ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΟΣ

Writer: ΝΤΕΜΠΟΡ ΓΚΥ

Published by: ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ

Be the first to review this product

Summary - "Σ' όλη μου τη ζωή δεν είδα παρά καιρούς ταραγμένους, οξύτατους σπαραγμούς μέσα στην κοινωνία και τεράστιες καταστροφές· συμμετείχα στις ταραχές αυτές. . . Θα σας πω όσα αγάπησα, κι όλα τα υπόλοιπα θ' αναδειχθούν κάτω απ' αυτό το φως και θα γίνουν επαρκώς κατανοητά. . . Δεν προτίθεμαι διόλου ν' αποκρύψω τα ίχνη αυτής της ζωής τα οποία γνωρίζω πως είναι ......

Retail Price: €8.52

Web Price: 5.90 (Discount amount: €2.62)

In stock. Shipping within 1-3 working days.

Δωρεάν μεταφορικά

Για αγορές άνω των 25 €

Δωρεάν αντικαταβολή

Για αγορές άνω των 25 €

Άμεση παράδοση

Σε όλη την Ελλάδα

ΝΤΕΜΠΟΡ ΓΚΥ

writer
ΝΤΕΜΠΟΡ ΓΚΥ
Ο Guy Debord (1931-1994) ήταν γάλλος συγγραφέας και κινηματογραφιστής, ιδρυτής της Λετριστικής Διεθνούς (1952-1957) και της Καταστασιακής Διεθνούς (1957-1972), του ρεύματος ιδεών και δράσεων που οδήγησε στο ξέσπασμα του Μάη του ’68. Δεκαπέντε χρόνια μετά τον θάνατό του το γαλλικό υπουργείο Πολιτισμού ανακήρυξε το αρχείο του Debord «εθνικό θησαυρό» της Γαλλίας και τον ίδιο «έναν από τους σημαντικότερους σύγχρονους φιλοσόφους». Με το έργο και τον βίο του έχει επηρεάσει σχεδόν όλα τα σημαντικά πρωτοποριακά κινήματα της εποχής μας. Όλα τα έργα του Debord είναι ελεγείες, εγκώμια και πανηγυρικοί του τρόπου ζωής που ακολούθησε αυτός και οι φίλοι του. Οι ταινίες του αφηγούνται τις περιπέτειες ενός κλειστού κύκλου μυημένων σε ένα είδος ποιητικής ακολασίας, τα βιβλία του διηγούνται τις περιπέτειες της διαλεκτικής που οδηγεί, εμπράκτως πάντα, στην άρνηση ενός ολόκληρου συστήματος παρακμασμένων αξιών.

Summary

"Σ' όλη μου τη ζωή δεν είδα παρά καιρούς ταραγμένους, οξύτατους σπαραγμούς μέσα στην κοινωνία και τεράστιες καταστροφές· συμμετείχα στις ταραχές αυτές. . . Θα σας πω όσα αγάπησα, κι όλα τα υπόλοιπα θ' αναδειχθούν κάτω απ' αυτό το φως και θα γίνουν επαρκώς κατανοητά. . . Δεν προτίθεμαι διόλου ν' αποκρύψω τα ίχνη αυτής της ζωής τα οποία γνωρίζω πως είναι παραδειγματικά. . . Ο τόνος αυτού του κειμένου θ' αποτελεί από μόνος του μια επαρκή εγγύηση, αφού όλος ο κόσμος θα καταλάβει ότι μόνον έχοντας ζήσει με τον τρόπο αυτό μπορεί κανείς να είναι ικανός για τέτοιου είδους έκθεση απόψεων. . . Αν και διάβασα πολύ, ήπια ακόμα περισσότερο, έγραψα πολύ λιγότερο απ' τους περισσότερους ανθρώπους που γράφουν, αλλά ήπια πολύ περισσότερο απ' τους περισσότερους ανθρώπους που πίνουν. . . Μπορεί να πει κανείς ότι αγάπησα πάντα ξένες. . . Ενδιαφέρθηκα ιδιαίτερα για τον πόλεμο, για τους θεωρητικούς της στρατηγικής, καθώς επίσης και για τα ενθυμήματα των μαχών. . .".

Product Details

 • Foreign Title:
  PANEGYRIQUE
 • SKU:
  0061045
 • Language:
  Greek
 • Publisher:
  ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ
 • Writer:
  ΝΤΕΜΠΟΡ ΓΚΥ
 • Translator:
  ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ΚΩΣΤΑΣ
 • Release Year:
  1995
 • Pages:
  80
 • Dimensions:
  14x21
 • Weight:
  0.2800 kg
 • Country:
  ΓΑΛΛΙΑ

Reviews

: Anne Dudley And Jaz Coleman - In A Timeless Place