ΠΕΤΡΟΣ ΣΩΚΡΑΤΟΥΣ ΚΟΚΚΑΛΗΣ 1896-1962

Writer: ΧΡΗΣΤΟΥ ΘΑΝΑΣΗΣ

Published by: ΛΙΒΑΝΗΣ

Be the first to review this product

Summary - Ο βίος και η πολιτεία του Πέτρου Σωκράτους Κόκκαλη διαθέτουν όλα εκείνα τα συστατικά στοιχεία για μία συναρπαστική ιστορική ανάπλαση και ταυτόχρονα αφήγηση. Σπουδές στην Ευρώπη, κοσμοπολιτισμός, μεγαλόπνοα ιδανικά, εμπλοκή στον Εθνικό Διχασμό και τον Εμφύλιο, ακαταμάχητη γοητεία, γνωριμία με τις εκρηκτικότερες επαναστατικές φυσιογνωμίες του 20ού αιώνα, θαυμ......

Retail Price: €20.00

IANOS Price: 18.00 (Discount amount: €2.00)

In stock. Shipping within 1-3 working days.

Δωρεάν μεταφορικά

Για αγορές άνω των 25 €

Δωρεάν αντικαταβολή

Για αγορές άνω των 25 €

Άμεση παράδοση

Σε όλη την Ελλάδα

ΧΡΗΣΤΟΥ ΘΑΝΑΣΗΣ

writer
ΧΡΗΣΤΟΥ ΘΑΝΑΣΗΣ
Ο Θανάσης Χρήστου είναι επίκουρος καθηγητής Νεότερης και Σύγχρονης Ιστορίας στο Τμήμα Ιστορίας, Αρχαιολογίας και Διαχείρισης Πολιτισμικών Αγαθών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου. Γεννήθηκε το 1963 στις Θεσπιές Βοιωτίας. Σπούδασε νεότερη και σύγχρονη ιστορία στη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου της Θεσσαλονίκης, καθώς και στη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου του Μονάχου. Εκπόνησε τη διδακτορική του διατριβή στη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών (Τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας) με θέμα "Κωνσταντίνος Δημητρίου Σχινάς (1801-1857): η ζωή, το έργο, η εποχή του". Έχει γράψει αρκετά βιβλία και άρθρα. Επίκεντρο των μελετών και των άρθρων του αποτελεί η ιστορία του Πανεπιστημίου Αθηνών, οι ζυμώσεις του φοιτητικού κινήματος, η συγκρότηση των πολιτικών θεσμών του νεοελληνικού κράτους, η διαμόρφωση των ιδεολογικών ρευμάτων στο μείζοντα ελληνικό και ευρωπαϊκό χώρο κατά το 19ο και 20ό αιώνα και η σύνθεση της τοπικής ιστορίας της ευρύτερης περιοχής της Βοιωτίας κατά το 19ο και 20ό αιώνα.

Summary

Ο βίος και η πολιτεία του Πέτρου Σωκράτους Κόκκαλη διαθέτουν όλα εκείνα τα συστατικά στοιχεία για μία συναρπαστική ιστορική ανάπλαση και ταυτόχρονα αφήγηση. Σπουδές στην Ευρώπη, κοσμοπολιτισμός, μεγαλόπνοα ιδανικά, εμπλοκή στον Εθνικό Διχασμό και τον Εμφύλιο, ακαταμάχητη γοητεία, γνωριμία με τις εκρηκτικότερες επαναστατικές φυσιογνωμίες του 20ού αιώνα, θαυμασμός προς τους μεγάλους εικαστικούς και μουσικούς δημιουργούς, Κατοχή και Αντίσταση, υπέρβαση των ταξικών γραμμών, μεταπήδηση από τον έναν κόσμο στον ιδεολογικά αντίθετο, ιατρικά επιτεύγματα, οξυδέρκεια, ευφυής υιοθέτηση του καινούργιου, ριζοσπαστισμός και δημιουργικότητα συνιστούν ορισμένες μόνον ψηφίδες μιας ιστορικής φυσιογνωμίας, που έζησε και διαμόρφωσε σε αρκετές περιπτώσεις τα σημαντικότερα γεγονότα της γενιάς του. Κλείνοντας να υπενθυμίσω την αγαπημένη ρήση του Μεγάλου Διδασκάλου της Ιατρικής με τις ανθρωπιστικές ευαισθησίες και το κοινωνικό όραμα Πέτρου Σωκράτους Κόκκαλη, που άφησε ανεξίτηλη τη σφραγίδα του χαρίσματός του στην ελληνική αλλά και την παγκόσμια Χειρουργική του 20ού αιώνα: «Όταν ζητάς να μιλήσεις θα πρέπει αυτό που θα πεις να είναι κάτι τι παραπάνω από τη σιωπή»!

Product Details

 • SKU:
  0468326
 • ISBN:
  978-960-14-3434-6
 • ISBN2:
  9789601434346
 • Publisher:
  ΛΙΒΑΝΗΣ
 • Writer:
  ΧΡΗΣΤΟΥ ΘΑΝΑΣΗΣ
 • Release Year:
  2019
 • Pages:
  512
 • Dimensions:
  16x24
 • Weight:
  1.0700 kg
 • Country:
  ΕΛΛΑΔΑ

Reviews