ΟΙ ΝΑΥΑΓΟΙ ΤΗΣ ΑΝΔΡΟΜΕΔΑΣ

Writer: ΣΑΝΟΥΔΑΚΗΣ - ΣΑΝΟΥΔΟΣ ΑΝΤΩΝΗΣ

Published by: ΤΑΞΙΔΕΥΤΗΣ

Be the first to review this product

Summary - Το μυθιστόρημα "Οι ναυαγοί της Ανδρομέδας" είναι ένα ταξίδι από το παρόν του ιστορικού παρελθόντος στον μέλλοντα χρόνο του χθες. Δοσμένο με κλασική, φανταστική και υπερρεαλιστική γραφή, περιγράφει την ομορφιά των αισθημάτων και τη στέρηση της ελευθερίας του Μάρκου Ευγενικού και της Βασιλείας των Πόλεων. Δυο νέων που βιώνουν δραματικά την πατρική αυθεντία και......

Retail Price: €14.00

IANOS Price: 12.60 (Discount amount: €1.40)

In stock. Shipping within 1-3 working days.

Δωρεάν μεταφορικά

Για αγορές άνω των 25 €

Δωρεάν αντικαταβολή

Για αγορές άνω των 25 €

Άμεση παράδοση

Σε όλη την Ελλάδα

ΣΑΝΟΥΔΑΚΗΣ - ΣΑΝΟΥΔΟΣ ΑΝΤΩΝΗΣ

writer, translator
ΣΑΝΟΥΔΑΚΗΣ - ΣΑΝΟΥΔΟΣ ΑΝΤΩΝΗΣ
Ο Αντώνης Σανουδάκης Σανούδος γεννήθηκε στη Χερσόνησο Ηρακλείου. Σπούδασε Θεολογία και Φιλολογία στο Πανεπιστήμιο της Αθήνας. Διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και επίκουρος καθηγητής στην Α.Ε.Α.Κρήτης. Έχει εκδώσει δέκα ποιητικές συλλογές, δυο σειρές διηγημάτων, είκοσι εννέα μαρτυρίες αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης, μελέτες για την ιστορία και λογοτεχνία. Τιμήθηκε το 1993 με το λογοτεχνικό βραβείο του Δήμου Ηρακλείου "Ν. Καζαντζάκης", την Ένωση Συντακτών και Δημοσιογράφων Ελλάδος και, με πρόταση του Π. Πρεβελάκη, τιμήθηκε από την Ακαδημία Αθηνών.Λογοτεχνικά και ιστορικά αποσπάσματα των έργων του εμπεριέχονται σε σχολικά βιβλία Γυμνασίου-Λυκείου και σε ποιητικές ανθολογίες. Βιβλία και ποιήματά του έχουν μεταφρασθεί στα γερμανικά και ιταλικά. Ποιήματά του έχουν μελοποιήσει ο Χριστόδουλος Χάλαρης, ο Παν. Φουρναράκης και ο Μπάμπης Πραματευτάκης. Το ορατόριο "Φαέθοντος Επιφάνεια", σε ποίησή του, που κυκλοφόρησε σε δίσκο και CD, διηύθυνε ο Θόδωρος Αντωνίου. Από το 1991 ως το 2007 υπήρξε τακτικός επιφυλλιδογράφος της εφ. Τα Νέα. Είναι αντεπιστέλλον μέλος του Φιλολογικού Συλλόγου "Παρνασσός", μέλος της Πανελλήνιας Ένωσης Φιλολόγων, του Συνδέσμου Θεολόγων Κρήτης και της Ένωσης Φιλολόγων Ν. Ηρακλείου.

Summary

Το μυθιστόρημα "Οι ναυαγοί της Ανδρομέδας" είναι ένα ταξίδι από το παρόν του ιστορικού παρελθόντος στον μέλλοντα χρόνο του χθες. Δοσμένο με κλασική, φανταστική και υπερρεαλιστική γραφή, περιγράφει την ομορφιά των αισθημάτων και τη στέρηση της ελευθερίας του Μάρκου Ευγενικού και της Βασιλείας των Πόλεων. Δυο νέων που βιώνουν δραματικά την πατρική αυθεντία και την κρατική βία. Διαπομπεύονται, φυλακίζονται και απελευθερώνονται από τη νεραϊδομάνα, γυναίκα και μηχανή, για να οδηγηθούν "σε άλλη γη και σ' άλλα μέρη", στον αστερισμό της Ανδρομέδας. Όλα διαδραματίζονται σε ένα ιστορικό χώρο και πλαίσιο, άλλοτε δοσμένο δραματικά και άλλοτε με διαλυτική ειρωνεία. Η γλώσσα του είναι χαρίεσσα, με προσεγμένη γραφή, ανάλογη με το περιβάλλον: ερωτικό, δραματικό, του δικαστηρίου ή της φυλακής. Με αφήγηση που συνδυάζει τη μαγεία του φανταστικού με τη γνώση της ζωής, την ομορφιά των πραγμάτων, επιχειρεί την υπέρβαση του σύγχρονου και παντοδύναμου απλουστευτικού τρόπου γραφής και πλοκής. Είναι ένα μυθιστόρημα προοπτικής και πραγματικότητας, που συνδυάζει την αναγεννησιακή "ζουγραφιά" και "στόρηση" με την ιστορική πραγματικότητα και την πολιτική επικαιρότητα. Ένα κείμενο ανθρωπιάς και απελευθέρωσης, πραγματικότητας και οραματισμού, προσπάθεια διεξόδου από τα ανθρώπινα αδιέξοδα, στο χώρο του ετερόκλιτου "εδώ" και "εκεί", με έντεχνη γραφή που αποκλίνει από το τετριμμένο και την εκζήτηση.

Product Details

 • SKU:
  0473935
 • ISBN:
  978-960-579-103-2
 • ISBN2:
  9789605791032
 • Publisher:
  ΤΑΞΙΔΕΥΤΗΣ
 • Writer:
  ΣΑΝΟΥΔΑΚΗΣ - ΣΑΝΟΥΔΟΣ ΑΝΤΩΝΗΣ
 • Curator:
  ΨΑΡΟΥΛΑΚΗ ΑΘΑΝΑΣΙΑ
 • Release Year:
  2019
 • Pages:
  216
 • Dimensions:
  14x21
 • Weight:
  0.3400 kg
 • Country:
  ΕΛΛΑΔΑ

Reviews