ΣΟΥΛΗΣ ΣΩΤΗΡΗΣ

writer - 0060386
ΣΟΥΛΗΣ ΣΩΤΗΡΗΣ
IANOS
Ο Σωτήρης Σούλης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1954 και σπούδασε οικονομικά στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας. Στα τέλη της δεκαετίας του ’70’ (1978) συνέχισε σε μεταπτυχιακό επίπεδο τις σπουδές του στα Οικονομικά των Ανθρωπίνων Πόρων με εξειδίκευση στα Οικονομικά της Υγείας και της Κοινωνικής Προστασίας στο Πανεπιστήμιο της Dijon, όπου το 1982 απέκτησε το διδακτορικό του δίπλωμα.
Την περίοδο 1982-1989 εργάστηκε ως Επιστημονικός Σύμβουλος σε εθνικούς φορείς σε θέματα Κοινωνικής Ασφάλισης, Ανεργίας, Απασχόλησης, Δημογραφίας και Οικογενειακής Πολιτικής, ενώ συμμετείχε στη Διυπουργική Επιτροπή για τη μεταρρύθμιση της Δημογραφικής Πολιτικής της χώρας.
Την ίδια περίοδο εκπροσώπησε τους εθνικούς φορείς ασφάλισης και το Υπουργείο Εργασίας σε Διεθνείς Οργανισμούς όπως: στον Ο.Ο.Σ.Α. (Παρίσι 1984), στην Ευρωπαϊκή Ένωση (Άμστερνταμ 1985), στο Διεθνές Γραφείο Εργασίας (Γενεύη 1987) και στη Διεθνή Ένωση Κοινωνικής Ασφάλειας (Μόντρεαλ 1986). To 1985 διετέλεσε εμπειρογνώμων στη Διεύθυνση Κοινωνικών Υποθέσεων του Ο.Ο.Σ.Α. σε θέματα Παράνομης Μετανάστευσης.
Την περίοδο 1984-1989 ανέπτυξε διδακτική δραστηριότητα ως έκτακτος καθηγητής του ΤΕΙ Αθήνας στο τμήμα Διοίκησης Μονάδων Υγείας και Πρόνοιας της Σχολής Διοίκησης και Οικονομίας. Το 1989 εκλέχτηκε στη θέση του Καθηγητή, ενώ από το 2001 μέχρι σήμερα είναι τακτικός καθηγητής. Η ακαδημαϊκή αυτή δραστηριότητα επεκτείνεται επιπλέον με τη διδασκαλία σε μεταπτυχιακά προγράμματα της Ιατρικής Σχολής Αθηνών, ενώ παράλληλα έχει παραδώσει ικανό αριθμό διαλέξεων σε Πανεπιστημιακά Ιδρύματα της Χώρας.
Από το 2001 έως σήμερα είναι ειδικός εμπειρογνώμων της Οικονομικής και Κοινωνικής Επιτροπής (Ο.Κ.Ε.) σε θέματα: Σχεδιασμού και Πολιτικών Υγείας. Κατά την υπερ-εικοσιπενταετή εργασία του στο Τ.Ε.Ι. Αθήνας ανέπτυξε ιδιαίτερη επιστημονική, ερευνητική, διοικητική και συνδικαλιστική δραστηριότητα.

Related

2 Item(s)