ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ

Writer: ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΖΗΣΗΣ

Published by: ΣΥΓΧΡΟΝΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ

Be the first to review this product

Summary - Τα κείμενα που κρατάτε στα χέρια σας έχουν μόνο ένα σκοπό: να παρακινήσουν το ενδιαφέρον του αναγνώστη για τα μικρά και μεγάλα προβλήματα της εποχής μας, τα οποία μόνο συλλογικά και με βάση τον διάλογο είναι δυνατόν να αντιμετωπιστούν. Βέβαια, οι έχοντες και κατέχοντες και οι ασκούντες την εξουσία αδιαφορούν συνήθως για τις αγωνίες των απλών ανθρώ......

Retail Price: €13.00

IANOS Price: 11.70 (Discount amount: €1.30)

In stock. Shipping within 1-3 working days.

Δωρεάν μεταφορικά

Για αγορές άνω των 25 €

Δωρεάν αντικαταβολή

Για αγορές άνω των 25 €

Άμεση παράδοση

Σε όλη την Ελλάδα

ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΖΗΣΗΣ

writer
ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΖΗΣΗΣ
Ο καθηγητής Ζήσης Δ. Παπαδημητρίου γεννήθηκε στους Γόννους της Λάρισας. Σπούδασε, αρχικά, ηλεκτρολόγος μηχανικός ισχυρών ρευμάτων στο Τεχνικό Πανεπιστήμιο του Βερολίνου (Technische Universität, Berlin) και, στη συνέχεια, Κοινωνιολογία στο Τμήμα Οικονομικών και Κοινωνικών Επιστημών του Πανεπιστημίου του Αμβούργου. Εξειδικεύτηκε στη Βιομηχανική Κοινωνιολογία και εργάστηκε για περίπου δώδεκα χρόνια στο διεθνούς φήμης Ινστιτούτο Κοινωνικής Έρευνας του Πανεπιστημίου της Φραγκφούρτης του Μάιν, γνωστό και ως «Κριτική Σχολή της Φραγκφούρτης». Παράλληλα με τις ερευνητικές του δραστηριότητες, δίδαξε στο Τμήμα Κοινωνικών Επιστημών του ίδιου Πανεπιστημίου Βιομηχανική Κοινωνιολογία (1975-1984). Από το 1985 μέχρι και τη συνταξιοδότησή του, τον Αύγουστο του 2006, δίδασκε Γενική και Πολιτική Κοινωνιολογία στο Προπτυχιακό καθώς και Πολιτική Επιστήμη στο Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών. Διετέλεσε επισκέπτης καθηγητής στο Πανεπιστήμιο TOHOKU της πόλης Sendai της Ιαπωνίας (1992), προσκεκλημένος από την Ιαπωνική Εταιρεία Προώθησης της Επιστήμης (Japan Society for the Promotion of Science), στο Πάντειο Πανεπιστήμιο Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών της Αθήνας (1993-1996), όπου δίδαξε Βιομηχανική Κοινωνιολογία και Κοινωνιολογία της Τεχνολογίας, καθώς και στο Τμήμα Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και Ανάπτυξης (Δ.Ο.Σ.Α.) του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης στην Κομοτηνή, όπου δίδαξε Γενική και Βιομηχανική Κοινωνιολογία, καθώς και Πολιτική Επιστήμη (1999-2006). Έχει πλούσιο συγγραφικό έργο στα ελληνικά, γερμανικά και αγγλικά. Μεταφράσεις εργασιών του κυκλοφόρησαν, επίσης, στα ιταλικά και ιαπωνικά. Από το 1995 ασχολούταν με θέματα ρατσισμού, ξενοφοβίας και κοινωνικού αποκλεισμού.

Summary

Τα κείμενα που κρατάτε στα χέρια σας έχουν μόνο ένα σκοπό: να παρακινήσουν το ενδιαφέρον του αναγνώστη για τα μικρά και μεγάλα προβλήματα της εποχής μας, τα οποία μόνο συλλογικά και με βάση τον διάλογο είναι δυνατόν να αντιμετωπιστούν. Βέβαια, οι έχοντες και κατέχοντες και οι ασκούντες την εξουσία αδιαφορούν συνήθως για τις αγωνίες των απλών ανθρώπων. Όμως, παρά τις κοσμογονικές αλλαγές που συντελούνται τις τελευταίες δεκαετίες, ιδιαίτερα στον χώρο της τεχνολογίας, οι μάζες, οι εργαζόμενοι είναι και θα συνεχίσουν να είναι το υποκείμενο της ιστορίας, αρκεί να αποκτήσουν συνείδηση της δύναμής τους.

Product Details

 • SKU:
  0166212
 • ISBN:
  960-398-185-0
 • ISBN2:
  9603981850
 • Language:
  Greek
 • Publisher:
  ΣΥΓΧΡΟΝΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ
 • Writer:
  ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΖΗΣΗΣ
 • Release Year:
  2006
 • Pages:
  189
 • Dimensions:
  17x24
 • Weight:
  0.4900 kg
 • Country:
  ΕΛΛΑΔΑ

Reviews