ΟΒΙΔΙΟΥ ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΕΙΣ (ΔΙΤΟΜΟ)

Writer: ΟΒΙΔΙΟΣ

Published by: ΚΟΥΛΤΟΥΡΑ

Be the first to review this product

Summary - Ο Λατίνος ποιητής Πόπλιος Οβίδιος Νάσων (Publis Ovidius Naso) γεννήθηκε στην πόλη Σούλμο (Sulmo) της κεντρικής Ιταλίας το έτος 43 π.Χ. (. . .) Σε μικρή ηλικία επήγε στη Ρώμη για να σπουδάσει ρητορική. Σε ηλικία 17 ετών συνέχισε τις σπουδές του στην Αθήνα, πνευματικό κέντρο της εποχής του, και επισκέφθηκε τις σημ......

Retail Price: €185.50

IANOS Price: 166.95 (Discount amount: €18.55)

Upon availability in the publisher. Shipping within 2-5 working days.

Δωρεάν μεταφορικά

Για αγορές άνω των 25 €

Δωρεάν αντικαταβολή

Για αγορές άνω των 25 €

Άμεση παράδοση

Σε όλη την Ελλάδα

ΟΒΙΔΙΟΣ

writer
ΟΒΙΔΙΟΣ
Ο Πόπλιος Οβίδιος Νάσων (Publius Ovidius Naso) ήταν Ρωμαίος ποιητής, ο τελευταίος από τους μεγάλους αυγούστειους ποιητές, που έζησε στις αρχές της Pax Romana, της ειρήνης δηλαδή ανάμεσα στα έθνη της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας που επέβαλαν οι ρωμαϊκές στρατιωτικές δυνάμεις. Γεννήθηκε στην ιταλική πόλη Σουλμόνα (Sulmo) στις 20 Μαρτίου 43 π.Χ. και πέθανε στην πόλη Τόμοι της Μοισίας (Ρωμαϊκής επαρχίας του κάτω Δούναβη) το 17 μ.Χ.

Summary

Ο Λατίνος ποιητής Πόπλιος Οβίδιος Νάσων (Publis Ovidius Naso) γεννήθηκε στην πόλη Σούλμο (Sulmo) της κεντρικής Ιταλίας το έτος 43 π.Χ. (. . .) Σε μικρή ηλικία επήγε στη Ρώμη για να σπουδάσει ρητορική. Σε ηλικία 17 ετών συνέχισε τις σπουδές του στην Αθήνα, πνευματικό κέντρο της εποχής του, και επισκέφθηκε τις σημαντικότερες πόλεις της Ελλάδος, της Σικελίας και της Μικράς Ασίας. Εικοσαετής επανήλθε στη Ρώμη και ασχολήθηκε με τον δημόσιο βίο υπηρετώντας σε κατώτερες διοικητικές θέσεις. Εγκαίρως όμως η Μούσα οδήγησε τη διάνοιά του προς την ποίηση. Ο πατέρας του για να τον αποτρέψει από τη νέα του ενασχόληση του έλεγε ότι ο Μαιονίδης (Όμηρος) δεν άφησε περιουσία. (. . .) Το πλήθος των ποιημάτων του επιβεβαιώνει τη γονιμότητα του στοχασμού του και την ευχέρεια που είχε στον έμμετρο λόγο. Το άριστο έργο του, το οποίο αναδεικνύει το ποιητικό του ταλέντο και τον κατέστησε διάσημο (. . .) είναι οι Μεταμορφώσεις. Το πολύτιμο αυτό πνευματικό δημιούργημα ευτυχώς διεσώθη από αντίγραφα τα οποία είχαν φίλοι του, αφού ο ίδιος παρέδωσε το πρωτότυπο στη φωτιά θεωρώντας το πλημμελές. Το έργο αποθησαυρίζει περίπου 250 μύθους και θρύλους, οι οποίοι αναπτύσσονται με θαυμαστή μεθοδικότητα και λογοτεχνική δεξιοτεχνία. (. . .) Ο ποιητής άντλησε τα θέματά του κυρίως από αρχαίες Ελληνικές και Λατινικές παραδόσεις, μύθους και θρύλους θαυμάσιους (. . .). Η κομψότης του ύφους, η παραστατικότης και η ποικιλία των εικόνων, (. . .) η πλοκή και η αλληλουχία των γεγονότων, η σαφήνεια της περιγραφής, η φυσικότης και η απλότης της αφηγήσεως, καθιστούν τις Μεταμορφώσεις έργο πρωτότυπο και ελκυστικό, πραγματικό ποίημα.

Product Details

 • SKU:
  0188446
 • Language:
  Greek
 • Publisher:
  ΚΟΥΛΤΟΥΡΑ
 • Writer:
  ΟΒΙΔΙΟΣ
 • Translator:
  ΤΣΟΧΑΛΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ
 • Release Year:
  2005
 • Pages:
  893
 • Dimensions:
  25x32
 • Weight:
  6.5000 kg
 • Country:
  ΙΤΑΛΙΑ

Reviews