκής Ιστορίας αντιστοιχεί και σε μια εικαστική της περίοδο. Αυτό το πόνημα -μια 20ετής έρευνα- επισημαίνοντας τη θέση, τον ρόλο και την αξία 5.000 περίπου έργων (1.230 επισκέπτεται σήμερα, μ'ένα βιβλίο και ένα DVD) φιλοδοξεί να αναγνώσει παράλληλα το ηθικό, και πολιτικό περιεχόμενο που σχεδιάζεται, χρωματίζεται ή σφυρηλατείται απο τις κοινότητες των δημιουργών και των καταναλωτών εικόνων. Η προσέγγισή μου είναι να παρακολουθήσω τη μυθοποίηση της Γυναίκας σαν μορφή, αλλά και σαν αισθητικό, ψυχολογικό και μεταφυσικό ιδε«ερωτικό περιβάλλον» που οραματίζονται οι διαδοχικές κοινωνίες και οι καλλιτέχνες τους απο την αρχαιότητα μέχρι την επιδρομή της μοντέρνας τέχνης. Ρ.Μ.

Product Details

 • SKU:
  0344635
 • ISBN:
  978-960-576-285-8
 • ISBN2:
  9789605762858
 • Publisher:
  ΓΑΒΡΙΗΛΙΔΗΣ
 • Writer:
  ΜΑΝΘΟΥΛΗΣ ΡΟΒΗΡΟΣ
 • Release Year:
  2015
 • Pages:
  224
 • Dimensions:
  14x22
 • Weight:
  0.3800 kg
 • Country:
  ΕΛΛΑΔΑ

Reviews

: notis mavroudis - panagiotis m - anytime anywhere