ΟΡΧΑΝ ΣΤΗΝ ΑΥΛΗ ΤΩΝ ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΩΝ

Writer: ΜΠΑΡΤΖΗΣ Δ. ΓΙΑΝΝΗΣ

Published by: ΕΚΔΟΤΙΚΟΣ ΟΙΚΟΣ ΑΝΤ.ΣΤΑΜΟΥΛΗ

Be the first to review this product

Summary - Γιατί άραγε ο Τούρκος Ορχάν βρίσκεται στην αυλή των Παλαιολόγων και αγωνίζεται στα τείχη της Κωνσταντινούπολης μαζί με τους Ρωμιούς, να μην πέσει η Πόλη στα χέρια του στενού του συγγενή, Μωάμεθ; Γιατί μετάνιωσαν τόσο γρήγορα, όσοι υπέγραψαν στη Φλωρεντία για την Ένωση των εκκλησιών, υποτασσόμενοι στη Δύση και στον Πάπα; Γιατί στις λοιδορ......

Retail Price: €17.04

IANOS Price: 15.34 (Discount amount: €1.70)

Upon availability in the publisher. Shipping within 2-5 working days.

Δωρεάν μεταφορικά

Για αγορές άνω των 25 €

Δωρεάν αντικαταβολή

Για αγορές άνω των 25 €

Άμεση παράδοση

Σε όλη την Ελλάδα

ΜΠΑΡΤΖΗΣ Δ. ΓΙΑΝΝΗΣ

writer
ΜΠΑΡΤΖΗΣ Δ. ΓΙΑΝΝΗΣ
Γεννήθηκε το 1951 στην Αρχαία Κόρινθο, όπου και ζει μόνιμα. Σπούδασε στη Μαράσλειο Παιδαγωγική Ακαδημία Αθήνας και για 15 χρόνια υπηρέτησε ως δάσκαλος στην επαρχία Καλαβρύτων. Τελευταία εργάζεται στην Κόρινθο. Πρωτοεμφανίστηκε στην παιδική λογοτεχνία με τη σύζυγό του Δέσποινα Στίκα με το βιβλίο τους: Η Μυρμηγκούπολη. Έχει παρουσιάσει σημαντικό έργο στο χώρο του παιδικού βιβλίου (παραμύθι, θέατρο, μυθιστόρημα) κι έχει τιμηθεί με το βραβείο «Μιχαήλας Αβέρωφ» από την Εταιρεία Ελλήνων Λογοτεχνών (1988) για το ιστορικό μυθιστόρημά του Αργείος Εσπερινός και με το 1ο βραβείο επιστημονικής φαντασίας (1989) από τη Γυναικεία Λογοτεχνική Συντροφιά για το βιβλίο του UFO στα Διγελιώτικα. Έχει γράψει ακόμα βιβλία για τη σχολική εργασία, όπως Η σχολική εφημερίδα, Καλοκαιρινές διακοπές, Εκθέσεις κ.ά. Κριτικά σημειώματα για παιδικά βιβλία, καθώς και πολυσέλιδες μελέτες για διάφορα ζητήματα της παιδικής λογοτεχνίας έχουν δημοσιευτεί στον Οδηγό παιδικού-νεανικού βιβλίου και στην Επιθεώρηση παιδικής λογοτεχνίας. Είναι μέλος του «Κύκλου του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου» και της «Ένωσης συγγραφέων και εικονογράφων παιδικού βιβλίου».

Summary

Γιατί άραγε ο Τούρκος Ορχάν βρίσκεται στην αυλή των Παλαιολόγων και αγωνίζεται στα τείχη της Κωνσταντινούπολης μαζί με τους Ρωμιούς, να μην πέσει η Πόλη στα χέρια του στενού του συγγενή, Μωάμεθ; Γιατί μετάνιωσαν τόσο γρήγορα, όσοι υπέγραψαν στη Φλωρεντία για την Ένωση των εκκλησιών, υποτασσόμενοι στη Δύση και στον Πάπα; Γιατί στις λοιδορίες του πλήθους δήλωναν δημοσίως: «Η χειρ αύτη υπέγραψεν… κοπήτω!»; Πώς βίωσε ένας ευγενής, αλλοεθνής και αλλόθρησκος, την οδυνηρή πορεία των Παλαιολόγων, από το «μνημόνιο» της Φλωρεντίας ως την άλωση της Πόλης. Μια συγκλονιστική μυθιστορία (στοιχεία φαντασίας και μύθου παράλληλα με κορυφαίες ιστορικές στιγμές και πλάι σε πρόσωπα των θρύλων της Ρωμιοσύνης). Η ιστορία μιας απέλπιδος πολιτικής και ενός μοιραίου έρωτα στα χρόνια των τελευταίων αυτοκρατόρων του Βυζαντίου.

Product Details

 • SKU:
  0274513
 • ISBN:
  978-960-6887-44-4
 • ISBN2:
  9789606887444
 • Language:
  Greek
 • Publisher:
  ΕΚΔΟΤΙΚΟΣ ΟΙΚΟΣ ΑΝΤ.ΣΤΑΜΟΥΛΗ
 • Writer:
  ΜΠΑΡΤΖΗΣ Δ. ΓΙΑΝΝΗΣ
 • Release Year:
  2012
 • Pages:
  319
 • Dimensions:
  14x21
 • Weight:
  0.4900 kg
 • Country:
  ΕΛΛΑΔΑ

Reviews